صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس جمهور: بورد مشورتی صلح، موازی با شورای عالی صلح نیست

رئیس جمهور:  بورد مشورتی صلح، موازی با شورای عالی صلح نیست

رئیس جمهور غنی مى گويد که قرار است بورد مشورتی صلح ایجاد گردد؛ اما این بورد موازی با شورای عالی صلح نیست.
در خبرنامه ریاست جمهوری که دیروز به آژانس خبری پژواک مواصلت کرده، آمده است که رئیس جمهور غنی به سلسلۀ نشست های مشورتی در رابطه به صلح، دیروز با اعضای شورای عالی صلح در قصر چهارچنار ارگ دیدار کرد.
در خبرنامه آمده است که محمد کریم خلیلی رئیس شورای عالی صلح، قاضی محمد امین وقاد و اصیلا وردک، در این دیدار به نمایندگی از دیگران صحبت کردند.
آنان ضمن تشکر از حمایت های رئیس جمهور غنی از شورای عالی صلح و تلاش هایش در راستای ایجاد بورد مشورتی صلح، در مورد فعالیت ها و دستاوردهای شورای مذکور معلومات دادند.
در ادامه رئیس جمهور غنی،  با ستایش از تلاش های شورای عالی صلح، گفت: "بحث ها و مشورت های ما به خاطر آمادگی برای مذاکرات صلح بین الافغانی است."
موصوف تاکید کرد که مشورت، یک اصل مهم در دین و فرهنگ افغانها است و در هر کار بزرگ ملی، مشورت می کنند.
اين درحاليست که رييس جمهورغنى، در چند روز اخير درخصوص ايجاد اين بورد،  با صلاح الدين ربانى رييس حزب جمعيت، عطا محمد نور رييس اجراييۀ اين حزب، اسماعيل خان، يونس قانونى، گلبدين حکمتياررهبر حزب اسلامى، استاد عبد رب الرسول سياف، محمد محقق، محمد اکبرى  و شمارى ديگر از چهره هاى سياسى و نمايندگان نهادهاى مدنى ديدار کرده است.
گفته شده است که از ٣٤ ولايت کشور، کميتۀ ٢٠٠ نفرى  ايجاد ميگردد که بعداً از اين تعداد بورد ١٢ نفرى انتخاب گرديده و وظيفه دارد تا حکومت و شوراى عالى صلح را  در راستاى تامين صلح  مشوره بدهند.
طبق يک خبر ديگر رئیس جمهور غنی به سلسلۀ نشست هاى مشورتى در رابطه به صلح، دیروز با نمايندگان  شورای سراسری هزاره های اهل سنت در ارگ دیدار کرد.
درخبرنامه ارگ که به پژواک رسيده، آمده است که رييس جمهورغنى، هدف از ایجاد بورد مشورتی صلح را آمادگی برای مذاکرات صلح و به وجود آوردن جهت واحد و آدرس مشخص برای مذاکرات صلح بین الافغانی خوانده است.
در این دیدار، حاجی غلامسخی پارسایی و داکتر مسکین کاوی به نمایندگی از هزاره های اهل سنت ۱۶ ولایت کشور، حمایت شان را در مورد پروسۀ صلح و برنامه های ملی و اقتصادی حکومت  اعلام کردند.
آنان افزودند که علمای هزاره های اهل سنت، از دانش و نفوذ خویش در راستای فراهمآوری زمینۀ مذاکرات بینالافغانی استفاده خواهند کرد.
خبرنامه افزوده است که بزرگان و علمای هزاره های اهل سنت، از موقف ملی رئیس جمهور در خصوص شکستن انحصار، موقف قاطع در برابر زورمندان، آوردن اصلاحات و مشارکت حمایت کردند و از وی تشکر نمودند که در تمام تصامیم ملی و بزرگ؛ از طریق مشورت، زمینه مشارکت تمام اقشار را فراهم ساخته است.
در ادامه رئیس جمهور غنی، ضمن تشکر از شریک ساختن دیدگاه ها و نظریات آنان در رابطه به بورد مشورتی صلح، افزود که صلح پایدار و باعزت، خواست مهم مردم افغانستان است و حکومت در هماهنگی و همکاری با مردم، رسیدن به این خواست اساسی را مسئولیت خویش می داند.
وی گفت که برای رسیدن به ارگ، ضرورت به واسطه نیست و من به شما و هویت تان احترام داشته و از دیدگاه و مشارکت تان در همه عرصه ها به خصوص صلح، استفاده می شود.