صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

معترضان: مسیر خط انتقال برق از بامیان-میدان قابل معامله نیست

معترضان: مسیر خط انتقال برق از بامیان-میدان قابل معامله نیست

شماری از فعالان اجتماعی و سیاسی هشدار داده‌اند که اگر حکومت وحدت ملی مسیر خط انتقال برق وارداتی از ترکمنستان را از بامیان و میدان به مسیر دیگری تغییر دهد، با اعتراضات گسترده مواجه خواهد شد.
آنها که به عنوان "کمیته عالی مردمی" در یک نشست خبری در کابل سخن می گفتند، تاکید کردند که تعیین مسیر این خط انتقال برق از بامیان-میدان "به هیچ وجه قابل معامله و برخورد سیاسی نیست".
این کمیته متشکل از شماری از نمایندگان احزاب و پارلمان، برخی از استادان دانشگاهها و عده ای فعالان مدنی و اجتماعی هستند، هشدار دادند که اگر حکومت مسیر بامیان-میدان را برای احداث این خط تایید نکند، به اقدامات اعتراضی از جمله تظاهرات متوسل خواهند شد.
کمیته عالی مردمی این موضوع را به دنبال نشست روز شنبه (۱۱ ثور) رسانه ای کرده ـ نشستی که به گفته آنها، اشرف غنی رئیس جمهوری با "تحکم و زورگویی" و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی با "سکوت رضایت مندانه" تصمیم شرکت برق را تایید کنند.
براساس گزارشهای منابع مختلف، شرکت برق افغانستان کشیدن این خط برق از مسیر بغلان به سوی پروان و کابل را به عوض بغلان به سوی بامیان، میدان و کابل مناسب دانسته است.
روز دوشنبه امان الله غالب معاون وزیر انرژی در یک نشست دیگر خبری اعلام کرد که آمریکا و جاپان، کشورهای حامی مالی طرح خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت ترکمنستان (طرح توتاپ) از حکومت خواسته بودند که مسیر انتقال این خط را تا پایان ماه اپریل مشخص کند، در غیر آن این طرح تا ۱۸ ماه دیگر به تعویق خواهد افتاد.
آقای غالب به خبرنگاران گفت که مسیر این خط انتقال برق قابل تغییر نیست.
اما معترضانی که روز سه شنبه (۱۴ ثور) با خبرنگاران سخن می گفتند، اظهار داشتند که وزارت انرژی و شرکت برق اطلاعات نادرستی را در مورد این طرح به خورد افکار عمومی داده اند.
روز دوشنبه سرور دانش معاون دوم رئیس جمهوری و محمدکریم خلیلی معاون رئیس جمهوری در زمان ریاست جمهوری حامد کرزی هم با انتشار اعلامیه های جداگانه بر کشیدن این خط برق از مسیر بامیان تاکید کردند.
آقای خلیلی در اعلامیه خود از مردم خواست که برای تغییر تصمیم حکومت مبنی بر احداث این خط از مسیر گذرگاه سالنگ و پروان، "ایستادگی" و "از حق مشروع شهروندی خود دفاع کنند".
زمستان گذشته شماری از معترضان در بامیان نسبت به تغییر مسیر پیشنهادی شرکت آلمانی موسوم به فیشنر برای احداث این خط انتقال برق راهپیمایی کرده بودند.
پیش از این یک شرکت آلمانی موسوم به فیشنر، که مسئولیت بررسی اجرای طرح احداث این خط را به عهده داشت، پیشنهاد کرده که این خط از بغلان به سوی بامیان و میدان و بعد کابل کشیده شود، مخالفان این طرح کشیدن این خط از طریق بغلان-پروان-کابل را مناسب می‌دانند.
برخی از نمایندگان مجلس گفته‌اند که اگر با این خط انتقال برق به مناطق مرکزی نیروی برق نرسد، این مناطق که شامل چند ولایت می‌شود، تا سال ۲۰۳۲ شامل برنامه توسعه شبکه برق افغانستان نخواهد شد. (بی بی سی)