صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تحقیق جدید: بیش از 99 درصد شهروندان کشور صلح می‌خواهند

تحقیق جدید:  بیش از 99 درصد شهروندان کشور صلح می‌خواهند

نی، حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان با همکاری تلویزیون خصوصی آریانا نیوز گزارشی را منتشر کرده است که نشان میدهد که 99.9 درصد شهروندان کشور
صلح میخواهند. مجیب خلوتگر، رئیس دفتر نی، روز شنبه 4 حوت در نشستی که به منظور نشر این تحقیق دایر شده بود، گفت که در تحقیق خود یافتهایم که تقریبا تمامی مردم از جنگ خسته شدهاند و صلح میخواهند. آقای خلوتگر افزود، در تحقیق انجام شده، سه پرسش در مورد صلح، انتخابات و هر دو گزینه از مصاحبه شدگان پرسیده شد، که از مجموعه 5379 تن، 5295 به گزینه صلح جواب "بله" دادهاند. 87 تن نخیر گفتهاند. او همچنین افزود که در مورد برگزاری انتخابات، 4990 تن خواستار برگزاری انتخابات شدهاند و 380 تن جواب نخیر دادهاند و 9 تن دیگر جوابی ندادهاند. رئیس نی، حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان همچنین افزود که نکته قابل توجه این است که شهروندانی که در مناطق امن کشور زندگی میکردند، بیشتر خواهان صلح و انتخابات بودند. او گفت که جنگ بر افکار عامه تاثیر منفی گذاشته است.در این تحقیق با 5379 تن از 34 ولایت، در تمامی ردههای سنی زنان و مردان مصاحبه شده است. در مراسم انتشار این تحقیق، شماری از مقام‌‌های دولتی، استادان، دانشجویان نیز حضور داشتند.
شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری که در این نشست حضور داشت نیز تاکید بر آن داشت که تمامی شهروندان کشور صلح میخواهند به جزء عدهای که از اقتصاد جرمی بهره میبرند.
آقای مرتضوی افزود، این افراد شامل قاچاقبران، مافیا، غاصبان زمین، تروریستان و شماری از حلقات که حتی در حکومت هستند، میشوند.
معاون سخنگوی ریاست جمهوری از نحوه پرسشهای تحقیق اما انتقاد کرد و گفت که در تحقیق نباید از مردم پرسیده میشد که انتخابات میخواهید یا نه.
او علاوه کرد، انتخابات حکم قانونی است و شهروندان در این قسمت نمیتواند نظرشان را اعمال کنند. انتخابات باید در موعد مشخص برگزار شود. حکومت نیز تاکنون بارها اعلام کرده است که انتخابات را در زمان معین برگزار میکند.
اما مجیب خلوتگر به روزنامه افغانستانما گفت که هدف ما این بود که صدای شهروندان را به حکومت برسانیم تا آنان نیز در پروسه صلح سهیم باشند.
او در قسمت این که نشر این گزارش اگر باعث شود حکومت تحت فشار قرار گیرد و "صلح منفی" شکل گیرد، گفت که ما طرفدار صلحیم اما حکومت نباید تن به صلحی بدهد که پایدار نیست.
طی هفتههای اخیر، شماری از احزاب اپوزیسیون و سران جهادی با سران شورشیان طالبان دیدار کردند که با واکنش حکومت و مردم مواجه شد.
شماری از شهروندان بر این باور بودند که ملاقات این افراد با شورشیان باعث شد که به طالبان مشروعیت داده شود و در مذاکرات صلح منفعت جویی کنند.