صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزیر زراعت: برای رشد زراعت امکانات بیشتر در اختیار دهقانان قرار می‌دهیم

وزیر زراعت: برای رشد زراعت امکانات بیشتر در اختیار دهقانان قرار می‌دهیم

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در مراسم گشایش بیستمین نمایشگاه زراعتی بهاری و تجلیل از روز ملی دهقان، تعهد نمود که در سال روان برای رشد زراعت در کشور امکانات بیشتر در اختیار دهقانان می گذارد.
در تقویم کشور روز دوم حمل به نام روز ملی دهقان مسمی شده که رخصتی عمومی می باشد و از این روز در تمام ولایات کشور به شمول کابل طى مراسم ويژه تجليل مى شود.
به همين مناسبت روز پنجشنبه در کابل دهقانان ولایت های کابل، پروان، لوگر، غزنی، پنجشیر و بامیان با اتن، رقص قرصک، بیل جنگی، نمایش تیر و کمان و سرودن آهنگ های محلی تجلیل کردند و در نمایشگاه زراعتی بهاری که برای سه روز گشایش یافت ده ها شرکت، باغدار و زمیندار محصولات زراعتی شان را به نمایش گذاشتند.
انجنیر نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در اين مراسم که تحت شعار «وطن من، دهقان من» در شهر کابل تدویر یافته بود، گفت که آن وزارت تلاش می کند تا با همسویی با دهقانان خدمات ترویجی و تخنیکی را جهت ازدیاد محصولات زراعتی فراهم کند.
موصوف افزود که در سال ١٣٩٧ برای حمایت از دهقانان؛ بلندبردن سطح تولیدات زراعتی، دسترسی به بازار، شناسایی ارزش های زنجیره غذایی، احداث زیربناها در حفظ میوه جات و سبزیجات، احیای کانال ها، معیاری ساختن تولیدات، توجه به مالداری از طریق اصلاح نسل و اعطای قروض سهل جهت سرمایه گزاری دهاقین در سکتور زراعت در اولویت های کاری این وزارت قرار دارند.
او علاوه کرد: «به منظور بلند بردن محصولات زراعتی دهاقین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تلاش می کند تا از طریق احیای ٢٥٧ شبکه آبیاری مشکل کمبود آب را در ٣٠ ولایت کشور نسبتاً مرفوع سازد.»
به گفته وی، جهت حفظ و نگهداشت محصولات زراعتی در سال روان، در ده ولایت کشور ١٢ سردخانه، هر کدام به ظرفیت ٥٠٠ تُن ساخته خواهد شد.
موصوف افزود که در راستای توسعه مالداری در کشور در سال روان خورشیدی بیش از ١٢٠ هزار گاو شیری از طریق القاح مصنوعی اصلاح نسل خواهد شد.
درانی خاطر نشان کرد که وزارت زراعت در نظر دارد تا در شهر کابل فابریکه پروسس شیر برای مالداران ولایت های کابل، لوگر، پروان و میدان وردک ایجاد نماید.
وى گفت که قرار است سال روان يک کارخانه پروسس انگور در پروان، فابریکه پروسس جلغوزه در پکتیا، پنج مسلخ در کشور، ساختمان پنج سیلو و ذخایر استراتیژیک در پنج ولایت، فارم های تحقیقاتی،  یازده مرکز قرنطین و یک کمپلکس لابراتوار محصولات زراعتى ساخته شود.
حمید هلمندی مشاور ارشد رییس جمهور در امور زراعت و انکشاف دهات در این مراسم گفت که هر گاه آب درست استفاده شود، ٢٠ در صد مزارع را در شهرها زیر پوشش قرار خواهد گرفت و برای حدود دو میلیون تن دیگر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
موصوف افزود: «ما هنوز هم از وسایل زراعتی قدیمی استفاده می کنیم و اگر بتوانیم زراعت خود را میکانیزه بسازیم و از ماشین آلات جدید استفاده نماییم، در تولیدات ما تغییراتی زیادی رونما خواهد شد.»
اين در حالى است که حکومت از سال ها به اين طرف از تلاش براى ميکانيزه شدن زراعت در کشور سخن مى زند.