صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

حکومت براى تحول بزرگ اقتصادى به رشد تشبثات کوچک و متوسط توجه کند

حکومت براى تحول بزرگ اقتصادى به رشد تشبثات کوچک و متوسط توجه کند

اتاق تجارت و صنايع افغانستان و آگاهان امور اقتصادى مىگويند که با توجه لازم حکومت به تشبثات کوچک و متوسط که هنوز به شکل سنتى باقى مانده، يک تحول مثبت در اقتصاد افغانستان رونما خواهد شد. 
دیروز، در نشست يک روزه تحت نام «حمایت از تشبثات کوچک و متوسط» که از سوى اتاق تجارت و صنايع افغانستان، بانک تجارتى افغانستان، موسسه تحصيلات عالى خصوصى «کاروان» و برخى شرکت هاى خصوصى در کابل تدوير يافته بود، روى مشکلات تشبثات کوچک و متوسط و راه حل هاى آن بحث شد.
سيد جاويد انديش رييس موسسه خصوصى تحصيلات عالى کاروان و رييس بانک خصوصى تجارتى افغانستان، تشبثات کوچک و متوسط را بزرگترين بستر کار و توليد در افغانستان خوانده گفت که  اگر حکومت به بهبود وضعيت اقتصادى و رفع بيکارى در کشور اولويت مىدهد، بايد به بهبود کار و پيشرفت تشبثات کوچک و متوسط توجه جدى نمايد.
به گفته او، اگر به بهبود وضعيت تشبثات کوچک و متوسط توجه لازم صورت گيرد، تحول بزرگ در اقتصاد کشور رونما خواهد شد.
همچنان خانجان الکوزی معاون اول اتاق تجارت و صنایع افغانستان، دراين نشست گفت که تشبثات کوچک و متوسط ، بخش مهم اقتصاد کشور را تشکیل می دهند که اقتصاد کشور را به چرخ مى آورد.
وى افزود: «در ١٤ سال گذشته، پول های زیاد به  کشور ما سرازیر شد؛ اما متاسفانه که اکثر آن حیف و میل شد و در جای درست به مصرف نرسید و به تشبثات کوچک و متوسط، توجه صورت نگرفت.»
به گفته او در حال حاضر، تنها درکابل ٥٠٠ هزار دکان فعاليت دارد که همه شامل تشبثات کوچک مىشوند و درهرکدام، حد اقل براى بيش از دو الى سه تن زمينه کار مساعد شده است.
وى گفت که اگر به اين بخش ها توجه جدى صورت گيرد، در اقتصاد افغانستان درمدت کوتاه انقلاب بزرگ رونما خواهد شد.
موصوف خاطر نشان کرد که حکومت، باید برای رشد اين تشبثات برعلاوۀ مساعد نمودن زمينۀ قرضه ها، اقداماتى در بخش آموزش های حرفوی و توزیع زمین داشته باشد.
الکوزى گفت که اتاق تجارت براى مساعد ساختن زمينۀ قرضه ها و ساير سهولت ها براى اين تشبثات جدى کار خواهد کرد.
عبدالقيوم عارف استاد پوهنځى اقتصاد پوهنتون کابل، در نشست دیروز گفت که حکومت، عملا براى رشد تشبثات درحالى توجه لازم نکرده است که رشد اقتصاد کشور، نياز به توجه به اين تشبثات دارد.
به گفته او نياز است که قانون ضد انحصار وجود داشته باشد و ماليات بر تشبثات کوچک و متوسط، در صورت امکان براى مدتى از بين برود. (پژواک)