صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

واکنش تند شماری از نمایندگان پارلمان در پیوند به پروژه توتاپ

واکنش تند شماری از نمایندگان پارلمان در پیوند به پروژه توتاپ

شماری از نمانیدگان مجلس در پیوند به اعلام اخیرا رییس جمهورغنی واکنش نشان داده اند، آنان تغییر مسیر لین برق پنچ صد کیلوات از مسیر ولایت های مرکزی را تبعیض آشکار در برابر یک قوم خاص خوانده اند .
رییس جمهور غنی در جلسه کابینه اعلام کرد که انتقال لین ۵۰۰ کیلوات ( توتاپ ) از مسیر سالنگ عبور داده می شود .
این تصمیم رییس جمهور غنی واکنش های زیادی را در داخل و خارج از کشور به وجود آورده است .
در همین حال شماری از نمایندگان پارلمان هشدار می دهند، در صورتی که رییس جمهور غنی در مورد توتاپ تجدید نظر نکند، نمایندگان مجلس یک جا با مردم اعتراضات گسترده ای را راه اندازی خواهند کرد .
اعضای مجلس نمایندگان گفته اند که آنان در برابر تبعیض آشکار ارگ نشینان و بی عدالتی آنان ایستادگی می کنند .
پیش از این شرکت آلمانی موسوم به فیشنر که یک شرکت خارجی است اعلام کرده بود که مسیر توتاپ از شبرغان، پلخمری، بامیان و کابل بهتر از هر مسیر دیگر است .
انجنیران شرکت فیشنر به این نظر هستند که مسیر راه بامیان از لحاظ امنیتی و حادثات طبیعی نسبت به مسیر سالنگ امن تر می باشد .
حال، شماری از اعضای مجلس می گویند که ولایت های مرکزی مانند دایکندی و بامیان به دلیل این که یک منطقه هزاره نشین می باشد، برخی ها در کنار آقای غنی نمی خواهد که این مناطق از پروژه توتاپ بهره مند شوند .
نماینده گان مجلس تصمیم رییس جمهورغنی را خلاف منافع ملی و یک تصمیم شخصی می دانند و از حکومت می خواهند که سبب نفاق افگنی در کشور نشوند .
غلام حسین ناصری نماینده مردم میدان وردک در مجلس گفت: درمورد پروژه توتاپ بحث عدالت نهفته است و اگر لین برق از مسیر بامیان بگذرد تمامی اقوام ساکن در این مسیر تاجیک، اوزبیک، هزاره، پشتون می توانند از این برق استفاده کنند .
آقای ناصری گفت: تصمیم رییس جمهور و کابینه برخلاف فقره سوم ماده ۶۶ قانون اساسی کشور است .
به گفته او این تصمیم حکومت ضد منافع ملی، عدم رعایت عدالت و انکشاف متوازن در کشور می باشد .
آقای ناصری می گوید اگر حکومت در این مورد درست عمل نکند ومردم همانند ۲۴ عقرب تظاهرات را راه اندازی کنند این بار به آسانی عقب نیشنی نخواهند کرد و مسولیت هر اتفاق به دوش حکومت می باشد .
نادرشاه بحر نماینده مردم ولایت غور گفت: توتاپ یک پروژه ملی است و در مورد تعیین مسیر آن باید تصمیم های ملی گرفته شود نه تصمیم های فردی .
 
او همزمان به رهبران حکومت هشدار داده گفت: این تصمیم حکومت کاملا بی عدالتی و ظلم بر مردم مناطق مرکزی است .
به گفته نادرشاه، اگراینبار مردم همانند سیل بر دروازهای حکومت سرازیر شوند، بنیاد شان را از بیخ برخواهند کند .
این در حالی است که روز گذشته علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب در واکنش به اعتراضات مردم گفت: عبور لین برق از مسیر سالنگ ها کم هزینه تر است .
اسدالله سعادتی دیگر نماینده مجلس نیز گفت: "دادخواهی ما برای یک قوم نیست بلکه بخاطر تحقق عدالت و حقوق انسان های است که عملا محروم نگهداشته شده اند .

سعادتی می گوید علی احمد عثمانی وزیر انرژی آب و برق به دلیل این که در صدد نفاق افگنی بین اقوام افغانستان است باید به او نشان داده شود که به این هدف خود نمی رسد .
علی احمد عثمانی، وزیر انرژی و آب پیش از این در کابل به خبرنگاران گفته بود که امکان تغییر مسیر انتقال این خط برق از سالنگ به بامیان به دلیل متاثر شدن ۱۲ ولایت و اعتراض احتمالی مردم این ولایات در حال حاضر وجود ندارد .
او همزمان گفت وزیر انرژی و آب یک موضوع را بخاطر نفاق افگنی وارونه بیان می کند و ملت را در برابر هم قرار می دهد، به گفته سعاتی مجلس باید به آقای عثمانی درس بدهد تا دیگر در صدد نفاق افگنی نباشد .
توتاپ عملا یک بخش ملت را از جغرافیایی کشور حذف خواهد کرد
آقای سعادتی افزود تغییر مسیر خط برق توتاپ، عملا یک بخش ملت را از جغرافیای کشور حذف خواهد کرد .
شماری از نمایندگان برسیاسی نشدن پروژه توتاپ تاکید کرده و خواستار حل این موضوع شدند، آنان همزمان گفتند کسانی که در صدد تفرقه بین اقوام افغانستان هستند تا از این کار شان دست نکشند یک پارچگی بین شهروندان کشور به وجود نخواهد آمد .