صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

میثاق شهروندی؛ موفق‌ترین برنامه حکومت با تطبیق 6 هزار پروژه در یک سال

 میثاق شهروندی؛ موفق‌ترین برنامه حکومت با تطبیق 6 هزار پروژه در یک سال

نویسنده : علیرضا احمدی
حکومت وحدت ملی حدود دو سال پیش برنامه "میثاق شهروندی" را جایگزین برنامه "همبستگی ملی" کرد که اکنون شهروندان آن را به عنوان موفقترین برنامه دولت میدانند.
احمدعلی محمدی، شهروند هراتی با رضایت از برنامه میثاق شهروندی میگوید، برای من و سایر همشهریانم نتیجه هیچ پروژه به اندازه این برنامه، ملموس نبوده است.
آقای محمدی به روزنامه افغانستانما گفت که طی یکسالی که برنامههای میثاق شهروندی در ولایت هرات آغاز شده است، نمای کلی نواحی شهر دگرگون شده و خدمات بهبود یافته است.
به باور او، سهم داشتن شهروندان در تطبیق پروژههای این برنامه، باعث شده است که پروژههای انجام شده با کیفیت بالا و کارایی بهتر باشد.
حسین که کابل زندگی میکند نیز بر این باور است که نتیجه برنامه میثاق شهروندی برای شهروندان کاملا مشهود است و مفیدیت بالایی دارد.
سائره از ولایت بامیان نیز به روزنامه افغانستانما گفت که تطبیق برنامههای میثاق شهروندی در ولایت بامیان سهولتهایی را ایجاد کرده است.
این خانم افزود، روستاهای زیادی در ولایت بامیان است که از نعمت آب آشامیدنی و برق محروم هستند که با تطبیق برنامههای میثاق شهروندی از این خدمات مستفید شدهاند.
اکنون حکومت به منظور دستاوردها و هماهنگی بهتر این برنامه، نشست عمومی دو روزه، بین مسئولان و مقامهای ولایتی در کابل برگزار کرده است.
محمد عیسی قدرت، معین برنامههای وزارت انکشاف دهات، روز شنبه 20 دلو در این نشست گفت که در دو سال گذشته از طریق این برنامه، بیش از 6 هزار پروژه تطبیق شده که هزینه آن 160 میلیون دالر امریکایی شده است.
آقای قدرت افزود، این برنامه، یکی از موفقترین برنامههای حکومت است و علت این موفقیت، سهیم بودن شهروندان در مراحل اجرایی پروژهها است. مسئولان برنامه میثاق شهروندی میگویند که پروژههایی که در مناطق روستایی و یا شماری از شهرها انجام میشود، بر اساس نیاز و خواست مردم انجام میشود.
مجیب الرحمان رحیمی، وزیر احیا و انکشاف دهات نیز در این نشست، گفت که به منظور بهبود در تطبیق پروژهها، 10 هزار شورای انکشافی قریه تشکیل شده است.
آقای رحیمی گفت که برای تطبیق پروژهها 13 میلیارد افغانی تعهد شده است که 7 میلیارد آن به حساب شوراها منتقل شده است. تطبیق این پروژهها در سال گذشته حدود 9 میلیون روز کاری را نیز ایجاد کرده است.
وزیر انکشاف دهات همچنین افزود که از پروژههای برنامه میثاق شهروندی حدود 7 میلیون شهروند مستفید شدهاند. 
برنامه میثاق شهروندی، به گفته مسئولان وزارت انکشاف دهات، یکی از مهمترین برنامههای دارای اولویت حکومت وحدت ملی است که به هدف کاهش فقر، رشد اقتصادی و اجتماعی روستاها و جلوگیری از مهاجرت قشر جوان به بیرون از کشور طراحی شده است.
عبدالباقی پوپل، معین شهرداریهای اداره ارگانهای محلی که در این نشست حضور داشت، گفت که در برنامه میثاق شهروندی، از طریق معینیت شهرداریها، در چهار شهر (هرات، بلخ، قندهار و جلالآباد) 766 شورا ایجاد شده است.
آقای پوپل افزود که در نواحی شهری که تحت پوشش این برنامه بوده، عواید  26 درصد زیاد شده است. محمد عالم فیضی، مسئول ولایتی میثاق شهروندی در سطح شهر هرات گفت که با گفتگوهایی که با مردم انجام دادهایم اکثر شهروندان از تطبیق برنامهها خرسند هستند.
آقای فیضی به روزنامه افغانستانما گفت که یکی از علل رضایت مردم اینست که مردم خودشان پروژههای خود را تعیین میکنند و در آن دخیل هستند. او افزود، به خاطر اینکه مردم حس مالکیت کنند به نوعی در تطبیق پروژهها از نظر مالی نیز شریک شدهاند.
مسئول ولایتی میثاق شهروندی در شهر هرات علاوه کرد که با آغاز برنامه میثاق شهروندی در سال 1396 خورشیدی، 193 شورا در سطح شهر ایجاد شد که و کارهای پروژه شروع شد.
او اضافه کرد که اکنون در هفت ناحیه شهر هرات، 150 پروژه که شامل برق رسانی، جویچه و کانکریت سرکها میشود، جریان دارد.
برنامه میثاق شهروندی قرار است طی مدت ده سال (2016 تا 2026 میلادی) در سه مرحله تطبیق شود. در مرحله اول 124 ولسوالی و 4 شهر شامل است.
این برنامه توسط وزارتهای صحت عامه، انکشاف دهات، معارف و ارگانهای محلی در عرصه ساخت مکتب، مراکز صحی، سرک، جویچه، کانال آبرسانی، آب آشامیدنی و برقرسانی کار میکند.
پیش از این ریاست جمهوری اعلام کرده بود که در قالب این برنامه، 6 هزار باب مکتب در سراسر کشور ساخته میشود. مسئولان وزارت معارف میگویند که از این تعداد مکتب، 1700 باب مکتب در حال ساخت و یا سروی است.