صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اداره ثبت احوال نفوس: ۱۸ میلیون افغان سند هویت ندارند

اداره ثبت احوال نفوس:  ۱۸ میلیون افغان سند هویت ندارند

وزارتهاي خارجه، مهاجرين و اداره ثبت و احوال نفوس افغانستان تفاهمنامهاي را امضا کردند که براساس آن براي افغانهايي که در کشورهاي حوزه خليج فارس زندگي ميکنند تذکره و پاسپورت توزيع ميشود.
مقامها در وزارت خارجه افغانستان روز دوشنبه در هنگام امضاي اين تفاهمنامه گفتند که مشکل اسناد هويتي افغانها در کشورهاي ايران، پاکستان، امارات متحده عربي و عربستان سعودي با توزيع تذکره و پاسپورت افغانستان حل خواهد شد. افغانهايي که در اين کشورها زندگي ميکنند از نظر هويتي با مشکلات زيادي روبرو هستند. برخي از افغانها با سند هويت پاکستان و ايران در کشورهاي حوزه خليج فارس زندگي ميکنند. حکومت افغانستان توزيع 2 تا 3 ميليون پاسپورت را براي افغانهاي مقيم در اين کشورها در نظر گرفته است.
براساس آمار وزارت خارجه افغانستان در حال حاضر روزانه 1000 جلد پاسپورت براي افغانهاي مقيم امارات متحده عربي و عربستان سعودي توزيع ميشود و اين روند ادامه دارد. نصير احمد انديشه، معين وزارت خارجه گفت که قرار است اين توزيع تذکره و پاسپورت براي افغانها در کشورهاي ايران و پاکستان نيز آغاز شود. او افزود که تلاش ميشود روند توزيع تذکره و پاسپورت با سرعت بيشتري به پيش برود.
آقاي انديشه گفت: «اين تفاهمنامه راه همکاري هاي مشترک را باز ميکند. جزيياتي که هميشه باعث عدم هماهنگي ميشود، رويش تاکيد شده و وظايف هر سه اداره مشخص شده است.»
جعل هويت
اسناد هويتي تذکره و پاسپورت براي افغانهايي در کشورهاي ديگر توزيع ميشود که پيش از اين هيچ نوع سند هويتي نداشتهاند. از سوي ديگر تثبيت هويت براي ادارات افغانستان مشکل است. پيش از اين در مواردي اتفاق افتاده که شهروندان کشورهاي ديگر سند تابعيت افغانستان به دست آورده و با آن به کشورهاي ديگر سفر کرده اند.
آقاي انديشه گفت که براي جلوگيري از جعل هويت از دستگاههاي بايومتريک استفاده ميشود: «آخرين کاري که ما کرديم اين است که بايومتريک اشخاص را ميگيريم. کسي که بخواهد سند هويتش را جعل کند، تلاش ميکند تا خود را بايومتريک نکند زيرا هويت او در وزارت داخله ثبت ميشود.»
مسئولان اداره ثبت و احوال نفوس نيز گفتند که يکي از راههاي جلوگيري از جعل هويت، تماس با زادگاه شخص است تا هويت او ثابت شود. بررسي اسناد کساني که سند هويت به دست ميآورند نيز راه ديگري براي جلوگيري از جعل هويت عنوان شد.
داکتر عالمه، معين وزارت مهاجرين در اين کنفرانس گفت که توزيع اسناد هويت براي مهاجرين از توزيع کارت‌‌هاي اقامت موقت در کشورهاي همسايه مجزا است: «اين دو مساله را نبايد خلط کنيم. يکي مساله کارت موقت براي مهاجرين است تا در پاکستان و ايران اذيت و آزار نشوند.» ثبت و راجستر مهاجران افغان در پاکستان قرار است ماه آينده آغاز شود.
خانم عالمه افزود که با توزيع اسناد هويت تعداد زيادي از افغانها به آرزوي شان ميرسند: «ما ميتوانيم تعداد زيادي از افغانها را به آرزوي شان که داشتن هويت افغاني است برسانيم.»
همايون محتاط رئيس اداره توزيع تذکره هاي الکترونيکي در اين کنفرانس گفت که قوانين دست و پاگير مرتبط با سند هويتي افغانها تعديل شده و پس از اين راه براي کار بيشتر در اين عرصه باز شده است.
آقاي محتاط افزود که اين اداره پانزده هزار تذکره غيابي را در نقاط مختلف جهان صادر کرده است که بيشتر آن در حوزه خليج صادر شده است.
براساس آمار اداره ثبت و احوال نفوس، در حال حاضر 12 ميليون افغان تذکره دارند در حالي که 18 ميليون ديگر فاقد سند هويت هستند. دولت افغانستان در حال حاضر يک تذکره ورقي را براي شهروندان افغانستان توزيع ميکند و هنوز توزيع تذکرههاي الکترونيکي آغاز نشده است. (دويچه وله)