صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

رهبران جهادی افغانستان خواهان اعلام سریعتر تقویم انتخابات شدند

رهبران جهادی افغانستان خواهان اعلام سریعتر تقویم انتخابات شدند

شماری از چهره‌های سرشناس و رهبران پیشین جهادی که از آنها هم به عنوان حامی و هم منتقد سیاسی حکومت نام برده می‌شود، برای تجلیل از سالروز خروج نیروهای شوروی از افغانستان روز پنجشنبه ۲۸ دلو در خیمه لویه جرگه در شهر کابل جمع شدند.
شورای حراست و ثبات، جبهه ملی نوین افغانستان و شورای عالی احزاب جهادی و ملی افغانستان برگزار کنندگان اصلی این نشست بودند. نگرانی بسیاری از آنها سرنوشت ناروشن انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آینده در این کشور است.
یونس قانونی از اعضای ارشد شورای حراست و ثبات در این نشست از حکومت خواست که تقویم انتخابات را هرچه زودتر اعلام کند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، یک هفته پیش، نشست مشورتی را برای بحث روی آمادگی‌های انتخابات با مسئولان کمیسیون‌های انتخاباتی این کشور و نمایندگان جامعه جهانی برگزار کرد.
براساس برنامه حکومت وحدت ملی، انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۱۷ و  انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد.
منابع بی‌بی‌سی می‌گویند که ماه‌های اکتبر و نوامبر سال جاری از سوی حکومت برای انتخابات پارلمانی مناسب دانسته شده و علاوه بر ۳۰ میلیون دالر پول اختصاصی دولت، آمریکا و اروپا هم از تمایل شان به پرداخت هزینه انتخابات سخن گفته‌اند.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی و شریک قدرت در حکومت وحدت ملی افغانستان نیز در جمع رهبران پیشین جهادی حضور یافت و همصدا با آنها در زمینه آینده انتخابات ابراز نگرانی کرد.
خواست اصلی آقای عبدالله در کنار انتخابات شفاف، تغییر نظام سیاسی نیز است.
برای تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی در افغانستان نیاز به تغییر قانون اساسی است و برای این کار باید لویه جرگه برگزار شود. برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی‌ها از الزامات برگزاری لویه جرگه است.
تغییر نظام سیاسی در افغانستان، مخالفان و موافقانی دارد.
انوار الحق احدی، رهبر جبهه ملی نوین افغانستان در این نشست گفت که سیستم سیاسی فعلی برای حفظ یکپارچگی افغانستان مهم است.
رهبران پیشین جهادی با وجود اختلافات سیاسی درونی، در این گونه نشست‌ها همیشه متحد عمل می‌کنند و تجلیل از روزهای این چنینی را بهانه‌ای برای مطرح کردن خواست‌های سیاسی‌شان قرار می‌دهند.
این رهبران که بعد از سرنگونی رژیم طالبان حرف اصلی را می‌زنند، به ویژه در مسایل انتخابات که بحث رسیدن به قدرت در آن در میان است، همواره برای بقا و قدرت نمایی، ائتلاف‌های سیاسی تشکیل داده‌اند. هرچند این ائتلاف‌ها در مواردی شکننده و زود گذر بوده اند.‌(بی بی سی)