صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

57 درصد دختران افغان قبل از١٨سالگى مجبور به ازدواج مى شوند

57 درصد دختران  افغان قبل از١٨سالگى مجبور به ازدواج مى شوند

از روز بين المللى "دختر" در حالی درکابل تجليل به عمل آمد که هنوز هم ۵۷ درصد دختران درافغانستان، پيش  از رسيدن به سن ۱۸ سالگی مجبور به ازدواج می شوند.
در محفلی که دیروز به هدف روز بين المللى "دختر" در کابل برگزار گرديده بود، وزير معارف، نماينده وزارت اطلاعات و فرهنگ، نهادهای مدافع حقوق اطفال و مسوولين مکتب موسيقی افغانستان شرکت داشتند.
انا مافيا لاگتسن مسوول دفتر نجات کودکان درافغانستان (Save The Children) دراين محفل گفت که ازدواج های قبل از وقت يکی از بزرگترين چالشها در حال حاضر دربرابر دختران افغان قرار دارد .
وی علاوه کرد: "بسيار غيرقابل باور است که ۵۷ درصد دختران ما در افغانستان پيش از اينکه ۱۸ ساله شوند، مجبور به ازدواج می گردند و با وجود تمام پيشرفت های که در سال های گذشته در افغانستان داشتيم، افغانستان هنوز هم يکی از دشوار ترين کشورها براى دختران است."
مسوول دفتر نجات کودکان درافغانستان با ابراز اينکه دختران افغان هر روز با خشونت و محروميت از حقوق اساسی شان، مانند تعليم و تربيه و صحت روبرو اند و با اين مشکلات دست و پنجه نرم می کنند گفت که ساختن زندگی اطفال نه تنها در افغانستان بلکه در تمام دنيا رسالت مشترک همه گی است، بايد تلاش شود که هر شخص سهم خود را در حل کردن مشکلات دختران ادا کنند.
خانم لاگتسن افزود:" دفتر نجات کودکان متعهداست که در ساختن زندگی اطفال نه تنها در افغانستان بلکه در تمام دنيا کارکند این  رسالت مشترک تمام ما و شما است که برای اطفال کار کنيم و يک زندگی و آينده بهتر را برای شان تضمين کنيم ."
موصوف خاطرنشان ساختن که يک افغانستان صلح آميز و يک افغانستان آرام بدون سرمايه گذاری بالای اطفال ممکن نيست .
وی، با ابراز اينکه در حال حاضر ۱،۹ ميليون طفل کارگر در افغانستان وجود دارد گفت که يک تعداد آنان را دختران تشکيل می دهد.
اسدالله حنيف بلخی وزير معارف که در اين نشست حضور داشت گفت، افرادی که در مناطقی دور دست کشور از علم و دانش بی بهره مانده اند، در آن ساحات بيشتر دختران  مورد آزار و اذيت، ظلم و تجاوز قرار می گيرند.
وزير معارف افزود: "حکومت افغانستان تلاش می کند که ديگر حقوق دختران زيرپا نشود."
موصوف، با بيان اينکه آنان بخاطر مشارکت خانم ها در مديريت، تصميم تازه ای گرفته اند گفت: "ما پلان داريم که در هر ولايت معاون رياست معارف يک زن  باشد که کار روی آن آغاز گرديده و فردا از زنان کانديد در اين پست ها امتحان اخذ می شود."
به گفته وی، به رياست معارف ولايات نيز هدايت داده شده است، در مکاتب دخترانه که مديران آن مردان هستند، بايد بجای آنان زنان تقرر يابد که با عملی شدن اين هدايت، در ولايت کنر تعداد دختران  در مکاتب افزايش يافته است.
در پيام داکتر عبدالله عبدالله رييس اجرائيه حکومت که در اين مراسم به خوانش گرفته شده، نيز آمده است که زنان و دختران در افغانستان مورد قتل، شکنجه قرار می گيرند.
رييس اجرائيه حکومت، تعهد سپرد که  زمينه زندگی مناسبی را همسان با ساير کشورها برای دختران مساعد خواهند ساخت.
گفتنى است که دراين محفل يک  آهنگ بنام (دخترافغان)که ازسوى انستيتيوت ملی موسيقی افغانستان، آماده شده  بود به نشر رسيدکه شعرآن توسط سميع حامد سروده شده است .
ناصر سرمست مسوول انستيتيوت ملی موسيقی افغانستان گفت که اين انستيتيوت پيش از آهنگ دختر افغان ،سرود هاى را به هدف دادخواهى براى زنان و اطفال به جامعه پيشکش کرده بود.
وى گفت:"در بيش از سه دهه جنگ، دختران و خانم ها بيشترين بار مشکلات را به شانه های خود کشيدند، امروز هم پس از تغييرات مثبتی که در زندگی خانم ها به وجود آمده، هنوز هم دختران و مادران با چالشهای دور از تصور روبرو هستند."
گفتنى است که  اکنون ۷۰ دختر مصروف آموزش موسيقی در انستيتيوت ملی موسيقی افغانستان اند . (پژواک)