صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وضعیت مبارزه بافساد درلوی سارنوالی بهبود یافته است

وضعیت مبارزه بافساد درلوی سارنوالی بهبود یافته است

کمیته مستقل مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه علیه فساد اداری در افغانستان میگوید که گزارش جدید آنها نشان میدهد که بعد از انتخاب فرید حمیدی به عنوان لوی سارنوال، وضعیت مبارزه با فساد در این اداره بهبود یافته است.
این نهاد دیروز چهارشنبه ، ۲۸ سرطان گزارش خود را زیر عنوان« آسیبشناسی فساد اداری در لوی سارنوالی» در کابل نشر کرد.
بر اساس گزارش این نهاد، از زمان انتخاب لوی سارنوال جدید در ماه اپریل سال ۲۰۱۶، روند مبارزه با فساد و اصلاحات در این اداره سرعت یافته است.
این نهاد گزارش خود در این مورد را از ماه میزان سال ۱۳۹۵ آغاز کرد و در این مدت بیشتر از ۲۳۰ مصاحبه با مسئولین لوی سارنوالی در کابل و ولایات انجام داده است.
این نهاد در گزارش خود گفته است که تبدیلی مقامات لوی سارنوالی، افزایش معاش کارمندان، برکناری تعدادی از سارنوالها به اتهام رشوه‌‌گیری و شنیدن شکایتهای مراجعین به صورت مستقیم، از برنامههای بوده که روند اصلاحات و مبارزه با فساد را در لوی سارنوالی بهبود بخشیده است.
اما مسئولین این نهاد میگوید هنوز هم فساد در لوی سارنوالی وجود دارد و برای مبارزه با فساد در این اداره دولتی نیاز به اقدامات و تدابیر بیشتر است.
مسئولین این نهاد میگویند که در گذشته، رشوه، حمایت غیرقانونی، خویش خوری، تبارگرایی و نظارت ضعیف باعث شده بود که فساد اداری در لوی سارنوالی افزایش یابد و فعالیتهای این نهاد در امر مبارزه با فساد در کشور موثر واقع نشود.
یافتههای این نهاد نشان میدهد که مداخله در امور کاری لوی سارنوالی و رشوه ستانی از عمدهترین موارد فساد اداری در لوی سارنوالی بوده است. بر اساس گزارش این نهاد سارنوالها همواره با مداخله مسئولین حکومت، نمایندگان شورای ملی، بزرگان قومی و محلی مواجه بودهاند.
در گزارش این نهاد آمده است که اکنون نیز رشوه ستانی در ادارات مربوط به لوی سارنوالی وجود دارد اما میزان آن کاهش یافته است و کسی بصورت علنی نمیتواند رشوه بگیرد. این گزارش همچنین افزوده است که برخی از قاضیها و والی در هماهنگی با سارنوالها از مردم رشوه میگیرند.
فساد در نهادهای عدلی و قضایی یکی از عمدهترین موارد فساد اداری در افغانستان به شمار میرود. حکومت افغانستان به کمککنندههای بینالمللی و جامعه جهانی وعده داده است که با فساد اداری در نهادهای عدلی وقضایی برخورد جدی میکند.
از عمدهترین راهکارهای حکومت در راستای مبارزه با فساد اداری، ایجاد مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری بوده است. در گزارش کمیته مستقل نظارت مشترک و ارزیابی مبارزه با فساد اداری نیز آمده است که ایجاد این اداره در امر مبارزه با فساد موثر بوده است.
در گذشته نیز گزارشهایی در مورد فساد در نهادهای عدلی و قضایی از سوی موسسهها و نهادهای تحقیقاتی انجام شده بود و بیشتر آنها نشان میداد که به باور مردم افغانستان نهادهای عدلی و قضایی و پولیس از فاسدترین ادارههای دولتی در کشور هستند.