صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

در ۹ ماه گذشته هیچ مورد فلج کودکان در افغانستان ثبت نشده است

در ۹ ماه گذشته هیچ مورد فلج کودکان  در افغانستان ثبت نشده است

مقامات بخش صحت افغانستان می‌گویند در ۹ ماه گذشته در افغانستان هیچ موردی از بیماری فلج کودکان ثبت نشده است.
ارگ ریاست جمهوری با نشر خبرنامه‌ای گفته که دیروز دوشنبه ۲۳ حوت نشست محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با ۳۴ والی افغانستان روی موضوع محو فلج کودکان و آمادگی‌ها برای کانکور از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شده است.
در این خبرنامه آمده که نجیب‌الله مجددی نماینده رئیس‌جمهوری در بخش محو بیماری فلج کودکان گفته است که افغانستان در عرصه تطبیق واکسین این بیماری دستاوردهای خوبی داشته است.
فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه افغانستان، در این نشست گفته که در ۹ ماه گذشته هیچ موردی از این بیماری در افغانستان گزارش نشده است.
اما به گفته وی، در ۴۷ ولسوالی در افغانستان هنوز خطر بیماری فلج کودکان وجود دارد که کمپاین تطبیق واکسین در آنها جریان دارد.
او می‌گوید که در سال ۲۰۱۶ در افغانستان سیزده مورد از بیماری فلج کودکان ثبت شده بود. این موارد شامل هفت واقعه در ولسوالی "برمل" ولایت پکتیکا، چهار واقعه در ولسوالی "شیگل" ولایت کنر، یک واقعه در ولسوالی "نوزاد" ولایت هلمند و یک واقعه دیگر در ولسوالی "شاه ولی کوت" ولایت قندهار می‌شود.
مقامات وزارت صحت عامه پیش از این وعده سپرده بودند که سال ۲۰۱۷ در افغانستان سال ریشه کن ساختن بیماری فلج کودکان باشد.
به گفته وزیر صحت عامه، عدم دسترسی به ساحات ناامن، وجود واقعات فلج کودکان در پاکستان و تردد شهروندان افغان در دو سوی خط دیورند از چالش‌های فرا راه مبارزه با این بیماری است.
او در نشست دیروزی در ارگ ریاست جمهوری، یک بار دیگر از روی دست گرفتن برنامه‌های جدی برای محو کامل فلج کودکان تا اواخر ۲۰۱۷ خبر داد.
افغانستان (در کنار پاکستان و نیجریه) یکی از تنها سه کشور در جهان است که در آنها بیماری فلج اطفال ریشه‌کن نشده است.
براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ابتلا به بیماری فلج اطفال ۳۵۰ هزار مورد در سال ۱۹۸۸ بوده است.
این سازمان معتقد است که وجود ویروس فلج کودکان در یک کشور به معنای آن است که همه کشورها همچنان در معرض خطر هستند زیرا این ویروس به سادگی قابل انتقال از یک کشور به کشور دیگر است و این بیماری می‌تواند به سرعت گسترش یابد.
فلج اطفال یک بیماری وویروسی است که قابل درمان نیست و از سال ۱۹۸۸ اقدام جهانی برای ریشه‌کنی آن آغاز شد و از آن سال تا به حال، موارد ابتلا به این بیماری به میزان بیش از ۹۹ درصد کاهش یافته است. (بی بی سی)