صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نخستین پروژه دولتی برق آفتابی در کابل به بهره برداری سپرده شد

نخستین پروژه دولتی برق آفتابی در کابل به بهره برداری سپرده شد

نخستین پروژه دولتی برق آفتابی در کابل که ظرفیت تولید ۳۰ کیلووات برق را دارد، به بهره برداری سپرده شد.
امان الله غالب رئیس شرکت برشنا، دیروز در مراسم بهره برداری از این پروژه گفت که تخته های سولر یا برق آفتابی نصب شده بر روی بام ساختمان شرکت برشنا در منطقه دهمزنگ، نخستین طرح در نوع خود است که در کابل عملی می شود.
به گفته وی، این پروژه ظرفیت تولید ۳۰ کیلووات برق را دارد که به شکل مستقیم (بدون اتصال به بطری) به شبکه توزیع برق ساختمان های این اداره در کابل وصل است و برق مصرفی آن را در جریان روز تامین می کند.
غالب افزود که این طرح، به کمک ۳۰ هزار یورویی اداره همکاری های بین المللی آلمان( GIZ ) عملی شده است. وی افزود که شرکت برشنا در نظر دارد این طرح را توسعه دهد و تا دو سال دیگر با نصب تخته های برق آفتابی بر روی پشت بام های ادارات دولتی و خانه های شخصی، زمینه تولید ۵۰۰ مگاوات برق را فراهم سازد.
به گزارش پژواک، رئیس شرکت برشنا تصریح کرد که ۵۰ درصد هزینه این برنامه، از سوی بانک توسعه آسیایی و برخی دیگر منابع تمویل کننده و متباقی از سوی مشترکین(ادارات دولتی و مردم) پرداخت خواهد شد و با تکمیل آن افزون بر مزایای اقتصادی، مسأله کمبود برق کابل نیز برطرف می شود.
امان الله غالب خاطر نشان کرد که شرکت برشنا حاضر است برای توسعۀ بیشتر این روند، برق اضافی تولید شده از این طریق را از مردم خریداری کند.
توماس فیدیکر(Thomas Feidieker ) نماینده اداره همکاری های بین المللی آلمان گفت که این کشور متعهد است به کمک های خود در عرصه های مختلف به افغانستان ادامه دهد.
به گفته وی، آلمان تا سال ۲۰۲۰( دو سال دیگر)، هر سال ۲۵۰ میلیون یورو در بخش های توسعه اقتصادی و زیربنایی، آموزش مسلکی، حکومتداری خوب، و توسعه روند استفاده از انرژی برق در افغانستان کمک می کند.
وی افزود: "ما افغانستان را در بخش انکشاف استفاده از تولید انرژی خورشیدی همکاری خواهیم کرد و حتی در این بخش انرژی سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون یورو کمک می کنیم."
در ادامه این نشست، رئیس شرکت برشنا با اشاره به چالش های این شرکت برای توسعه شبکه برق در کشور گفت که نپرداختن هزینه برق از سوی مشترکین، این روند را با مشکل جدی مواجه ساخته است. وی افزود که در حال حاضر ادارات دولتی، مراکز تجارتی، خانه های رهایشی و شهرک های صنعتی ۸.۷ میلیارد افغانی به این اداره بدهکار هستند. غالب به مقروضین هشدار دارد در صورتی که بخاطر پرداخت قروض خود با این شرکت به توافق نرسند، نام شان از طریق رسانه ها افشا و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.
بر اساس معلومات شرکت برشنا، در حال حاضر میزان مصرف برق از طریق شبکه سراسری به ۲۱۰۰ مگاوات می رسد که۱۱۰۰ مگاوات آن از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، تاجکستان و ایران وارد می شود؛ اما نیاز واقعی برق در کشور به هفت هزار مگاوات می رسد.