صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کار تولید دو میگاوات برق از نیروی باد و خورشید در هرات افتتاح شد

کار تولید دو میگاوات برق  از نیروی باد و خورشید در هرات افتتاح شد

وزارت انرژی و آب با افتتاح پروژه تولید انرژی برق از طریق نیروی باد و خورشید در ولایت هرات، میگوید که این نوع پروژه در ولایت های دیگر نیز تطبیق خواهد شد و این وزارت در نظر دارد تا مصرف انرژی برق کشور را به خودکفایی برساند.
قرارداد این پروژه که یک سال پیش از سوی این وزارت با شرکت کواترو، نماینده سفارت چاپان و موسسه «یو.ان.او.پی.اس» به امضا رسید، دیروز (یکشبنه 26سنبله) از سوی این وزارت در ولایت غربی هرات افتتاح شد.
هزنیه این پروژه سه و نیم میلیون دالر امریکایی خوانده شده است که از سوی دولت چاپان پرداخت شده است و  کار آن را شرکت کواترو به همکاری موسسه «یو.ان.او.پی.اس» به انجام رسانیده است. این پروژه حدود 40 جریب زمین در ساحه شهرک صنعتی مروبط به ولسوالی گذره ولایت هرات را در بر می گیرد.
در اعلامیه خبری وزارت انرژی و آب آمده است که در این 40 جریب زمین، حدود 5هزارو 320 تخته سولر نصف شده که توانایی تولید برق آن به 1.7میگاوات برق می رسد و 300 کیلووات برق دیگر از سوی سه توربین بادی در این ساحه تولید می شود.
در اعلامیه آمده است که این پروژه شامل: « یک حلقه چاه به عمق 120 متر، یک عدد ذخیره به حجم 10 متر مکعب، تاور 10 متره، یک عدد توتلایزینگ پنل، 31 عدد انورتر، یک پایه ترانسفارمر ترکی 2.5 میگاوات، 2 پایه سویچ گیر، اتاق کنترول، اتاق نگهبان ها و دو اتاق ذخیره ای می باشد.»
وزارت انرژی و آب گفته است که از این پروژه حدود یکهزار خانواده از برق مستفید خواهد شد و دستکم 100 کارخانه کوچک صعنتی نیز می توانند از برق تولید شده نیروی آفتابی و بادی بهره مند شوند. ولایت هرات شهر صعنتی افغانستان است و در این ولایت، صدها کارخانه تولیدی و صنعتی فعالیت دارد.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب گفته است که این وزارت مطابق با برنامه خودکفایی افغانستان از انرژی برق می خواهد تا بخش زیادی از برق مصرفی افغانستان را از طریق منابع داخلی تولید و تامین کند. افغانستان برق وارداتی دارد و از کشورهای ایران، تاجکستان، ترکمنستان انرژی برق را خریداری کرده است.
این نخستین پروژه تولید برق از منابع بادی و خورشیدی است که در هرات تطبیق شده است. پیش از این نیز تولید برق از طریق بندهای آب تطبیق شده است و بند سلما در ولایت هرات نیز یک منبع تولید برق به شمار می رود. اما ولایت های دیگر به شمول پایتخت نیاز جدی به انرژی برق دارد و در حال حاضر پایتخت افغانستان در توزیع انرژی برق به مشکل مواجه است.