صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کلینتون: همراهی چین بهترین راه حل مناقشه هسته‌ای

کلینتون: همراهی چین بهترین راه حل مناقشه هسته‌ای

وزیر خارجه آمریکا از چین خواست در برخورد با ایران در جبهه مشترکی با این کشور بماند و با تحریم نفتی ایران همکاری نماید. او اتحاد عمل میان کشورهای ۵+۱ را بهترین راه حل مناقشه اتمی دانست.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در دیدار از پکینگ به مقام‌های چینی گفت که بهترین روش برای رسیدن به راه‌حلی دیپلماتیک در قبال برنامه هسته‌ای ایران این است که کشورهای طرف مذاکره با ایران متحد باشند و قوی عمل کنند.

خانم کلینتون تاکید کرد اگر فشار از روی ایران برداشته شود یا در میان کشورهای طرف مذاکره پراکندگی وجود داشته باشد، ایران انگیزه‌ی کمتری برای مذاکره و برداشتن قدمی مثبت به سوی پاسخ دادن به نگرانی‌های جامعه جهانی خواهد داشت. ایالات متحده آمریکا قصد دارد از تاریخ ۲۸ جون امسال تحریم موسسات مالی را در قبال همه کشورهایی که از ایران نفت می‌خرند اجرا کند.

چین و هند دو کشور عمده خریدار نفت ایران هستند که در مقابل سیاست تحریم نفتی آمریکا تا کنون مقاومت کرده‌اند، اما این کشورها نیز از میزان واردات نفتی خود از ایران به تدریج کاسته‌اند.

هم‌زمان وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که ایران با ادامه استراتژی اتمی خود می‌تواند ظرف ۶۰ روز به ساخت بمب اتمی دست یابد. اسرائيل مجددا هشدار داد که ایران تنها به دنبال خریدن وقت به منظور دستیابی به اهداف هسته‌ای خود است. سخنان اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل مبتنی بر این نگرانی است که از مدت‌ها پیش توسط اسرائیل ابراز شده است. به عقیده مقام‌های اسرائیلی، ایران در پوشش همکاری ظاهری با کشورهای طرف مذاکره پیرامون چگونگی غنی‌سازی، تنها یک هدف را دنبال می‌کند و آن به دست آوردن فرصت است. مذاکرات قرار است در ۲۳ ماه می در بغداد پی گرفته شوند.

اهود باراک در مصاحبه خود با روزنامه هایوم گفت: «ایران تنها به دنبال مصونیت کافی برای برنامه هسته‌ای‌اش است.» وی افزود: «اگر آن‌ها (مقام‌های ایرانی) به توانایی نظامی هسته‌ای یا سلاح هسته‌ای برسند، و یا به آستانه تولید بمب اتمی برسند که تنها ۶۰ روز تا ساخت آن زمان می‌برد، آن‌گاه به مصونیت دیگری دست می‌یابند. رژیم به مصونیت می‌رسد.»

ایران بارها تاکید کرده که برنامه اتمی‌اش تنها برای استفاده‌های غیرنظامی طراحی شده است. با این حال احتمال داده می‌شود که غنی‌سازی اورانیوم در درجات بالا می‌تواند برای تامین سوخت کلاهک‌های هسته‌ای به کار گرفته شود. البته هم اسرائیل و هم ایالات متحده بر این باروند که ایران هنوز این گام را برنداشته است. (دویچه وله)