صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

١٢١مورد خشونت علیه خبرنگاران وکارمندان رسانه ها ثبت شده است

١٢١مورد خشونت علیه خبرنگاران وکارمندان رسانه ها ثبت شده است

کمیته مصؤنيت خبرنگاران ميگويد، در سال ٢٠١٨، مجموعاً ١٢١مورد خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه ها ثبت کرده که این رقم باز هم افغانستان را در صدر کشورهای خطرناک برای خبرنگاران قرار می دهد.
نجیب شریفی رئیس کمیته مصؤنیت خبرنگاران افغان، روز پنجشنبه (20 جدی) در یک کنفرانس خبری در کابل گفت که در ۱٢١مورد خشونت ثبت شده علیه خبرنگاران ١٧مورد قتل، ١٥ مورد مجروحیت، ٢١مورد لت و کوب، ٣٨ مورد تهدید، ۲۳ مورد توهین، یک مورد اخراج توام با بد رفتاری، ٥ مورد بازداشت موقت و یک مورد اختطاف می باشد.
او می افزود"آمار قتل در سال ٢٠١٨ (١٧مورد) کاهش ١٥ درصد را نشان می دهد، چنانچه در سال ٢٠١٧ کمیته ٢٠ مورد قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه یی به ثبت رسیده است."
به گفته او، از جمله ١٢١ مورد، يازده آن خشونت بالای خانم ها اعمال گردیده است.
بر اساس گزارش کمیته، ۱۷ خبرنگار در جریان سال ۲۰۱۸ در رویدادهای گوناگون در افغانستان به قتل رسیده که مسوولیت ۱۵ مورد آن را گروه های داعش و طالبان برعهده گرفته، اما مسووليت دو مورد را کسی به عهده نه گرفته است.
شریفی گفت ، ۴۱ درصد از عاملین این خشونت ها داعش و گروه طالبان مسلح، ۳۷ مورد دولت، ۱۳ مورد افراد ناشناس، ۵ درصد زورمند و ۴ درصد آن مسوولین رسانه می باشند.
وی گفت: "به تناسب به سال ٢٠١٧ گروه داعش و طالبان بیشترین موارد قتل را به دوش گرفته که یکی از عمده ترین انکشافات در این سال تغيیر در ماهیت تهدید علیه خبرنگاران و رسانه ها می باشد، گروه های مخالف مسلح  به دنبال حالاتی استند که گروه های خبرنگاران را مورد حمله قرار دهند، چنانچه حمله مستقیم بالای خبرنگاران در شش درک کابل در ماه اپریل که طی آن ٩ خبرنگار به قتل رسانید و حادثه دیگر در غرب کابل در ماه سپتمبر که طی آن دو خبرنگار به قتل رسانید که این تغيیر ماهیت تهدید علیه خبرنگاران می باشد."
او تأکید کرد که رسانه ها در هماهنگی با نهادهای امنیتی و کمیته مصؤنیت، تلاش لازم برای استفاده از رهنمود تأمین امنیت و مصؤنیت خبرنگاران در جریان کار خبرنگاری را به گونه جدی انجام دهند.
شریفی با اشاره بر آنکه حکومت در زمینه ایجاد مصؤنیت و کاهش میزان خشونت ها علیه خبرنگاران، کارهای عمده انجام داده است، اما افزود، با توجه به میزان بلند تهدید ها، به هماهنگی ها و تلاش بیشتر نیاز احساس می شود. شريفى افزود: "کمیته مصؤنیت خبرنگاران در جریان سال ٢٠١٨میلادی، ۵۷ رسانه به شمول تلویزیون، رادیو، رسانه های چاپی و آنلاین، در مرکز و ولایت ها به فعالیت آغاز کرده اند."
به گفته او، دسترسی به اطلاعات هنوز هم یک چالش فرا راه کار خبرنگاری باقی مانده است، این چالش تا مدت که به صورتی بینادی حل نگردد، کیفیت اطلاع رسانی را متاثر ساخته و کار خبرنگاری را دشوار می سازد.
او همچنان، سال ٢٠١٨میلادی را نیز همانند سالیان قبل سال خونین و پر چالش برای خبرنگاران و جامعه رسانه خواند.