صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سفیران جوان افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران در مورد صلح افغانستان گفتگو کردند

 سفیران جوان افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران در مورد صلح افغانستان گفتگو کردند

سفیران جوان کشورهای افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران در یک جشنواره یک روزه در کابل شرکت کردند تا در مورد صلح افغانستان
گفتگو کنند.
مسعود مومن، مسئول روابط عامه میدیوتیک، روز سهشنبه 13 قوس، هنگام آغاز این جشنواره گفت که منطقه ما دچار ناامنی و بیثباتی شده است، که جوانان میتوانند در این قسمت نقش مهمی را ایفا کنند.
آقای مومن افزود، با توجه به وضعیت حساس سیاسی و امنیتی که در منطقه ما موجود است، گفتگو و تبادل افکار میان جوانان منطقه برای امنیت، ثبات و صلح پایدار در کشور و همچنان منطقه بسیار مهم و ضروری است.
او علاوه کرد که روی این ملحوظ، تلاش میشود که با ظرفیت سازی جوانان کشورهای منطقه و توسعه شبکه کاری آنان با نظرداشت رویکردهای فرهنگی و اجتماعی موجود در این کشورها به دنبال حل منازعات و ایجاد فضای اعتماد شویم.
در این نشست، که توسط موسسه میدیوتیک افغانستان با کمک مالی کشور آلمان برگزار شده بود، حدود 250 مهمان از افغانستان، تاجیکستان، ایران و پاکستان و مقامهای دولتی این کشورها، شرکت کرده بودند.
محمد رضا بهرامی، سفیر ایران در کابل که در این نشست حضور داشت، گفت که نباید به صورت عجولانه و غیر موثر به سمت صلح رفت.
آقای بهرامی افزود، باید از فرصت پیش آمده به صورت خوب استفاده کرد و راههای پایدار و مطمئن را جستجو کنیم تا صلحی پایدار داشته باشیم.
او اضافه کرد: "عبور موفقانه از جنگ و خشونت ۴۰ ساله در افغانستان نیازمند زمان کافی، صبر و تعامل واقعی با طرفهای داخلی و منطقهای و استفاده از تمام امکانات موجود است."
سفیر ایران همچنین گفت که افغانستان نباید درگیر تضادها، رقابتها و منازعات طرفهای بیرونی باشد و افزود، اگر کشورهای منطقه به این باورند که صلح یک هدف مشترک برای آنها هستند، باید از تسریع اختلافات دو جانبه بیرونی به محیط افغانستان جلوگیری کنند.
او در ادامه افزود، همگرایی منطقهای باعث اتصال اقتصاد این کشورها میشود. به باور او، سهم اقتصادی کشورهای منطقه باعث خواهد شد که جنگ در افغانستان خاتمه یابد.
آقای بهرامی در قسمتی دیگر از سخنان خود، گفت که دو معادله باعث شد که جنگ افغانستان ادامه یابد: یک، حضور نیروهای خارجی و دوم، تولید و انتقال مواد مخدر. باید برای حل این معادلات یک راه حل خوب پیدا شود.
سفیر کشور ایران همچنین گفت که کشورش، آمادگی کامل دارد تا در زمینه صلح پایدار افغانستان با دولت و ملت افغانستان همکاری کند.
پیش از این، چندین بار گزارشهای مبنی بر حمایت مالی و نظامی ایران و پاکستان از گروه طالبان منتشر شده بود اما این گزارشها همواره از سوی این دو کشور رد شده است.
شهباز خان، معاون سفیر پاکستان در کابل نیز در مورد صلح کشور گفت که اجماع منطقهای وجود دارد و باید راه مذاکره پیدا شود تا به یک صلح پایدار برسیم.
معاون سفیر پاکستان افزود، برای رسیدن به صلح باید روی نقاط مشترک کار شود تا درکی از حقایق کشف شود و سوءتفاهمها از بین برود.
او همچنین علاوه کرد که باید به موارد مورد اختلاف و نظرهای مخالف احترام بگذاریم تا بتوانیم وارد یک گفتمان ملی صلح شویم.
در این نشست، جوانانی از کشورهای ایران، تاجیکستان و پاکستان در مورد صلح در افغانستان نیز سخنانی ایراد کرد و گفتند که با تحت فشار قرار دادن دولتها زمینه گفتگوهای صلح را فراهم خواهند کرد.
پیش از این نیز، نشستی مشابه با حضور جوانان سه کشور تاجیکستان، افغانستان و پاکستان در کابل برگزار شده بود و جوانان نظرهایشان را در مورد صلح افغانستان عنوان کرده بودند.
اما این نشستها در حالی برگزار میشود که همواره دولت افغانستان از نقش پاکستان پیرامون آشتی ملی انتقاد کرده و این کشور را متهم به حمایت از گروههای مسلح مخالف دولت کرده است. از سوی دیگر، ینس ستولتنبرگ، سرمنشی ناتو روز سهشنبه در آغاز نشست وزیران خارجه ناتو در بروکسل گفت که آنان "برای حل مشکل افغانستان" باورمند به توافق سیاسی و پروسه صلح به رهبری افغانها اند و از قدرتهای منطقه شامل روسیه و ایران نیز انتظار دارند که از پروسه صلح به رهبری افغانها حمایت کنند.