صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ميلیبن: در عرصه هاى مختلف تجارت نياز به اصلاحات معتبر و فورى است

ميلیبن: در عرصه هاى مختلف تجارت نياز به اصلاحات معتبر و فورى است

سفير اتحاديه اروپا میگوید که اگر افغانستان مى خواهد به منظور انکشاف پايدار و ايجاد سهولت هاى اشتغالزايى، از وابستگى به کمکهاى بين المللى رهايى يابد، لازم است که به اجنداى انکشاف سکتورخصوصى اولويت بدهد.
فرانس مايکل ميليبن سفير اتحاديه اروپا درافغانستان، با بيان اين مطلب گفت که استراتیژی ملى صادرات قادر خواهد بود تا تلاشهاى افغانستان را طورى تجهيز و تنظيم نمايد که برمنباى آن، افغانستان بتواند ظرفيت ها و پوتانشيل سکتور صادرات را بعنوان يک عنصر عمدۀ انکشاف اقتصادى، به گونۀ درست درک نمايد.
وى افزود: "براى اينکه در عرصه هاى مختلف تجارت مانند تامين شفافيت در بخشهاى جوازهاى تجارتى، دسترسى به منابع مالى، انرژى و بازارها، ترانسپورت، ارتباطات و محصولات زراعتى و به همين ترتيب ايجاد يک سيستم عادلانۀ ماليات که بتواند براى بقاى شرکت هاى کوچک و متوسط فرصت فراهم نمايد، به اين ترتيب از يک محيط تشويق کننده، حمايت و پشتيبانى صورت بگيرد؛ نياز به اصلاحات معتبر و فورى از جانب دولت افغانستان و مشارکت نيرومند دولت در سکتور خصوصى مى باشد."
در خبرنامه اى که از سوى اتحاديه اروپا درافغانستان، به آژانس خبرى پژواک رسيده است گفته شده که امروز افغانستان اولين گام خود را در راستاى ايجاد ااستراتیژی ملى صادرات يا(NES ) برميدارد، که مى تواند اولويت هاى تجارت را در کشور شناسايى نمايند.
در اعلاميه آمده است که بيش از يکصد تن از نمايندگان سکتورهاى دولتى و خصوصى در شهر کابل، طى نشستى دو روزه گردهم آمده اند تا بتوانند چالشها و فرصت هاى فرا راه علمکرد تجارت افغانستان را شناسايى نمايند.
همايون رسا وزير تجارت و صنايع افغانستان، دراين نشست گفت که نخستين نشست مشورتى در راستاى تدوين استراتیژی ملى صادرات، سبب خواهد شد تا يک تصوير جامع از محيط کنونى تجارت افغانستان ارايه گردد.
وى افزود: "روند مذکور با ما کمک خواهد نمود تا بتوانيم يک استراتیژی موثر صادرات را تدوين نماييم و به اين ترتيب، براى افغانستان فرصت فراهم گردد تا عوايد ناشى از صادرات در کشور افزايش يافته ميدان رقابت ها گسترش يابد و بالاخره به تحولات و تنوع گستردۀ اقتصادى دست يابيم."
ارانکا گونزالس نماينده مرکز تجارت بين المللى گفت که عضويت در سازمان تجارت جهانى، يک زمينه تجارت قابل پيش بينى و باز را براى افغانستان فراهم خواهد ساخت؛ چيزيکه افغانستان در پى آن است.
وى افزود: "استراتیژی ملى صادرات، به عنوان گامى پنداشته مى شود که ميتواند سبب رشد واقعى روند تجارت درکشور گردد. استراتیژی مذکور موفق خواهد شد تا يک محيط رهنمايى کننده را در راستاى اقدامات ستراتيژيک گوناگون مانند بهبود سرمايه گذارى ها، انکشاف زنجيرۀ ازرش، بهبود ميکانيزم هاى حمايت از نهادها و به همين ترتيب در راستاى بهبود قوانين ذيربط درافغانستان ايجاد نمايد."
عتيق الله نصرت رييس اجرايى اتاق تجارت و صنايع افغانستان گفت که تدوين يک استراتیژی ملى صادرات براى افغانستان، يک اولويت بزرگ پنداشته مى شود، که برمبناى آن ميتوان در کنار حمايت از انکشاف سکتورخصوصى، تحولات و ثبات گسترده را در عرصۀ تجارت نيز پيشبينى نمود.
وى افزود که اين استراتیژی به ويژه سازگار با نيازمنديهاى کشورهايى مى باشد که محاط به خشکه بوده و داراى چنين يک اقتصاد بى ثبات مى مى باشد، که تعادل تجارتى آن همواره با موانع و محدوديت ها روبه رو بوده است.

گفتنى است که دومين نشست مشورتى دراين مورد، در ماه مى سال ٢٠١٧ راه اندازى خواهد شد و در آن، تحليل سکتورهاى داراى اولويت و حمايت از عملکردهايى چون دسترسى به منابع مالى و انکشاف مهارت ها خواهد بود که هسته استراتیژی ملى صادرات را تشکيل ميدهد. (پژواک)