صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس اجرائیه: برای گشایش دفتر طالبان در کابل مانعی وجود ندارد

رئیس اجرائیه: برای گشایش دفتر طالبان در کابل مانعی وجود ندارد

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور دیروز یکشنبه 19 قوس، در «کنفرانس ملی مشارکت زنان در حکومتداری محلی» اعلام کرد که مانعی فراروی گشایش دفتر گروه طالبان در کابل برای آغاز گفتگوهای صلح وجود ندارد. این در حالی است که گروه طالبان هر روز با راهاندازی حملات انتحاری و انفجاری باعث کشته و زخمی شدن تعدادی زیادی از نظامیان و غیر نظامیان میشوند.
اما عبدالله عبدالله می افزاید که حکومت وحدت ملی هیچگونه پیش شرطی برای آغاز گفتگوهای صلح با گروه طالبان مطرح  نکرده است و اگر گروه طالبان بخواهد صلح کند، حکومت از آن استقبال میکند.
رئیس اجرائیه گفت که برخی از شهروندان کشور در مورد بازشدن دفتر سیاسی گروه طالبان در کابل نگرانی دارند؛ اما پاليسی حکومت وحدت ملی به منظور خواست و اراده مردم افغانستان صلح است و  صلح به معنای پامال کردن حقوق مردم و تحميل فکر انحرافی بالای عقايد مردم نيست.
به گفته آقای عبدالله، در مورد گشایش دفتر گروه طالبان در کابل «فقط» نظر داده شده، اما هنوز به صورت رسمی بحث صورت نگرفته است. او گفت که اگر دفتر این گروه در کابل باز شود، به معنای رفتن به «دوره سیاه» نیست و ارزشهای یک و نیم دهه گذشته در مذاکرات صلح با این گروه به معامله گذاشته نخواهد شد.
این در حالی است که چند روز پیش شورای عالی صلح اعلام کرد، زمینه گفتگوهای صلح با گروه طالبان فراهم شده است. مسئولان این شورا از طالبان خواستند تا وارد گفتگونهای صلح با دولت افغانستان شود. آنان همچنین اعلام کردند که اگر طالبان به روند صلح بپیوندد همانند حزب اسلامی، دولت افغانستان برای آنان دفتر و امکانات را در داخل کشور مهیا میکند.
با این حال، رئیس اجرائیه حکومت وحدت ملی میگوید که تا کنون بحثهای رسمی در این مورد صورت نگرفته است. او افزود: «اگر يک روز به اين برسيم که طالبان حاضر به مذاکره جدی باشند و بگويند که ما در کشور بيرونی نمیخواهيم دفتر داشته باشيم، ميخواهيم مذاکره کنيم براى تامين صلح در پايتخت افغانستان، نبايد مانعی در این زمينه وجود داشته باشد.»
او پایان جنگ را خواست همه مردم خواند و گفت که دروازه صلح حکومت با گروه طالبان باز است. به گفته او، زمانی که حزب اسلامی با حکومت صلح کرد، اعضای این حزب در کابل بودند و هر روز رفت و آمد داشتند، مانعی برای آنان وجود نداشت و برای گروه طالبان نیز مانعی وجود ندارد.
رئیس اجرائیه گفت که صلح با مخالفان مسلح، به معنای قربانی شدن حقوق و دستآوردهای یک و نیم دهه گذشته و تحمیل تفکر انحرانی بر مردم نیست؛ بلکه به شکل «عادلانه و عزتمندانه» بین دو طرف صلح صورت خواهد گرفت.
او با توضیح دادن صلح «عادلانه و عزتمندانه» افزود که از تبیعیض علیه افرادی که صلح می کنند، جلوگیری شود و به آنان فرصت داده شود تا فکر و عقیده سیاسی شان را بیان کنند. اما او افزود که اگر مخالفان مسلح در گفتگوهای صلح از حکومت هرچیزی بخواهند، این بیعدالتی خواهد بود.
او گفت: «هرکس بخواهد از راه صحبت و مذاکره به نتيجه برسد، دروازه به رويش باز است و دولت افغانستان کدام شرطی هم بر شروع صحبت نگذاشته است؛ اما معنای صحبت و مذاکره، قربانی کردن مردم نيست.»
اما برخی آگاهان سیاسی همواره این برخورد ضعیف و توام با تضرع حکومت در برابر طالبان را انتقاد کرده و به این باورند که طالبان با تضرع هیچگاه به پروسهی صلح یکجا نمی‌‎شوند؛ بلکه همه روز با حملات شان از مردم قربانی میگیرند.
به دلیل ناامنی مشارکت زنان در اکثر ولایتها به رئیس امور زنان خلاصه میشود
در این نشست یک روزه که برای رفع مشکلات زنان در محیط کاری برگزار شده بود، نماینده حدود ده ولایت حضور داشتند. همچنین در این نشست، رئیس اجرائیه، برخی از اعضای شورای ملی، نمایندگان وزارتها، فعالان حقوق زن و نهادهای حمایت کننده زنان شرکت کرده بودند.
فوزیه کوفی رییس کمیسیون امور زنان ولسی جرگه گفت که حضور زنان در اکثر ولایتها تنها به رئیس امور زنان خلاصه میشود و در دیگر بخشهای اداری یا حضور ندارند و یا هم حضور شان اندک است. به گفته او، اگر به زنان فرصت داده شود، آنان میتوانند در بخشهای مختلف اداری از جمله مدیریت و مالی کار کنند.
خانم کوفی گفت که تنها خواست زنان مشارکت سمبولک آنان نیست؛ بلکه زنان باید به منابع قدرت و ثروت نیز دسترسی داشته باشند. به گفته او، تا زمانی که منابع قدرت و ثروت در اختیار زنان نباشد، زنان توانمند نمی شوند. او افزود: «ادعای مساوات نداریم، حداقل سهم عادلانه به زنان داده شود.»
همچنین سپوژمی وردک معین وزارت امور زنان از چالشهای فراروی زنان در ادارههای دولتی یاد کرد و گفت که برای زنان تا محیط کاری امن ایجاد نشود، حضور زنان اندک خواهد بود. او افزود که زنان در بخشهای مختلف ظرفیت دارند؛ اما در حضور آنان در اداره های محلی کم است.
در همین حال عبدالمالک صدیقی معین ارگانهای محلی در مورد دست آوردهای این اداره در بخش استخدام زنان در ادارههای حکومتی معلومات ارایه کرد. او میگوید که برای حضور زنان در حکومتداری محلی اداره ارگان های محلی پلان جدیدی را روی دست گرفتهاست. مطابق با این پلان، قرار است در مرحله نخست در ده ولایت زنان در بخشهای معاونیت والی، ریاست شهرداریها و دیگر بخشهای مهم اداری استخدام شوند.
در این نشست، همچنین عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه کشور وعده کرد که به خاطر منافع سیاسی، فرصتها از زنان گرفته نخواهد شد. او افزود: «به شما وعده میدهم که به خاطر ملاحظات سیاسی، مانع فرصت برای زنان شایسته در این کشور نخواهیم شد.»
سردار داهی