صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استراتیژی ملی تنظیم منابع طبیعی افغانستان اعلام گرديد

استراتیژی ملی تنظیم منابع طبیعی افغانستان اعلام گرديد

وزارت زراعت با اعلام "استراتیژی ملی تنظیم منابع طبیعی افغانستان" ميگويد که براى تنظيم پايدارمنابع طبيعى کشور، بيش از ١٠٠ هزار هکتار جنگلات و حدود ٥٠٠ هزار هکتار علفچرها حفظ و احيا خواهد شد.
سند يادشده، دیروز درنشستى تحت نام «معرفى استراتيژى منابع طبيعى افغانستان» از سوى مقام هاى وزارت زراعت، مالدارى و آبيارى در کابل اعلام گرديد.
رفيع قادرى زاده رييس منابع طبيعى اين وزارت، در اين نشست گفت که جنگلات، علفچرها، و حيات وحش از جمله منابع با ارزش کشور بوده که از لحاظ اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى و محيط زيستى داراى اهميت بوده و معيشت بيش از ٧٩ در صد مردم روستايى، متکى به آن مى باشد.
موصوف گفت که اين منابع که از جمله ثروت هاى مهم ملى کشور اند؛ اما در اثر جنگ هاى دوامداربيش از چهار دهه در افغانستان، و استفاده بى رويۀ مردم شديداً صدمه ديده است، که احيا و حفاظت آن ضرورت مبرم مى باشد.
به گفته وى، اين استراتيژى که به اساس برنامۀ اولویت ملی انکشاف زراعت افغانستان ترتیب و انکشاف داده شده است، روی موضوعاتى چون تنظیم جنگلات، علفچرها، ساحات حفاظت شده و ارتقاى ظرفیت کارمندان وزارت دربخش منابع طبيعى متمرکز می باشد.
قادرى گفت که براى تطبيق اين استراتيژى از سال  ٢٠١٧ تا سال ٢٠٢١ ميلادى به ٣٢٤ ميليون دالر امريکايى ضرورت مى باشد.
به گفتۀ اين مقام وزارت زراعت، بهبود ٥٥ هزارهکتارساحۀ جنگلات، ايجاد٧٣ هزارهکتار ساحه جديد جنگلات و٢٥٠٠ هزار هکتار ساحۀ نباتات طبى و احيا و بهبود ٤٩٣ هزار هکتار علفچر، ازجملۀ اهدافى است که به اساس اين استراتيژى، پس ازپنج سال عملى شود.
موصوف خاطرنشان کرد که حين تطبيق اين استراتيژى و پس از تکميل آن، براى هزاران تن زمينۀ کار مساعد مى گردد.
همچنان میرامان الدین حیدری معین مسلکی وزارت زراعت، آبیاری ومالداری، در نشست دیروز گفت که این سند به منظور پایداری منابع طبیعی، رسیدگی به چالش های اقتصادی، اجتماعی، تخنیکی، تغییر اقلیم و با استفاده از شیوه های علمی و تخنیکی آماده شده است.
موصوف خاطرنشان کرد که دریافت راه های حل مشکلات؛ بخش دیگری از این استراتیژی است که در پنج سال آینده عملی خواهد شد.
وى درادامه افزود که با تطبیق این استراتیژی، نه تنها زمینۀ رشد اقتصادی از طریق اشتغال زایی، ارزش افزایی در منابع جنگلاتی و علفچرها برای تعداد زیادى مردم کشور فراهم می شود، بلکه منابع طبیعی نیز به صورت پایدار تنظیم خواهد شد.
موصوف خاطرنشان کرد که افغانستان، با کسب عضویت کنوانسیون های بین المللی محیط زیستی و توافقنامه های بین المللی متعهد است که جهت رسیدن به اهداف مشترک جهانی برای دریافت راه حل  چالش های  اقلیم، با برنامه های بین المللی همگام باشد. (پژواک)