صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

طالبان در قندهار مانع کمپاین واکسین فلچ اطفال شدند

طالبان در قندهار مانع کمپاین واکسین فلچ اطفال شدند

طالبان کمپاين واکسين را در بخش هايي از ولايت قندهار متوقف کرده اند. هدايت الله استانکزي يکي از کارمندان کمپاين ملي مبارزه با فلج اطفال گفت که اين امر در بخش هاي قندهار که تحت کنترول حکومت نيست، يعني در چهار ولسوالي اين ولايت متوقف گردانيده شده است. به قول او بعضا اين توقف حتي سه ماه دوام پيدا مي کند. در قندهار روز پنجشنبه پنجمين مورد از فلج اطفال در افغانستان در سال روان ميلادي شناسايي گرديد. يک دختر 18 ماهه به اين بيماري مبتلا شده است. اين کودک در منطقه اي زندگي مي کند که در آنجا برنامه واکسين متوقف ساخته شده است. دليل اين ممنوعيت ظاهراَ بي اعتمادي به گروه هاي سيار واکسين است که در مناطق زير کنترل خانه به خانه مي گردند. استانکزي گفته است که طالبان اين کارمندان را به عنوان جاسوس مي بيند و آنها مي خواهند افراد خود را شامل اين پروسه گردانند.
نجيب الله صافي، رئيس کمپاين مبارزه با فلج اطفال در افغانستان با تاييد اين خبر گفت که در حال حاضر در قندهار مذاکرات جريان دارد. صافي در ادامه گفته است که از قبل طالبان افراد خود را در تيم واکسين فرستاده بودند، «اما ما آنها را طالبان خطاب نمي کنيم بلکه امداد رسانان محلي نام گذاشتيم.» او همچنين مي گويد که «اين افراد کساني اند که به مردم دسترسي دارند که ما به اين نوع دسترسي نياز داريم.»
بر اساس آمار ارتش ايالات متحده آمريکا در حال حاضر حدود 11 درصد خاک افغانستان تحت کنترل طالبان است و در 30 درصد خاک کشور جنگ جريان دارد.
پس از چندين کمپاين بزرگ واکسين، موارد جديد ابتلا به اين بيماري در افغانستان کاهش پيدا کرده است. در سال 2015، 20 مورد ثبت شده و در سال 2016، 13 مورد ثبت گرديده بود. صافي گفته است که در سال 2017 نيز به مقايسه اواسط سال 2016 موارد کمتر ثبت گرديده است.
افغانستان در پهلوي پاکستان و نايجريا سومين کشوري است که هنوز هم موارد جديد اين بيماري ويروسي که قابليت سرايت شديد را دارد، گزارش مي شود. فلج اطفال بيشتر نوزادان را تهديد مي کند. بر اساس گزارش سازمان صحي جهان، از 200 فردي که مبتلا به اين بيماري مي شود، يکي از آنها را فلج دايمي تهديد مي کند. بنابر اين تا 10 درصد کودکان فلج شده جان خود را از دست مي دهند. براي معالجه اين بيماري، ادويهاي تا حال وجود ندارد و تنها واکسين مي تواند در برابر اين بيماري وقايه کند. ( دويچه وله)