صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نمایندگان مجلس سنا: سفر هیأت شورای امنیت به کابل فرصت طلایی است

نمایندگان مجلس سنا: سفر هیأت شورای امنیت به کابل فرصت طلایی است

اعضای مجلس سنا از سفر هیئت اعزامی شورای امنیت سازمان ملل متحد به کابل استقبال کردند آن را یک فرصت طلایی برای افغانستان دانستند.  محمد علم ایزدیار، معاون اول مجلس سنا، روز یکشنبه 24 جدی در این مورد گفت که مردم افغانستان از سفر هیئت شورای امنیت استقبال میکنند و حکومت باید از این فرصت به نفع افغانستان استفاده کند.
آقای ایزدیار در ادامه افزود، سران حکومت وحدت ملی نیز در مورد رخدادهای کشور باید موضع واحد داشته باشند و از هیئت مذکور بخواهند که به مشکلات افغانستان نقطه پایان بگذارد.
معاون اول مجلس سنا همچنین گفت که این هیئت باید با نمایندگان مردم نیز دیدار کند تا به صورت دقیق و درست در مورد وضعیت کشور آگاهی کسب کنند.
هیأت شورای امنیت سازمان ملل متحد به ریاست نیکلی هلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، برای بررسی وضعیت افغانستان عصر روز شنبه به کابل آمد و قرار است تا روز دوشنبه در کابل باقی بماند. سفر این هیئت شورای امنیت بعد از هفت سال به کابل صورت میگیرد.
محمد رحیم حسنیار، عضو مجلس سنا نیز این سفر هیئت شورای امنیت را به افغانستان یک "فرصت طلایی" خواند و گفت، امیدوارم سران حکومت واقعیتها را با این هیئت در میان بگذارند.
نجیبه حسینی دیگر عضو مجلس سنا نیز از حضور این هیئت استقبال کرد و با اظهار امیدواری گفت که این هیئت با مردم نیز باید دیدار کند، زیرا مردم در حملات تروریستی قربانی میشوند و وضعیت را بهتر میدانند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در این اواخر وضعیت امنیتی کشور را به صورت جدی تحت نظر داشته و در برابر بسیاری از رویدادها و حوادث در کشور واکنش نشان داده است.
لیلما احمدی عضو مجلس سنا گفت که امیدوارم که دریافتهای هیئت به گونهای باشد که باعث صلح و امنیت در کشور شود و یک گام مثبت برای سایر نشستهای سازمان ملل باشد.
انارکلی هنریار، با خوشبینی از حضور هیئت شورای امنیت سازمان ملل گفت که باید دولت تصویری واقعی از افغانستان به هیئت ارائه کند.
جمعه الدین گیانوال دیگر عضو مجلس سنا نیز ابراز امیدواری کرد که حکومت افغانستان به صورت واضح بگوید که مراکز امن تروریستی در خاک پاکستان قرار دارد و مردم افغانستان همواره از سوی پاکستان مورد کشتار قرار می گیرد.
آقای گیانوال علاوه کرد که حکومت باید از هیئت مذکور بخواهد که مقامهای پاکستانی که در سازماندهی حملات تروریستی در کشور دست دارند و یا از پناهگاههای تروریستان پشتیبانی میکنند، شامل فهرست سیاه شورای امنیت کنند.
پاکستان اما همواره وجود سران شبکه حقانی و طالبان در کشورش و پشتیبانی از تروریستان را رد کرده و گفته است که سران این گروهها در خاک افغانستان وجود دارند. علاوه بر حکومت افغانستان، جامعه جهانی نیز بر این باور شده است که پاکستان از جمله کشورهایی است که به تروریسم در منطقه به خصوص افغانستان کمک میکند.
ایالات متحده آمریکا با شروع سال نو میلادی، فشارهایش را بر پاکستان افزایش داده است. چند روز پیش وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که کمکهای امنیتی به پاکستان را تا زمانی که به صورت جدی با گروههای طالبان و حقانی مبارزه نکند، به حالت تعلیق در میآورد.
اکنون باید دید که هیأت شورای امنیت سازمان ملل متحد با چه برداشتی از وضعیت افغانستان، کشور را ترک میکنند و درباره وضعیت افغانستان چه تصمیمی خواهد گرفت.