صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نهادهای حامی رسانه‌ها: ممنوعیت نشرات زنده رسانه‌ها هنگام حملات تروریستی، خلاف قانون است

 نهادهای حامی رسانه‌ها: ممنوعیت نشرات زنده رسانه‌ها هنگام حملات تروریستی، خلاف قانون است

شماری از نهادهای صنفی رسانهای، در پی وضع محدودیت و ممنوعیت نشرات زنده رسانهها از حملات انتحاری و تروریستی؛ این اقدام حکومت را خلاف قانون خواندند.
کمیته مشترک حکومت و رسانهها چندی پیش، مسودهای را طرح کرده که در آن نوشته شده: "خبرنگاران به دلیل این که ممکن است، نشر تصاویر زنده، جان نیروهای امنیتی و مردم را که در حوادث تروریستی گیر افتادهاند، با خطر مواجه کند؛ باید از نشر مستقیم تصاویری که نشاندهندهی عملیات نیروهای نظامی و امنیتی است، تا مهار حملات تروریستی و پایان درگیری، خودداری کنند."
مولانا عبدالله، رئیس اتحادیه رادیو-تلویزیون روز یکشنبه 23 ثور، در یک نشست خبری در کابل گفت که این اقدام کمیته مشترک، به نوعی سانسور رسانهها است.
آقای عبدالله افزود، در پی این اقدام، شماری از مسئولان خبر رسانهها در دو جلسه‌‌ای که به ریاست معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار شده بود نیز گفته بودند که جزء سوم ماده چهارم طرزالعمل پوشش خبری حوادث تروریستی و جنگ" محدودیت و سانسور رسانههاست و با آن توافق نکردهاند.
او همچنین در این نشست تاکید کرد که این جزء این مسوده، مخالف صریح ماده سی و چهارم قانون اساسی و ماده چهارم قانون رسانههای همگانی است.
رئیس اتحادیهی رادیو و تلویزیونها علاوه کرد که از کمیته مشترک حکومت و رسانهها میخواهیم که هر چه زودتر محدودیت ذکر شده را ملغی کند تا مانع فعالیت اطلاع رسانی رسانهها نشود.
اما یکی از اعضای حکومتی کمیته مشترک گفت که محدودیت فقط برای زمانی وضع شده که ممکن است تصاویر نشر شده مانع موفقیت عملیات شود یا اینکه جان سربازان را با خطر مواجه کند.
او با ذکر مثالی افزود، زمانی بر یک نهاد حمله تروریستی شده بود و رسانهای تصویری را منتشر میکرد که قرار بود نیروهای امنیتی با سوراخ کردن دیوار به تروریستان حمله کنند. به باور او، این اقدام رسانهها مانع موفقیت عملیات میشود.
موشکافی حادثه تروریستی 10 ثور
نهادهای حامی رسانهها در این نشست خبری همچنین گفتند که حکومت باید با شریک سازی ویدیوهای کمرههای خبرنگاران و کمرههای امنیتی، جزییات حمله تروریستی بر خبرنگاران را فاش کند.
اعضای این نهادها میگویند، پوشیده ماندن نتایج حمله تروریستی دهم ثور بر خبرنگاران در شش درک کابل، پرسشهای جدی را در میان جامعه رسانهای و خبرنگاران افغانستان مطرح کرده است، اما مسوولان حکومتی در این خصوص تا اکنون هیچ پاسخ روشنی نداده است که قناعت خبرنگاران و رسانهها را فراهم کند.
مولانا عبدالله که به نمایندگی از نهادهای حامی رسانهها سخنرانی میکرد، گفت که ما بارها از نهادهای امنیتی خواستهایم که این تصاویر را با فدارسیون رسانهها شریک کند، اما تاکنون جواب قانع کنندهای نداده است.
گفتنی است که در ده روز اول ماه ثور، بیش از 10 خبرنگار کشته شدند که 9 تن آنان در حادثه تروریستی 10 ثور که برای پوشش یک حمله تروریستی دیگر رفته بودند، کشته شدند.
آقای مولانا اضافه کرد که حکومت تااکنون بررسیهای خود را ظاهرأ آغاز نکرده و به نظر میرسد حلقاتی در درون حکومت علاقمندی چندان به پیگیری این رویداد خونین ندارد.
از سوی دیگر، یک خبرنگار عصر همان روز در خوست توسط افراد ناشناس کشته شد. مقامهای دولتی ولایت خوست گفتهاند که چند تن در پیوند به این رویداد دستگیر شدهاند.
حجت الله مجددی، معاون انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، با انتقاد از گنگ بودن قتل خبرنگاران، گفت که دستگیری عاملان ترور خبرنگاران، برای ما قناعت بخش نیست.
آقای مجددی افزود که دستگیری قاتلان خبرنگاران برای ما قناعت بخش نیست و این اقدام نیروهای امنیتی نمیتواند کم کاری آنان را توجیه کند. به گفتهی او، نیروهای امنیتی ضامن امنیت جان شهروندان است.
از آغاز سال جاری خورشیدی تااکنون ۱۲ خبرنگار در کابل، خوست و کندهار کشته شده و چندین خبرنگار دیگر زخمی، تهدید و لت و کوب شدهاند.