صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۲۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کمیسیون انتخابات: مراکز رای دهی در یازده ولایت مشخص شده است

کمیسیون انتخابات: مراکز رای دهی در یازده ولایت مشخص شده است

کمیسیون مستقل انتخابات ارزیابی مراکز رای دهی در ولایات را آغاز کرده است. این ارزیابی مشخص میکند که کدام ولسوالیها به دلیل ناامنی و تهدید گروههای مخالف دولت برگزاری انتخابات در آنها ممکن نیست.
قرار است در شانزدهم سرطان سال آینده انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی را برگزار شود. هرچند برخی از نهادهای انتخاباتی گفتهاند که آمادگی برای برگزاری انتخابات بسیار ناوقت آغاز شده و برگزاری انتخابات در این تاریخ ممکن نیست ولی مسوولان کمیسیون انتخابات بر برگزاری انتخابات در وقت معین تاکید دارند، اماکمیسیون انتخابات نتایج بررسی مراکز رای دهی را در جلسات علنی اعلام میکند.
به گزارش دویچه وله،  وسیمه بادغیسی یکی از کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات روز دوشنبه، 22 عقرب، گفت که پیش از این مراکز رای دهی در هفت ولایت تکمیل شده است. او افزود: «این دومین جلسه علنی در ارتباط به ارزیابی مراکز است. در جلسه قبلی مراکز رای دهی هفت ولایت به تصویب رسید و در نشست امروزی نیز هفت ولایت دیگر به تصویب خواهد رسید.»
در همین حال بدیع صیاد سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات گفت که در مجموع بیش از ۲۸۰۰ مرکز رای دهی در ولایات مختلف افغانستان تصویب و مکانهای آن مشخص شده است.
محلات ناامن
در جلسه دیروز کمیسیون مستقل انتخابات مراکز رای دهی در ولایت بغلان مورد ارزیابی قرار گرفت. مسوولان کمیسیون گفتند که تثبیت و فعال سازی مراکز رای دهی تنها در ولسوالی دهنه غوری به دلیل تهدیدات امنیتی ممکن نیست.
بررسیهای کمیسیون تاکنون نشان میدهند که در ۳۲ ولسوالی به دلیل ناامنی تعیین مراکز رای دهی ممکن نیست. خانم بادغیسی گفت که فهرست این ولسوالیها در اختیار نهادهای امنیتی قرار گرفته تا در تامین امنیت آن اقدام کنند: «لیست مراکز رای دهی به نهادهای امنیتی سپرده خواهد شد و تحلیل امنیتی آن از سوی نهادهای امنیتی صورت خواهد گرفت.»
کمیسیون انتخابات تاکنون توانسته است تا مراکز رای دهی را در ولایت بغلان، پروان، غور، زابل، هلمند تثبیت کند. در مجموع مراکز رای دهی در یازده ولایت مشخص شدهاند.
در انتخاباتهای پیشین امنیت انتخابات توسط نیروهای افغان و خارجی به صورت مشترک تامین میشد. انتخابات سال ۲۰۱۴ یگانه انتخاباتی بود که امنیت آن توسط نیروهای افغان تامین شد. حالا که قرار است انتخابات پارلمانی در سال آینده برگزار شود، حضور نیروهای خارجی یک بار دیگر در افغانستان افزایش یافته ولی ناتو هنوز اعلام نکرده که در تامین امنیت انتخابات سهم میگیرد یا نه.
برگزاری انتخابات ممکن است؟
نهادهای انتخاباتی هشدار داده اند که کمیسیون وقت کافی برای آمادگی و برگزاری انتخابات ندارد. کمیسیون انتخابات گفته است که هنوز بودجه برگزاری انتخابات را دریافت نکرده است. ولی حکومت و کشورهایی که این پروسه را حمایت مالی میکنند وعدهدادهاند که بودجه انتخابات را تامین خواهند کرد.
کمیسیون انتخابات میگوید به دو دلیل نگران است. یکی این که هنوز بودجه برگزاری انتخابات را دریافت نکرده و دیگری تامین امنیت انتخابات نیز در اختیار این کمیسیون نیست.
آقای صیاد گفت در صورتی که بودجه انتخابات تامین شود و نیروهای امنیتی آمادگی کامل برای تامین انتخابات داشته باشند، انتخابات سال آینده در وقت معین برگزار خواهد شد: «به این خاطر ما نگرانی داریم. بودجه باید داده شود و در وقت معین در اختیار کمیسیون گذاشته شود تا کمیسیون تعیینات خودرا تکمیل کند و در برگزاری انتخابات کاستی به میان نیاید.»
قرار است بودجه انتخابات از طریق اداره تدارکات ملی پرداخته شود. ولی کمیسیون انتخابات میگوید این اداره بسیار پیچیده است و تامین بودجه انتخابات توسط این کمیته زمان زیادی نیاز دارد.