صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رئیس سیا: خانواده کانادایی گروگان طالبان پنج سال در پاکستان بوده اند

رئیس سیا: خانواده کانادایی گروگان طالبان پنج سال در پاکستان بوده اند

مایک پومپیو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا - سیا - گفته است که یک خانواده کانادایی-آمریکایی که توسط طالبان افغان گروگان گرفته شده بودند به پاکستان انتقال یافته و پنج سال در آن کشور در اختیار این گروه بودند.
جوشوا بویل، همسر او کایتلن کلمن در سال ٢٠١٢ در ولایت میدان وردک افغانستان ربوده شدند و به نظر مقامات آمریکایی، در این مدت در اسارات گروه حقانی بودند. در طول مدت اسارت، این خانواده صاحب سه فرزند دیگر هم شده است.
اظهارات آقای پومپیو با اطلاعیه هفته گذشته ارتش پاکستان در مورد آزادی این خانواده تعارض دارد. ارتش پاکستان در اطلاعیه خود گفته بود که این خانواده را در درگیری با گروگانگیرها در منطقه قبیلهای "کرم" پاکستان نزدیک به مرز افغانستان نجات داده است. براساس این اطلاعیه، منابع اطلاعاتی آمریکا که حرکت این خانواده را در افغانستان ردگیری میکردند به ارتش پاکستان اطلاع داده بودند که آنان چند روز پیش از آن از مرز عبور داده شدهاند و در پاکستان هستند.
به گزارش بیبیسی، رئیس سیا در سخنرانی خود آزادی این گروگانها را "دستاوری عظیم" توصیف کرد. این خانواده مدتی طولانیتر از هر گروگان دیگری در افغانستان یا پاکستان در دست گروگانگیرها بودند.
مقامات آمریکایی نسبت به تبانی مقامات یا نهادهایی در پاکستان با گروه حقانی ظنین هستند و اظهارات رئیس سیا میتواند به منزله تاییدی بر این تبانی باشد. گروه حقانی از جناحهای تندرو طالبان و مسئول حملات مسلحانه به هدف هایی در افغانستان بوده است.
خانواده جاشوا بویل و کایتلن کلمن در آستانه سفر رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به پاکستان که برای هفته آینده برنامهریزی شده، از اسارت آزاد شدند. برخی از منابع آمریکایی و کانادایی در صحت اطلاعیه ارتش پاکستان در مورد "آزاد کردن" گروگانها در درگیری با گروگانگیرها ابراز تردید کرده و گفتهاند که احتمال بیشتر دارد که مقامات پاکستانی از طریق مذاکره و مصالحه، به این هدف دست یافتند.
مایک پومپیو در سخنان خود گفت که "تجربه نشان داده است که در مبارزه با تروریسم تندروهای اسلامگرا، انتظار دریافت کمک از پاکستان را باید در سطحی بسیار نازل در نظر گرفت و اطلاعاتی که در اختیار ما قرار میگیرد هم این را نشان میدهد."
روز چهارشنبه هفته گذشته، وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی گفت که "پاکستان هم یکی از متحدان مهم ایالات متحده در جنوب آسیاست" و افزود: "ما از پاکستان انتظار اقدام قاطعانه علیه گروههای تروریستی فعال در خاک آن کشور را داریم که مردم ما و منطقه را مورد تهدید قرار میدهند."
آقای تیلرسون در تشریح سیاست دونالد ترامپ در مورد حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان گفت که "سیاست ما شامل فرستادن پیامی روشن به طالبان و سایر عناصر است که بدانند قرار نیست ما از جای خود تکان بخوریم و تا زمانی اینجا میمانیم که شما نظرتان را عوض کنید و تصمیم بگیرید با دولت افغانستان تعامل کنید و به مصالحهای دست یابید و دولتی ایجاد شود که منطبق با فرهنگ افغانستان باشد.؛ مهم نیست که حضور ما چه مدتی به طول خواهد انجامید."