صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت احیا و انکشاف دهات 45 پروژه را با شوراهای انکشافی قرارداد کرد

وزارت احیا و انکشاف دهات 45 پروژه را با شوراهای انکشافی قرارداد کرد

وزارت احیا و انکشاف دهات کشور قرارداد 45 پروژه زیربنایی را با شوراهای انکشافی چهار ولایت هممرز با تاجکستان به امضا رساند.
این قراردادها دیروز(سهشنبه، 29 دلو) میان رؤسای شوراهای انکشافی و وزیر احیا و انکشاف دهات در تالار کنفرانسهای این وزارت امضا شد.
مجیبالرحمان کریمی، وزیر احیا و انکشاف دهات گفت: «این پروژهها به ارزش بیش از 121 میلیون افغانی در ولسوالی شهر بزرگ بدخشان، ولسوالیهای دشت قلعه، ینگی قلعه و چاه آب ولایت تخار، ولسوالی خلم ولایت بلخ و ولسوالی امام صاحب کندز تطبیق میشود.»
او افزود که این پروژهها در راستای دو هدف عمده؛ ارتقای استندردهای زندگی و ایجاد مشاغل جدید و تجارت بینالمرزی انجام میشود.
به گفته او، 20 پروژه از این مجموعه در بخش زیربنا و بقیه در بخشهای توسعه اقتصادی فامیلها، رشد صنایع دستی و کارهای تولیدی در روستاها اختصاص یافته است.
در همین حال، جاسلین میسن، نماینده مقیم برنامه انکشافی ملل متحد در افغانستان گفت که این پروژهها در چارچوب برنامههای لیتاکا-2، برنامه انکشافی ملل متحد(UNDP) و با کمک مالی اداره همکاریهای بینالمللی جاپان(جایکا) اجرا میشود.
او افزود که با اجرای این پروژهها 450 شغل و 10 هزار روز کاری ایجاد میشود و 85 هزار فامیل به صورت مستقیم و 850 هزار فامیل به صورت غیر مستقیم از این پروژهها مستفید خواهند شد.
این در حالی است که لیتاکا-2 در مناطق مرزی افغانستان و تاجکستان پیش از این برای تقویت اقتصاد روستایی، برنامههای زنبورداری، باغداری و بند برق کوچک را نیز اجرا کرده است. لیتاکا در نوع خود اولین برنامه در کشور است که از سال ۲۰۱۴ میلادی به این سو در مناطق سرحدی افغانستان-تاجکستان به هدف بهتر ساختن اوضاع اقتصادی و اجتماعی این مناطق فعالیت دارد و اکنون هم دور دوم فعالیتهای آن آغاز شده است.
وزیر احیا و انکشاف دهات همچنین گفت که در هفته آینده 20 پروژه انکشافی دیگر نیز با شوراهای انکشافی امضا خواهد شد. آقای کریمی در این برنامه تأکید کرد که ضمن نظارت بر تطبیق پروژههای جدید این ولسوالیها، سه بازارچه مرزی در بیرون از خاک کشور نیز ایجاد خواهد شد. تاکنون سه بازارچه تجارتی مرزی برای ارتقای اقتصاد روستایی فعالیت دارد.