صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جلوگیری از غصب 37 هزارجریب زمین دولتی درزون پایتخت

جلوگیری از  غصب 37 هزارجریب زمین دولتی  درزون پایتخت

مسوولان ادارهي مستقل انکشاف زون پايتخت ميگويند که اين اداره حدود 37 هزار جريب زمينهاي دولتي را که زورمندان قصد غصب آن ها را داشته اند، از چنگال آنها بيرون کرده است.
انجنير الهام هوتکي، رييس عمومي اداره مستقل انکشاف زون پايتخت ديروز دوشنبه (8 جوزا) که در مورد پلانها و برنامههاي اين اداره در يک نشست خبري صحبت ميکرد گفت، اين مقدار زمينهاي دولتي که از چنگال زورمندان بيرون شده است، اکنون بالاي بخشي از اين زمينها پروژههاي انکشافي آغاز شده تا از آنها براي مهاجرين و بازگشتکنندهها کار گرفته شود.
آقاي هوتکي گفت که اسکان مجدد براي مهاجرين يکي از برنامههاي آنان است و اين اداره تلاش دارد تا زمينهي بودوباش بازگشتکنندههايي را که به زون پايتخت ميآيند فراهم کند. وي گفت که در ولسوالي هاي بگرامي، سروبي و غرب کابل، محمدآغه ولايت لوگر و باريکآب ولايت پروان، شهرکهاي مهاجرين ساخته ميشوند تا براي آنها زمينهي اسکان مجدد فراهم گردد.
به گفتهي آقاي هوتکي، در کنارِ شهرکسازي، اين اداره براي مهاجرين شغل نيز ايجاد کرده است و تنها در ولسوالي بگرامي، براي حدود 6 هزار خانوار از طريق صنعت قالين بافي کارآفريني شده است و از سوي ديگر «اين اداره براي مهاجرين مواد ساختماني آماده ميکند و آنها خود براي شان خانه ميسازند».
ادارهي مستقل انکشاف زون پايتخت، به هدف انکشاف زون اقتصادي، انکشاف ساحات غير پلاني، انکشاف زيربناها، انکشاف متوازن و حکومتداري خوب طي يک فرمان از سوي رييسجمهوري ايجاد شده است و حدود يک سال ميشود که اين اداره به فعاليت آغاز کرده است. به گفتهي مسوولان، فعاليتهاي آن طبق يک پلان استراتژيک 15 سالهاي که از سوي اين اداره تهيه شده است، ادامه خواهد يافت.
کارهايي که اين اداره انجام خواهد داد
مسوولان اداره مستقل انکشاف زون پايتخت، خودکفايي اقتصادي مردم با استفاده از ايجاد زونهاي اقتصادي، پايين آوردن سطح بيکاري و دست يافتن باشندههاي پنج ولايت زون پايتخت به رفاه اجتماعي را از مهمترين اهداف پلان 15 سالهي اين اداره عنوان ميکنند.
الهام عمر هوتکي رييس عمومي اين اداره گفت، اکنون 70 تا 80 فيصدي از بخشهاي شهر کابل غير پلاني است و بهسازي ساحات غير پلاني يکي از مسووليتهاي اداره انکشاف زون پايتخت ميباشد که کارهاي عملي در اين عرصه نيز آغاز شده است.
آقاي هوتکي گفت که دو پروژهي اساسي در ساحه دشت برچي در غرب کابل روي دست است که يکي احداث کانال هاي آب و ديگري ساخت يک سرک موازي با جادهي شهيدمزاري ميباشد.
وي گفت که با توجه به نفوس ميليوني دشت برچي، اين اداره در همکاري با شهرداري کابل براي ساخت کانالهاي آب به منظور جلوگيري از سيلابها اقدام کرده است و در کنار آن براي جلوگيري از راهبنديها، و مديريت درست ترافيک در غرب کابل، يک سرک موازي با جادهي عمومي شهيدمزاري نيز ساخته خواهد شد «که کارهايش جريان دارد».
بر بنياد گفتههاي هوتکي، کار سروي و ديزاين تخنيکي سرک موازي به جاده شهيدمزاري تکميل شده و به منظور طي مراحل تدارکاتي به ادارهي ملي تدارکات فرستاده شده است که پس از داوطلبي و امضاي قرارداد، کار عملي آن آغاز خواهد شد.
يکي از مشکلات عمدهي باشندههاي غرب کابل که همواره از اين ناحيه شکايت دارند، عدم دسترسي به آب آشاميدني است که براساس برخي گزارشها در بيست و چهار ساعت، مردم تنها دو ساعت به آب دسترسي دارند.
اما رييس اداره مستقل انکشاف زون پايتخت در اين باره گفت: «پس از احداث بند «شاتو» که وزارت انرژي و آب بالاي آن کار ميکند، مشکل آب آشاميدني ساحه دشت برچي نيز رفع خواهد شد. البته در يک پروسه ي ميان مدت حدود دو سال بعد؛ چون کار ساختماني اين بند مدت زيادي را در بر خواهد گرفت».
آقاي هوتکي همچنان گفت که اين اداره براي ايجاد زيربناهاي پايدار که بتوانند مراسلات و ارتباطات را ميان ولايتها و کابل-پايتخت کشور تأمين کنند و از نظر تخنيکي و اقتصادي پايداري داشته باشند، نيز پروژههايي را روي دست دارد.
به گفتهي او، کارهاي زيربنايي نظير ساختن سرکها و شبکهي آبرساني در ولايت لوگر، پروان و شرق کابل اکنون جريان دارد. او مي گويد: «يکي از وظايف اصلي ما اين است که بتوانيم بااستفاده از محصولات و منابع وطن خود ما در ايجاد زيربناها کار بگيريم و او را رشد بدهيم».
در  اعلاميهيي که اين اداره به رسانهها فرستاده، آمده است که با ايجاد ادارهي مستقل انکشاف زون پايتخت، کارهاي ذيل انجام خواهد شد:
1. احياي اصالت زون پايتخت با تغيير چهره شهر به يک شهر بزرگ، شهر پاک، سرسبز و زيبا، شهر فرهنگ و دانش، صنعت و تجارت، شهر ورزش و صحت و توريزم و در نهايت شهري با داشتن تمام امکانات يک پايتخت عصري.
2. ايجاد شهر خودکفا و پايدار، مجهز با زيربناها و تسهيلات عامهي معياري و محيط زيست سالم.
3. ايجاد شهر بزرگ بدون تعصبات قومي، زباني، نژادي، سمتي و مذهبي.
4. ترويج فرهنگ شهرنشيني و توسعهي شهرهاي زون پايتخت با حفظ اصالت تأريخي و روستايي آنها، و با بافت ارگانيک با شهر فعلي کابل و مبدل ساختن آن به زون پايتخت به حيث مظهر وحدت ملي افغانستان.
گفتني است که بر بنياد فرمان رييس جمهور غني و بر اساس مصوبهي شماره (3) مورخ 11/2/1395 کابينه، ادارهي شهر جديد کابل، به ادارهي مستقل انکشاف زون پايتخت مسما شد و بهحيث واحد مستقل بودجوي و انتفاعي دولتي تحت تشکيلات جمهوري اسلامي افغانستان تغيير صلاحيت کرد.
در اين فرمان رييسجمهوري آمده که زون پايتخت متشکل است از شهر کابل و تمامي ولسواليهاي آن، ميدان شهر و شهر چاريکار و برخي ولسواليهاي آن که شامل جبلالسراج و بگرام ميباشد و همچنان شهر محمودراقي و ولسوالي کوهستانات ولايت کاپيسا، در ضمن پل علم مرکز ولايت لوگر و ولسوالي محمدآغه و خوشي نيز شامل اين زون ميشوند. آقاي غني در اين فرمان گفته است که اين اداره به منظور ايجاد محيط سالم شهري و رفع تمامي مشکلات ناشي از افزايش روز افزون نفوس در پايتخت ايجاد شده است.