صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر کار و امور اجتماعی: حفاظـت از کودکان، در حد مطلوب نیـست

 وزیر کار و امور اجتماعی: حفاظـت از کودکان، در حد مطلوب نیـست

فیض الله ذکی، وزیر کار و امور اجتماعی میگوید که هر چند حکومت توجه ویژهای به کودکان دارد اما وضعیت حفاظت از کودکان در حد مطلوب نیست.
آقای ذکی روز یکشنبه 11 قوس در "نشست ملی مشورتی و هماهنگی پیرامون حفاظت از کودکان" سخنرانی کرد و گفت که تعداد زیادی از کودکان کشور، کارهای شاقه میکنند و از رفتن به مکتب باز میمانند.
وزیر کار و امور اجتماعی افزود، حدود 3.7 میلیون کودک دیگر از رفتن به مکتب باز ماندهاند که آنان لقمهای آماده برای گروههای تروریستی و تبهکار هستند.
آقای ذکی اضافه کرد، کودکانی که به مکتب نمیروند، آسیبپذیرترین قشر جامعه ما هستند و انواع خطرات آنان را تهدید میکنند. باید متوجه تحصیل کودکان بود. او گفت که کودکی که به مکتب میرود دارای برنامه است و این باعث میشود که به چنگ گروههای تروریستی و یا تبهکار نیفتد.
او علاوه کرد، حدود 25 گروه آسیبپذیر کودک داریم که فرزندان معتادان و زندانیان بعد از کودکانی که به مکتب نمیروند، در ردههای دیگر آسیبپذیری قرار دارند.
موسسه حمایت از کودکان (Save The Children) به منظور بهبود وضعیت کودکان در کشور، نشست مشورتی دو روزهای را با مقامهای حکومتی و مسئولان ولایتی برگزار کرد.
در این نشست، وزیر کار و امور اجتماعی از اشتراک کنندگان خواست که راهکاری مناسب برای این پیدا کنند که چطور میتوان تمامی کودکان  را به مکتب فرستاد و آسیبپذیری آنان را کم کرد.
بر اساس گزارشهای وزارت معارف و اداره یونیسف، حدود 3.7 میلیون کودک از رفتن به مکتب باز ماندهاند که مشغول کارهای شاقه و روی سرک هستند.
وزیر کار و امور اجتماعی همچنین به تلاشهای دولت در راستای بهبود وضعیت کودکان در کشور اشاره کرد و گفت یک بخش کلان بودجه ملی در راستای آموزش و پرورش و  ارائه خدمات صحی برای کودکان به مصرف میرسد.
آقای ذکی در ادامه افزود که دولت در قبال وضعیت کودکان «دست به الاشه» ننشسته و گامهایی زیادی را در این زمینه برداشته است.
وزیر کار و امور اجتماعی علاوه کرد، وقتی حدود 8 میلیون کودک به مکتب میرود و واکسین میشود به این معنی است که بیشترین بودجه در این قسمت مصرف میشود.
وزارت کار و امور اجتماعی همچنین میگوید که 52 پرورشگاه دولتی و خصوصی در سراسر کشور وجود دارد که 10 هزار کودک بی‌‌سرپرست را نگهداری میکنند.
فیض الله ذکی، همچنین گفت که از بودجه سال آینده 6 پرورشگاه مجهز در شش زون کشور ساخته میشود و از سوی دیگر کارمندان اجتماعی نیز بیشتر خواهد شد.
او در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که افغانستان از جمله کشورهایی است که بیشترین بنیادهای قانونی و حقوقی در زمینهی بهبود شرایط کودکان دارد.
آقای ذکی تاکید کرد که هم اکنون ده قانون در زمینهی چگونگی رسیدگی به وضعیت کودکان اختصاص دارد و هرگاه قانون حمایت از کودکان نیز از سوی مجلس نمایندگان به تصویب برسد، این بنیادها مستحکمتر و قویتر خواهند شد.
در همینحال، اونو وان منین رئیس موسسه حمایت از کودکان در افغانستان، گفت که فعالیتهای زیادی در زمینه رسیدگی به کودکان آسیبپذیر در افغانستان صورت گرفته اما باآنهم کارهای زیادی در این زمینه باید انجام شود.
آقای منین افزود که در راستای بهبود و رسیدگی به وضعیت کودکان باید استراتژیهای و پالیسی منظم وجود داشته باشد. رئیس موسسه حمایت از کودکان در افغانستان، تاکید کرد که کودکان در این کشور نیازمند حفاظت جدی هستند. او علاوه کرد که جنگ بیشترین صدمه را به کودکان زده است.
پیش از این کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و دفتر حمایت از کودکان اعلام کرده بود که در سه ماه نخست سال 2017 میلادی، 210 کودک کشته و 525 تن دیگر زخمی شدهاند.
این نهادها گفته بودند که تلفات کودکان نسبت سه گذشته آن، 17 درصد افزایش یافته است.