صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

«توره‌بوره» در تصرف اردوی‌ملی؛ ۲۰ عضو داعش ومسئول رسانه‌ای شان کشته شدند

«توره‌بوره» در تصرف اردوی‌ملی؛  ۲۰ عضو داعش ومسئول رسانه‌ای شان کشته شدند

طارق شاه بهرامی، سرپرست وزارت دفاع ملی پس از چاشت روز شنبه، 27 جوزا، در یک نشست خبری حضور یافت و در پیوند به اوضاع امنیتی کشور، بهویژه تحرکات اخیر گروه داعش در ننگرهار و اقدامات نیروهای امنیتی در برابر آنان، به خبرنگاران معلومات ارائه کرد. آقای بهرامی در این نشست خبری گفت که جنگجویان داعش به تأریخ 23 جوزا، در یک درگیری با گروه طالبان در ننگرهار، بخشهایی از ولسوالیهای چپرهار و «تنگهی سلیمان خیل» ولسوالی پچیراگام را از نزد طالبان تصرف کرده بودند.
سرپرست وزارت دفاع گفت که یک روز پس از درگیری گروه طالبان با داعش، وزارتهای دفاع و داخله یک عملیات مشترک را برای سرکوب تروریستان دو گروه راهاندازی کردند که در پی آن بخشهایی از ولسوالیهای چپرهار و پچیراگام که در تصرف داعشیان بود، تحت کنترول نیروهای امنیتی افغان درآمده است.
هفتهی گذشته گروه داعش در یک رویارویی نظامی با طالبان، توانستند بخشهایی از ولسوالی پچیراگام، بهویژه منطقه « توره بوره « را که از نگاه جنگی، یکی از مناطق استراتژیک این ولسوالی به شمار میرود، از نزد طالبان تصرف کنند.
وی گفت: «طی 72 ساعت عملیات نیروهای دفاعی و امنیتی،  16 ضربه هوایی اجرا شده که از اثر آن 20 نفر از داعشیان کشته و 8 جنگجوی دیگر این گروه مجروح شدهاند. طی عملیات زمینی نیز دو نفرشان کشته و پنج تن دیگر زخمی شدهاند؛ و مقداری از سلاح و مهمات شان نیز تخریب شده است».
بر بنیاد گفتههای سرپرست وزارت دفاع، اکنون نیروهای امنیتی و دفاعی کشور در ساحات «توره بوره» مستقر شدهاند و بر این بخشها حاکمیت دارند؛ «ساحات سلیمان خیل و پچیراگام نیز از وجود داعشیان و طالبان پاکسازی شده است».
نیروهای «کماندوی» وزارت دفاع ملی و «قطعات ویژه « وزارت امور داخله، عملیات را در این بخشهایی از ننگرهار و بهخصوص در «تورهبوره» به پیش میبرند.
داعش بیشتر در ولسوالیهای اچین، چپرهار و پچیراگام ولایت ننگرهار حضور دارند و این بخشها خاستگاهها و مرکز اصلی این گروه در افغانستان گفته شده است؛ به گفتهی مسوولان وزارت دفاع ملی، گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در آغازین روزهای فعالیت خود در افغانستان، تلاش داشت تا مرکز شاخهی «خراسان» را در ولایت مرزی ننگرهار در ولسوالیهای اچین، کوت و پچیراگام فعال سازند؛ اما پس از شکست در برابر نیروهای امنیتی، «آنان موفق نشدند این پلان مهم شان را عملی سازند».
داعش در سال 1394 خورشیدی در ولایتهای هلمند، فراه، ارزگان و زابل بیرق سیاه شان را برافراشتند و با اعلام حضور رسمی در افغانستان، به فعالیتهای تروریستی آغاز کردند؛ اما اکنون مسوولان امنیتی میگویند حضور داعش در ننگرهار و دیگر بخشهایی از کشور قابل نگرانی نیست.
عملیاتهای ضد داعش در سه سال گذشته
طارق شاه بهرامی، سرپرست وزارت دفاع ملی گفت از زمان اعلام حضور داعشیان در افغانستان، تاکنون 2500 جنگجوی داعش در ننگرهار کشته و 800 تن دیگر شان در عملیاتهای مختلف نیروهای امنیتی و دفاعی، زخمی شدهاند. آقای بهرامی گفت: «12 عملیات بزرگ، دهها عملیات خاص و حدود 100 ضربات هوایی بر مراکز داعش در ننگرهار از سوی نیروهای امنیتی صورت گرفته».
در این عملیاتهای نیروهای دفاعی و امنیتی کشور، 23 تن از فرماندهان برجستهی این گروه به شمول حافظ سعید، رهبر داعش در افغانستان، شیخ حسیب معاون او و مولوی خالد مسوول عمومی کمیته مالی گروه داعش در ننگرهار کشته شدهاند و ابوسعید رهبر موقت داعشیان نیز در عملیاتهای اخیر زخم برداشته است.

مسوول تبلیغات داعش کشته شد
سرپرست وزارت دفاع در این نشست خبری از کشته شدن جوادخان مسوول ارشد رسانهیی گروه داعش نیز خبر داد و گفت که او در عملیاتهای اخیر در ننگرهار کشته شده است.
نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان نیز با پخش خبرنامهیی گفتهاند، در یک حمله هوایی که به تاریخ 3 جون سال روان در اچین ولایت ننگرهار انجام شده بود «جواد خان» مسوول ارشد تبلیغاتی گروه داعش کشته شد.
فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان همچنان گفته که کشته شدن مسوول رسانهیی داعش، روند تبلیغات و سربازگیری به این گروه را مختل خواهد کرد و از سوی دیگر عملیاتهای بینالمللی این گروه نیز با مشکل روبهرو خواهد شد.
از سویی هم، سرپرست وزارت دفاع تأیید میکند که با درنظرداشت تهدیدات امنیتی که وجود دارد، حدود چهار هزار سرباز آمریکایی برای آموزش و مشورهدهی نیروهای امنیتی کشور به افغانستان میآیند. وی گفت: «آمدن این تعداد سرباز کاملا در تفاهم با دولت افغانستان است. مأموریت شان آموزش و مشورهدهی میباشد. اردوی افغانستان یک اردوی پانزده ساله است و نیاز به آموزش و مشورهدهی دارد. ما اردوی صد سالهی خود را از دست دادیم».
با این همه، جامعه جهانی و بهویژه سازمان ناتو برای ادامه همکاریها با افغانستان و نیروهای امنیتی، به دولت افغانستان شرایط وضع کرده است؛ از فساد در نهادهای امنیتی باید جلوگیری شود و رهبری سالم برای خدمتگذاری در چوکات نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان بهمیان آید.
سرپرست وزارت دفاع در این باره گفت: «ما اقداماتی را نجام دادهایم. قبلاً کمیسیونهای متعدد برای تعیینات در وزارت دفاع بود؛ ما همه را منحل کرده و یک کمیسیون واحد ایجاد کردیم که متشکل از افراد مسلکی و جنرالان بلندرتبه است، در تعیینات معیارهای مشخص در نظر گرفته شده. افراد مسلکی، متخصص و باتجربه و همچنان کسانیکه آلوده به فساد نباشند، از سوی این کمیسیون به رهبری وزارت دفاع برای تعیینات در پستهای بالا معرفی میشوند».
در سه سال اخیر، همزمان با خروج نیروهای بینالمللی، اوضاع امنیتی در سراسر کشور رو به وخامت است؛ اما اینکه آیا با فرستادن 4000 سرباز برای آموزش و مشورهدهی از سوی ایالات متحده آمریکا به افغانستان، وضعیت بهتر میشود یا نه؛ گذشت زمان پاسخ خواهد داد.