صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معاون ریاست جمهوری: هر نوع اخلال در بـرگزاری انتخابات خیانت به ملت افغانستان است

 معاون ریاست جمهوری:  هر نوع اخلال در بـرگزاری انتخابات خیانت به ملت افغانستان است

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در محفلی که به مناسبت عاشورای حسینی در وزارت تحصیلات عالی در کابل برگزار شده بود، از مسدود سازی شماری از دفاتر کمیسیون انتقاد کرد و گفت که "هر نوع اخلال" در مقابل انتخابات "خیانت" به
ملت بزرگ افغانستان است.
آقای دانش روز سه شنبه 27 سنبله در این مراسم از مسدود سازی شماری از دفاتر کمیسیون و اظهارات شماری از نمایندگان مجلس مبنی بر لغو یا بازنگری پیمان امنیتی افغانستان و امریکا انتقاد کرد.
او انتخابات را یگانه راه تنظیم زندگی مسالمت آمیز سیاسی دانست و گفت روزی که دروازه رأی دادن و انتخابات به روی مردم بسته شود، همه راههای زندگی صلح آمیز نیز بسته خواهد شد. امروز نه تأخیر و تعویق انتخابات معقول است و نه شعارهای بیمعنای اداره موقت و لویه جرگه.
ائتلاف بزرگ ملی افغانستان از چند هفته به این سو، اعتراضاتی را در برابر کمیسیون مستقل انتخابات و حکومت برگزار کرده و خواهان تغییر نظام انتخاباتی و بایومتریک شدن رای دهندگان شده است.
هواداران این ائتلاف در ولایتهای بلخ، کندهار، هرات و کندز دفاتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات را بستهاند و هشدار دادهاند در صورتی که به خواستههایشان توجهی نشود، در نقاط مختلف کشور دست به چنین اقدامی میزنند.
معاون دوم ریاست جمهوری با انتقاد از این حرکت گفت که بزرگان سیاسی نباید کوشش کنند، ما را به عقب برگردانند و در تداوم ثبات و پیشرفت کشور، انقطاع ایجاد کنند تا پروسه دولت سازی از صفر شروع شود.
آقای دانش گفت: "به همین جهت به صراحت می گوییم که بستن دفاتر کمیسیون انتخابات، از طرف هر کسی و هر گروهی که باشد، یک حرکتی بر خلاف مصالح عمومی و نقض صریح حقوق اساسی شهروندان و حکم قانون اساسی و تشبث بیهوده در برابر مردم سالاری و سرنوشت عمومی جامعه است."
او افزود: اپوزیسیون حکومت و یا آنهایی که روز با حکومت هستند و شب با اپوزیسیون و یا بر عکس؛ همگی باید بدانند که در مقابل حکومت هر نوع انتقاد و اعتراضی که دارند مجاز هستند و حکومت هم تاب شنیدن همه انتقادات را دارد، اما انتقاد بر حکومت، غیر از به گروگان گرفتن سرنوشت تمام مردم افغانستان است.
معاون ریاست جمهوری در ادامه گفت که انتخابات یک پدیده حکومتی نیست. انتخابات مربوط به رئیس جمهور و رئیس اجرائیه نیست. یک پروسه ملی و حتی یک وجیبه و مسئولیت کلان ملی و مربوط به سرنوشت یکایک شهروندان کشور است و هر نوع اخلال در مقابل آن خیانت به ملت بزرگ افغانستان است.
آقای دانش همچنان به اظهارات اخیر شماری از نمایندگان مجلس به پیمان امنیتی افغانستان و امریکا واکنش نشان داد و گفت که به راستی نمیدانیم این اشخاص آیا از چالشها و واقعیت های امنیتی و اقتصادی جامعه و کشور خود باخبرند یا در عالم خیال به سر میبرند و یا عقده بر علیه حکومت آنان را وادار ساخته که همه کشور را دو دستی به دشمنان این مرز و بوم تسلیم کنند؟
مجلس نمایندگان چهارشنبه گذشته (21 سنبله) در پی درخواست کتبی 20 عضو مجلس مبنی بر بازنگری پیمان امنیتی افغانستان-امریکا، با اکثریت آراء بازنگری این پیمان را تأیید کردند.
آقای دانش اما از این اقدام نمایندگان انتقاد کرد و گفت که "براساس حکم قانون اساسی، هر عضو شورای ملی در موقع اظهار رأی و نظر باید مصالح عمومی و منافع علیای مردم افغانستان را مدار قضاوت قرار دهد."
او افزود که از مجلسی که خود تصویب کننده بودجه ملی کشور است و از ظرفیتها و خلاءهای اقتصادی و امنیتی کشور به خوبی آگاه است، بعید است که به خاطر رقابتهای سیاسی، منافع ملی کشور را نادیده بگیرد.
پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا در ماه میزان سال 1393 بعد از روی کار آمدن حکومت وحدت ملی، میان محمد حنیف اتمر مشاور پیشین امنیت ملی کشور و جیمز کانینگهام، سفیر امریکا در کابل، امضا و بعد از آن توسط نمایندگان مردم در شورای ملی و همچنین لویه جرگه عنعنوی تأیید شد.
اهل بیت پیامبر، محور وفاق همه امت اسلامی
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در این مراسم که به مناسبت ایام محرم و عاشورا برگزار شده بود، گفت که اهل بیت پیامبر(ص) محور وفاق همه امت اسلامی است و هیچ شیعه افراطی و هیچ سنی افراطی حق آن را ندارد که آنان را به یک مذهب خاص نسبت دهد.
آقای دانش، همچنین مدارا و تساهل، وحدت مسلمانان، احترام به وفاق و همگرایی، صلح طلبی و پرهیز از جنگ و خونریزی را از ویژگیهای اهل بیت پیامبر دانست. او گفت اهل بیت حتی با مخالفین فکری و سیاسی شان با مدارا برخورد می کردند.
معاون دوم ریاست جمهوری ادامه داد، "بنابراین بر هر کسی که امروز هم خود را پیرو مکتب اهل بیت میداند لازم است که بیش از هر کسی دیگر بر حفظ وحدت و وفاق و تأمین صلح و برادری بین مسلمانان تلاش کند."
آقای دانش به زندگی امام جعفر صادق و امام اعظم ابوحنیفه نیز اشاره کرد و گفت که آنان حیات شان در یک زمان بوده و بارها با هم مناظره کردند؛ اما هیچ حدیثی از شیعه و یا سنی کسی ندیده و نشنیده که این دو پیشوای بزرگ فقهی به یکدیگر با دید بیاحترامی نگریسته باشند چه رسد از تکفیر و توهین.
ایشان گفت: "بیایید امروز شما جوانان پیرو امام صادق و امام ابوحنیفه از این دو پیشوای خود تبعیت کنید و در صنوف دانشگاهها و دانشکدهها در کنار هم علم بیاموزید و در فضای آزاد و دوستانه با هم گفتگوی علمی داشته باشید و مظهر مدارا و بردباری و وحدت و همدلی باشید و با این سیره و رویه خود مشت آهنینی بکوبید بر دهان کسانی که میخواهند بین ما افراطیت را ترویج کنند و یا تفرقه ایجاد کنند و وحدت ملی و مذهبی ما را خدشه دار بسازند.
لازم به ذکر است که در این مراسم علاوه بر معاون دوم رییس جمهور، نجیب الله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالی، معاونان اداری و علمی این وزارت، رسول طالب مشاور ریاست جمهوری در امور مردمی، حمیدالله فاروقی رئیس دانشگاه کابل، شیرین آقا ظریف رئیس پوهنتون طبی کابل، محمد امین احمدی رئیس دانشگاه ابن سینا و جمع کثیری از دانشجویان دانشگاههای کابل ایراد کرد.
نجیب الله خواجه عمری، وزیر تحصیلات عالی در این مراسم، فلسفه قیام امام حسین را پاسداری از عزت، کرامت انسانی، عدالت و اصلاح طلبی عنوان کرد و گفت: این قیام به هدف نهادینه کردن ارزشهای انسانی، آزادی و عدالت صورت گرفته است. آقای خواجه عمری، افزود: "امام حسین از جان خویش مایه گذاشت تا رسالت جدش پیامبر را که همانا آزادی، رهایی از ستم، زدودن بیپروایی در برابر ستم، آگاهی بخشی و بیدارگری بود را تحقیق ببخشد."
وزیر تحصیلات عالی گفت امام حسین در تمام مراحل حرکت اعتراضی خویش تلاش کرد تا همه را بفهماند که او چیزی جز اصلاحگری، ستم ستیزی و پاسداری از عزت و کرامت مسلمانان نمیخواهد؛ ولی اوضاع نابسامان آن زمان مستعد دریافت پیام امام حسین نبود و تا سرانجام در برابر جنگ تحمیل شده، قرار گرفت.
در این مراسم، حمید الله فاروقی رئیس دانشگاه کابل و شیرین آقا ظریف رئیس دانشگاه طبی کابل، رسول طالب مشاور ریاست جمهوری، امین احمدی رئیس دانشگاه ابن سینا، نیز از روحیه تساهل و بردباری قیام و مکتب امام حسین گفتند و از دانشجویان خواستند که روحیه تساهل و همیاری را در دانشگاه ها تقویت کنند.