صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وزارت مبارزه با مواد مخدر: ولایت بادغیس به دومین تولید کننده مواد مخدر تبدیل شده‌است

وزارت مبارزه با مواد مخدر: ولایت بادغیس به دومین تولید کننده مواد مخدر تبدیل شده‌است

مقام‌های وزارت مبارزه با مواد مخدر می‌گویند که گسترش ناامنی در ولایت بادغیس در شمال غرب افغانستان این ولایت را به دومین ولایت تولید کننده مواد مخدر در افغانستان تبدیل کرده ‌است .
مقامات همچنین گفته‌اند که کشت مواد مخدر در افغانستان نسبت به یک سال پیش ۱۰ درصد افزایش داشته است .
ولایت بادغیس در همسایگی ولایت غربی هرات قرار دارد .
حنیف دانشیار، سخنگوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان دیروز، شنبه ۲۸ حوت در یک نشست خبری در کابل گفت که تنها در ولسوالی ناآرام غورماچ بادغیس ۱۷ هزار هکتار زمین در سال ۱۳۹۵ زیر کشت خشخاش رفته‌ است .
قبل از این نیز حکومت افغانستان و دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل میزان زمین‌های تحت کشت خشخاش را در ولایت بادغیس بیش از ۳۵ هزار هکتار اعلام کرده بود .
آقای دانشیار افزود که علاوه بر بادغیس کشت خشخاش در سراسر افغانستان نیز امسال ده درصد افزایش داشته ‌است .
به گفته آقای دانشیار سطح کشت خشخاش در هلمند کاهش یافته ولی این ولایت با کشت ۹۰ هزار هکتار زمین، همچنان مقام اول را در تولید مواد مخدر در افغانستان دارد .
قبل از این حکومت افغانستان و دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل گزارش داده‌ بودند که تولید مواد مخدر افغانستان در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۳ درصد افزایش یافته است .
براساس این گزارش مشترک سالانه که دوم عقرب در کابل منتشر شد، در سال ۲۰۱۶ مقدار مواد مخدر تولید شده در افغانستان به صورت تخمینی به چهار هزار و ۸۰۰ تن رسید، در حالی که این آمار پارسال ۳۳۰۰ تن بوده است .
براساس این گزارش، مجموع مساحت زمین زیر کشت هم از ۱۸۰ هزار هکتار در سال ۲۰۱۵ به ۲۰۱ هزار هکتار در سال ۲۰۱۶ رسید.  
دانشیار همچنان از تهیه طرزالعمل توزیع مواد مخدر به صورت قانونی برای معتادان خبر داد  و گفت با تصویب آن، قرار است این مواد به صورت قانونی در بازار برای معتادان توزیع شود. وی افزود حکومت تصمیم گرفته است تا بجای خرده فروشان که مواد مخدر را به صورت پنهانی عرضه می‌کنند، این کار توسط دوا فروشان و به صورت قانونی انجام شود.
دانشیار گفت که قرار است با بعضی از کلینیک‌ها و شفاخانه‌ها هماهنگی ‌شود تا آدرس‌های مشخصی مواد مخدر را توزیع کنند. براساس این طرزالعمل، داکتران پس از ثبت و معاینه معتادان، مقدار مشخص مواد مخدر را برای آن‌ها تجویز خواهند کرد.
در همین حال مرکز عدلی و قضایی مبارزه با مواد مخدر می‌گوید در جریان سال جاری خورشیدی، 565 تن به اتهام دست داشتن در قاچاق مواد مخدر بازداشت شده‌اند. از این میان، 23 تن آن‌ها موظفین امنیتی در وزارت‌های داخله و دفاع بوده‌اند. 25 زن و 5 شهروند خارجی نیز در میان متهمان قاچاق مواد مخدر حضور دارند.
خالد موحد سخنگوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه با مواد مخدر در این کنفرانس گفت: در طی سال روان ولایت ننگرهار با 73 قضیه، کابل با داشتن 66 قضیه، قندهار با 47 قضیه، هرات با داشتن 38 قضیه و نیمروز با داشتن 31 قضیه، ولایاتی بوده که بیشترین قضایای قاچاق را داشته است.  (بی بی سی)