صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

افغانستان: طرح حصارکشی در مرز به مبارزه با تروریسم کمک نمی‌کند

افغانستان: طرح حصارکشی در مرز به مبارزه با تروریسم کمک نمی‌کند

در پی آغاز نصب سیم خاردار در مرز پاکستان با افغانستان، مقام‌های دولت افغانستان می‌گویند که این اقدام پاکستان به مبارزه با تروریسم کمک نمی‌کند.
دولت افغانستان همچنین می‌گوید که این طرح حصارکشی "توافقنامه خط دیورند" را نیز نقض می‌کند.
پیشتر جنرال قمر جواید بجوا، رئیس ستاد ارتش پاکستان که پرقدرت‌ترین فرد نظامی این کشور محسوب می‌شود، در بیانیه‌ای خبر داده بود که پاکستان روند نصب سیم خاردار در مناطق قبیله‌ای مرزی باجور و مهمند که با تهدیدات شدید امنیتی مواجه است را آغاز کرده است.
به گفته آقای بجوا، "وجود یک مرز امن، آرام و با مدیریت بهتر به منافع دو کشوری است که در جنگ با تروریسم قربانی‌های زیادی داده‌اند."
اما وزارت خارجه افغانستان نسبت به این اقدام پاکستان در احداث مانع و سیم خاردار اعتراض کرده و آن را "غیر قابل قبول" خوانده است.
وزارت خارجه افغانستان از سال‌ها به اینسو بر این نظر است که حصارکشی مرزی تنها موجب جدایی مردم دو سوی مرز از یکدیگر خواهد شد.
دولت افغانستان در واقع بهترین راه مقابله با شورشیان را هدف قرار دادن لانه‌های آنها در داخل خاک پاکستان و هماهنگی بیشتر میان کشورهای منطقه می‌داند.
دولت افغانستان مرز مشترک بین این کشور و پاکستان را که حدود ۲۴۰۰ کیلو متر طول دارد، به رسمیت نمی‌شناسد و مدعی است که معاهده‌ای که در این مورد در سال ۱۸۹۳ میلادی بین امیر عبدالرحمان خان، پادشاه وقت افغانستان و سر مورتیمر دیورند، وزیر خارجه وقت هند بریتانیایی امضا شده، اعتبار ندارد.
اما دولت پاکستان و جامعه بین‌المللی این مرز را به عنوان مرز بین‌المللی بین دو کشور به رسمیت می‌شناسند.
بعد از حمله انتحاری به آرامگاه لعل شهباز قلندر در پاکستان که بیش از ۷۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر مجروح شدند، پاکستان مرزهای خود با افغانستان را بست.
روابط افغانستان و پاکستان بعد از این تصمیم پاکستان در هفته‌های اخیر تیره شد و هر دو کشور یکدیگر را متهم می‌کنند که برای شورشیان پایگاه امن فراهم کرده‌اند.
مقام‌های پاکستان گفته بودند که گذرگاه‌های مرزی را برای جلوگیری از عبور شورشیان از خاک افغانستان به این کشور بسته‌اند و این گذرگاه‌ها تا زمانی که نگرانی‌های امنیتی پاکستان رفع نشده‌است، همچنان بسته باقی خواهد ماند.
دولت افغانستان با رد ادعاهای پاکستان گفته که شورشیان مخالف دولت افغانستان در پاکستان پناهگاه‌های امن دارند و از آنجا وارد افغانستان شده، اقدام به حملات "تروریستی" می‌کنند. (بی بی سی)