صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

غنى: افغانستان علاقمند است تا در بانک سرمایه گذاری زیربنای آسیا عضویت حاصل نماید

غنى: افغانستان علاقمند است تا در بانک سرمایه گذاری زیربنای آسیا عضویت حاصل نماید

رييس جمهور غنى در ديدار با روساى جمهور چين و قرغزستان، چين را دوست با اعتبار افغانستان خوانده گفته است که کشورش به هدف سهيم شدن در ساخت زیربنا ها علاقه مند عضویت در بانک سرمایه گذاری زیربنای آسیا است.
در خبرنامه دفتر سخنگوى رييس جمهور آمده است که محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، روز جمعه در حاشیه شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای در تاشکند پایتخت ازبکستان، با «شی جین پینگ» و «آلماس بیگ اتامبایوف» رؤسای جمهور چین و قرغزستان ملاقات هاى جداگانه نمود.
منبع مى نويسد که در اين ديدارها، بر گسترش مناسبات روابط اقتصادی و مبارزه با تروریزم تاکید صورت گرفت.
غنى، در دیدار با رييس جمهور چين گفته است که افغانستان آماده است تا همکاریهای خویش را با چین در عرصه های اقتصادی، تجارتی، ساخت زیربنا ها، امنیتی، انکشاف منابع بشری و سایر عرصه ها گسترش دهد.
موصوف در ادامه افزوده است که افغانستان علاقمند است تا در بانک سرمایه گذاری زیربنای آسیا عضویت حاصل نماید و به صورت فعال در ابتکارات آن در زمینه اعمار سرک ها و زیربنا ها سهم بگیرد.
رییس جمهور غنی همچنان تاکید نموده است که چین دوست با اعتبار و خوب افغانستان است و افغانستان از کمکها و همکاریهای دوامدار و حمایت های آن کشور از پروسه صلح، قدردانی میکند.
رییس جمهور چین، با اعلام حمایت از سهیم شدن بیشتر افغانستان در ارتباطات منطقوی، گفته است چین می خواهد همکاری های دو جانبه در عرصه های اقتصادی، تجارتی، انرژی، زراعت، زیربنا ها و منابع بشری تقویت یابد.
موصوف افزوده است که کشورش افغانستان را همسایه نیک و قابل اطمینان خویش میداند و علاقمند است که مناسبات  میان دو کشور گسترش یابد.
شی جین پینگ تاکید کرده است که هر دو کشور باید همکاری های خویش را در عرصه های امنیتی و مبارزه با تروریزم تعمیق ببخشند.
به گفته او، چین از پروسه صلح افغانستان حمایت میکند و تاکید کرده است که یگانه راه برقراری صلح در این کشور، پیشبرد پروسه صلح جامع و همه شمول است که رهبری و مالکیت آن به افغانستان تعلق داشته باشد.
موصوف همچنان خاطر نشان کرده است که چین به طور فعال در تلاش های بین المللی برای کمک و همکاری به افغانستان سهیم خواهد بود و چین از نقش مناسب شانگهای در افغانستان حمایت میکند.
همچنان به اساس معلومات منبع، رییس جمهور افغانستان با رییس جمهور قرغزستان، در رابطه به گسترش روابط میان افغانستان و قرغزستان در عرصه مختلف نیز تاکید صورت گرفت.
آلماس بیگ اتامبایوف رییس جمهور قرغزستان، ضمن خرسندی از پذیرفته شدن افغانستان به عنوان عضو سازمان همکاری های شانگهای حمایت اش را اعلام داشته و گفته است که کشورش خواهان گسترش روابط با افغانستان است.
سازمان همکاریهای شانگهای در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چين، روسيه، قزاقستان، قرغزستان، تاجکستان و ازبکستان به هدف گسترش همکاری ها در عرصه های امنيتی، اقتصادی و همکاری های منطقوی ايجاد گرديد و افغانستان عضويت ناظر را در سال ۱۳۹۱ در دوازدهمين اجلاس سران اين سازمان که در شهر بيجينگ پايتخت چين برگزار گرديده بود، دريافت کرد.
منبع مى نويسد که در این دیدار هر دو جانب در مورد چگونگی اتصال دو کشور از طریق خط آهن نیز بحث و تبادل نظر کردند و پروژه برق کاسا ۱۰۰۰ را یکی از پروژه های مهم اقتصادی منطقه خواندند و تاکید نمودند که این چنین پروژه ها در آینده بیشتر گردد.
لين انتقال برق "کاسا يکهزار" از منطقه دتکا در شمال قرغزستان آغاز و با عبور از تاجکستان با انتقال۱۲۵۰ کيلومتر لين ولتاژ بلند، از طريق افغانستان به پشاور منتهی میگردد که طول لين در خاک افغانستان ۵۶۲ کيلومتر میباشد.
مجموع بودجه اين پروژه، در حدود يک عشاريه ١٧ ميليارد دالر امريکايى تخمين شده است و تاکنون بانک جهانی، ايالات متحدۀ امريکا، انگلستان، بانک سرمايه گذاری اروپايی و بانک توسعه اسلامی، در حصه رفع خلای مالی اين پروژه تعهد نموده اند.
در این دیدار رییس جمهور غنی گفته است که کارهای مطالعات مقدماتی در مورد ایجاد خط ریل نزدیک به نهایی شدن است و از جانب افغانستان تکمیل شده است.
موصوف تصریح نموده است که کار امتداد خط آهن از ترکمنستان به افغانستان و همچنان از تاجکستان به افغانستان جریان دارد و عنقریب به افغانستان میرسد.
او افزوده است: «ما آماده هستیم که قرغزستان و همچنان ایران را نیز در این پروژه (خط ريل) سهیم بسازیم زیرا برای همه منفعت های اقتصادی مشترک را به بار می آورد.»
محمد اشرف غنی گفته است که افغانستان تهداب ثابت تجارت انرژی را در منطقه گذاشته و در آینده نزدیک به مرکز ترانزیت انرژی مبدل می شود. (پژواک)