+

سال سوم –  شماره 480   دوشنبه   2   ثور    1387-    April  21   -    2008 

 

سولانا از حمایت جدی اروپا به افغانستان اطمینان داد


کابل -  خاویر سولانا دبیر کل و هماهنگ کنند، سیاست های خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا طی یک مصاحبه اختصاصی مکتوبی به روز نامه انگلیسی زبان افغانستان می گوید که اتحادیه اروپا به حمایت جدی خود با افغانستان ادامه می دهد و این کمک ها در عرصه های سیاسی، اقتصادی، نظامی خواهد بود.
بنا است امروز خاویر سولانا همراه با هئیت همراه وارد افغانستان شود و با مقامات افغانی در رابطه با مسایل جاری در افغانستان وارد گفتگو شود. سولانا به روزنامه اوت لوک ( Outlook Afghanistan ) میگوید: سفر من در افغانستان نشانی تجدید تهد اروپا به افغانستان است . ما از مردم و حکومت افغانستان حمایت می کنیم و ما متعهد هستیم در کشور شما امنیت تامین شود و پروسه بازسازی به پیش برود.آقای خاویرسولانا در رابطه با سفر خود می افزاید، مسافرت من در این برهه از افغانستان از اهمیت خاصی بر خوردار است . وقتی در همین آوای جلسه مهم ناتو در بخارست، پایان یافته و کای ایده نماینده خاص سر منشی ملل متحد در افغانستان به همین تازگی کار خود را آغاز کرده است و به تاریخ 12 جون 2008 جلسه همه کشور های و کمک کننده به افغانستان در پاریس پایتخت فرانسه در حال برگزارشدن است.
خاویرسولانا در ادامه مصاحبه اختصاصی خود با روز نامه مذکور می گوید: با کمک جامعه جهانی حالا حکومت افغانستان
توان آن را پیدا کرده است تا با چالش های مهم سیاسی و امنیتی با تجهیزات لازم مبارزه کند. در حال حاضر 80 درصد مردم افغانستان تحت پوشش خدمات صحی قرار دارند و اروپا از پروژه های صحی برای طفل و مادر رنجور جدی حمایت می کند...
او گفت اروپا تا هنوز به افغانستان چهار ملیارد یورو کمک کرده است و 230 تن از پولیس اروپایی وظیفه نظارت و مشاوریت تربیت پولیس ملی را به عهده دارد و این غیر از هزاران تن از سربازانی هستند که در قالب نیروهای بین المللی کمک به امنیت افغانستان (ISAF) ایفای وظیفه می کنند.
سولانا معتقد است که مذاکرات میان حکومت و شبه نظامیان مخالف حکومت یک کار خالص بین الافغانی است و این افغانها است که تصمیم می گیرند که با کی ها صحبت صورت گیرد و جامعه جهانی در این پروسه فقط نقش کمک کننده را ایفا می کند.
دبیرکل اتحادیه اروپا در رابطه با کشت روزافزون و قاچاق خشخاش در افغانستان اظهار نگرانی کرده می افزاید: «خشخاش که در افغانستان کشت می شود به شکل هیرویین در کوچه های اروپا می رسد و نسل آینده ما را خراب می کند. ما در قالب برنامه مبارزه با مواد مخدر با حکومت افغانستان کمک می کنیم تا معیشت بدیل برای دهاقین میسر گردد.
او اظهار داشت: «مواد مخدر و فساد اداری زیربنای حکومت را ضعیف می کند و نیازمند آن است که با یک برنامه همه جانبه با آن برخورد صورت گیرد.خاویر سولانا از پیشرفت رسانه ها در افغانستان در شش سال اخیر اظهار اطمینان کرده می گوید: «مطبوعات آزاد در شش سال گذشته یکی از دست آوردهای مهم افغانستان است. در افغانستان دهها رسانه آزاد آغاز به فعالیت کرده و اجازه داده شود تا آزادانه به فعالیت خویش ادامه دهند. آزادی بیان و عقیده عناصر مهم جوامع مردم سالار می باشد. مصاحبه مفصل خاویر سولانا فردا به روز سه شنبه در روزنامه افغانستان به نشر خواهد سید.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

افغانستان: تلفات غیرنظامیان کاهش یافته است


مقامات دولتی می گویند تلفات غیر نظامیان در جریان عملیات نظامی ظرف ماههای اخیر در این کشور کاهش قابل ملاحظه ای یافته است.
عبدالرحیم وردک، وزیر دفاع ، که در آخرین روز  حسابدهی دولت به ملت  سخن می گفت، دلیل این کاهش را هماهنگی بیشتر میان نیروهای اردوی ملی و بین المللی و سپردن رهبری عملیات نظامی به نیروهای امنیتی افغان خواند.
آقای وردک، گفت:  وزارت دفاع یک برنامه وسیع را ساخته و در اختیار نیروهای آیساف هم گذاشته و به صورت دوامدار همراه آنان در تماس است.  
او افزود:  رهبری عملیات توسط نیروهای اردوی ملی نیز در کاهش میزان تلفات غیر نظامیان تأثیر مستقیم داشت و در نظر داریم که رهبری عملیات های آینده را به دست خود بگیریم.  به گفته وزیر دفاع کشور رهبری عملیات نظامی توسط افغانها از یک سو باعث کاهش تلفات غیر نظامیان و از سوی دیگر مشروعیت بیشتر استفاده از نیروی نظامی و افزایش همکاری مردم با نیروهای امنیتی شده است.
در حالی که مدتهاست که از سپردن امنیت کابل به نیروهای امنیتی دولتی صحبت می شود، وزیر دفاع کشور ابراز امیدواری کرد که این کار در آینده نزدیک صورت گیرد.
اگرچه او به زمان مشخصی برای انجام این کار اشاره نکرد، اما گفت زمانی که نیروهای اردوی ملی توان انجام عملیات مستقل را به دست آورند، نیروهای ناتو از کابل خارج خواهند شد.
آقای وردک گفت:  با انجام این کار بیشتر نیروهای فرماندهی مرکزی آیساف، که بیشتر شامل فرانسوی ها، ایتالیایی ها و ترکها هستند، از کابل خارج خواهند شد. 
وزیر دفاع افزود:  ایتالیایی ها به منطقه غرب خواهند رفت، فرانسوی ها به شرق و نیروهای ترک به ولایت وردک خواهند رفت.
آقای وردک گفت:  شاید بخش کوچکی از این نیروها که نیروهای واکنش سریع هستند در کابل بمانند. 
وزیر دفاع کشور با اشاره به تلاشها برای افزایش توانمندی ها و تجهیز بیشتر نیروهای اردوی ملی این کشور اظهار داشت که در حال حاضر این نیروها از توان رزمی و دفاعی خوبی برخوردار شده اند.
اردوی ملی کشور درحال حاضر شامل نزدیک به ۶۶ هزار نفر می شود و مقامات دولتی امیدوارند این رقم تا پایان سالجاری به ۸۶ هزار نفر افزایش یابد.( بی بی سی)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 وزارت صحت ، آلودگی اتومی از توره بوره را رد کرد

وزیر صحت کشور، خبر منتشره از سوی یکی از رسانه ها را مبنی براین که ، مدارکی از آلود گی های اتومی در توره بوره موجود است و این وزارت در زمینه تحقیقات می نماید را رد کرد .
سید محمد امین فاطمی وزیر صحت عامه  که  دیروز، یکشنبه 1 ثور در یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می کرد گفت : وزارت صحت عامه تا حال از هیچ مرجع و منبع رسمی ، اطلاعی در مورد موجودیت آلود گی  اتومی در توره بوره را در دست ندارد  و در این ارتباط ، هیچ نوع تحقیق و بررسی از جانب وزارت صحت ، راه اندازی نگردیده و همچنان پلان به همچو بررسی در این وزارت روی دست نیست .
وی افزود که وظایف ، دریک  چوکات ،میان ادارات مربوطه نظر به خصوصیت های کاری و ساحه مسوولیت تقسیم گردیده است که وزارت صحت در این میان ، عمدتا در بخش های تشخیص و تداوی شعاعی مسوولیت داشته  ، تلاش ها در انتظام بخش های مذکور جریان دارد .
به گفته وی ، اگر مقامات جمهوری اسلامی افغانستان ف مسوولیت بیشتر یا مشخص تر دیگر را با این وزارت می گذارد ، در حیطه امکانات و توانایی مسلکی وزارت صحت عامه در ادای آن تلاش خواهد کرد .
داکتر فاطمی اظهار داشت : وزارت صحت ،خبری را که صبح دیروز در یکی از رادیو های آزاد از   کاکر  معین این وزارت به نشر رساند رد می نماید.
وی گفت  که از رسانه ها ، جدا می خواهم که در ثقه بودن مطالب خبری ، توجه نموده بعدا نشر نمایند .( روز نیوز) 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ولسی جرگه: کشته شدن افغان ها توسط سربازان ایرانی باید تحقیق شود


برخی از نماینده گان ولسی جرگه از  دولت  می خواهند تا روی موضوع کشته شدن بیش از 10 تن از اتباع کشور توسط سربازان ایرانی تحقیقات جدی نماید.
این موضوع دیروز در کمیسیون امور کوچی ها، قبایل، مهاجرین و بیجا شده گان ولسی جرگه در حالی که وزیر عودت مهاجرین، مدیر دوم سیاسی وزارت امور خارجه و نماینده کمیسیون مستقل حقوق بشر فرا خوانده شده بود، به بحث گرفته شد.
عبدالسلام قاضی زاده نماینده مردم هرات در ولسی جرگه می گوید که وزارت امور خارجه مسوول می باشد تا از مقامات ایران خواهان توضیحات شده و معلومات دقیق آن را به نماینده گان ولسی جرگه بیان کند.در حالی که تا حال رقم دقیق افغان های  کشته و باز داشت شده توسط سربازان سرحدی ایران معلوم نیست
عبدالسلام قاضی زاده نماینده هرات در ولسی جرگه می گوید که موکلین آن ها می خواهند بدانند که دلیل کشته شدن این افراد توسط سربازان ایرانی چه بوده و اجساد این 26 نفر فعلا در کجا می باشند.
داکتر نصیر احمد مدیر دوم سیاسی وزارت امور خارجه می گوید که آنان طی مکاتب رسمی دوبار از مقامات ایرانی خواهان توضیحات شده و و جانب ایران نیز یادداشت های را به آنها فرستاده است، که وزارت امور خارجه  به یادداشت های  آنان نیز اکتفا نکرده و به نماینده گان شان در ایران وظیفه داده است تا آنها نیز در مورد تحقیقات نمایند.
آقای نصیر احمد می گوید که در یادداشت که از جانب مقامات ایرانی به آنها رسیده گفته شده است که این افراد در منطقه صعب العبور جهنم دره در 25 کیلومتری عمق خاک ایران مورد هدف سربازان سرحدی آن کشور قرار گرفته و کشته شده اند.
وی افزود که ایرانی ها در این یادداشت های شان گفته است که از این جهت بیشتر قاچاقابران و رهزنان استفاده کرده و از نزد این کشته شده گان افغانی نیز مقدار 120  کیلوگرام مواد مخدر و مقادیر اسلحه نیز به دست آمده است.
این مسوول وزارت امور خارجه کشور می گوید که ارقام کشته شده گان از مراجع و منابع مختلف متفاوت بوده و به همین منظور آنها  در حال جمع آوری معلومات در مورد این قضیه هستند.
مدیر دوم سیاسی وزارت امور خارجه می گوید که در آن روز که این واقعه به وقوع پیوست مطبوعات ایران تعداد کشته شده گان را 24 نفر اعلام نموده و وزارت داخله کشور این تعداد را 13 نفر و بازداشت شده گان را 18 نفر گفته بودند.
قبل بر این مسوولین ولایت هرات گفته بودند که این افراد نه مسلح و نه قاچاقبر بوده بلکه کسانی بوده که از ایران به طرف کشور در حال حرکت بوده اند.
نماینده گان ولسی جرگه نیز می گویند که مطابق قوانین ایران و افغانستان حتا اگر این افراد قاچاقبر هم باشد نباید این گونه کشته شوند، و از وزارت خارجه و عودت مهاجرین خواهان تحقیق جدی روی این موضوع شدند.
قابل یاد آوریست که حدود دو هفته قبل خبر های نشر شده که تعداد چهارده تن از اتباع افغانی توسط سربازان سرحدی ایران کشته شده اند.( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 از روز جهانی کتاب و حق نشر توسط نویسندگان افغان تجلیل شد


از سیزدهمین سالروز بین المللی کتاب وحق طبع ونشر از سوی ریاست دانشگاه کابل ،سازمان علمی ،فرهنگی وتعلیمی ملل متحد( یونسکو) وبانک جهانی، دیروز  یکشنبه (1ثور) در کابل  بزرگداشت شد.
آقای اعظم دادفر وزير تحصيلات عالی و مسلکی گفت: کتب ، نقش مهمی را در انکشاف مدنیت بازی می نماید ورشد جامعه وابسته به رشد فرهنگ کتاب خوانی در کشور است .
وی افزد: در سال گذشته ، 3700 جلد کتاب چاپ شده که از جمله 400 اثران ، از استادان دانشگاه کابل است  .در همین حال ، غلام نبی فراهی معین وزارت اطلاعات وفرهنگ کشور، در مورد این که این وزارت در سال 1386 در زمینه ، چاپ کتاب نموده اند ؟گفت: سال گذشته وزارت اطلاعات فرهنگ ، حدود 30 جلد کتاب را چاپ وبه نشر رسانیده است.
وی علاوه نمود : قرار است در سال روان ، این وزارت 40-50 عنوان کتاب را چاپ نماید .گفته می شود که در جریان 30 سال گذشته ، حدود 20 هزار جلد کتاب در کشور به چاپ رسیده  وروز تا روز، فرهنگ کتاب خوانی نیز در میان جوانان در حال رشد است .
همچنان به مناسبت  بزرگداشت از روز بین المللی کتاب ، از سوی ریاست دانشگاه کابل ، يک نمايشگاه کتاب که در آن،  کتاب های تازه منتشر شده نويسندگان افغان برای سه روز به نمايش گذاشته می شود، برگزار می گردد.
گفتنی است ، روز جهانی کتاب و حق نشر ، هر ساله از سوی سازمان علمی ، فرهنگی وتعلیمی ملل متحد ( یونسکو ) در 23 اپريل به مثابه يک روز سمبوليک برای ادبيات جهان تجليل می شود، زيرا در همين روز ، در سال 1616 نويسندگان و شاعرانی چون سروانتز، شکسپير و اينکاگارسيلاسو ده لا ويگا وفات نموده اند.( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 درگیری مرزی سربازان ایران و افغانستان


ولایت نمیروز با ولایت سیستان و بلوچستان ایران هم مرز است
مقامات دولتی می گویند درگیری میان نیروهای امنیتی افغانستان و ایران در یک منطقه مرزی میان دو کشور، تلفاتی برجای گذاشته است.
این درگیری به گفته غلام دستگیر آزاد والی نیمروز، در یک منطقه  مورد منازعه  صورت گرفته است.
آقای آزاد گفت که در نتیجه تبادل آتش میان سربازان مرزی افغانستان و ایران، حداقل یک غیرنظامی افغانی که از محل درگیری عبور می کرد کشته شده است.
همچنین گزارشهایی به نقل از مقامات ایرانی منتشر شده که گفته اند یک نفر از سربازان ایرانی در این درگیری زخمی شده است. ولایت نمیروز در جنوب غرب افغانستان، با سیستان و بلوچستان ایران هم مرز است.
والی نیمروز گفت درگیری  شنبه 31 حمل  زمانی آغاز شد که سربازان مرزی ایران وارد یک منطقه مورد منازعه در مرز با افغانستان شدند.
به گفته آقای آزاد، جنجال در مورد اینکه این منطقه مربوط به خاک کدام کشور - ایران و افغانستان - می شود، از سالها پیش ادامه دارد و هنوز توافق مشخصی در این مورد بدست نیامده است.
مقامات دولتی می گویند، توافق بر این است که تا زمانی که جنجال ها در این مورد به پایان نرسیده و این منطقه رسما به یکی از دو کشور مربوط نشده، هیچ کسی - نه از ایران و نه هم از افغانستان - اجازه گشت و گذار در این منطقه را ندارد.
سال گذشته نیز یک بار حضور واحدی از سربازان ایرانی در همین منطقه، واکنش نیروهای مرزی افغانستان را بدنبال داشت.
ایران و افغانستان، 950 کیلومتر مرز مشترک دارند اما این مرز، بر خلاف مرز افغانستان و پاکستان، نسبتاً آرام است.( بی بی سی)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

سفیر کبیر ملکی ناتو: در بخارست روی چهار مسئله عمده موافقت شد


تعهد دراز مدت ناتو در قبال افغانستان، شناخت رهبری دولت افغانستان، هماهنگی میان دولت و کشورهای کمک کننده و ایجاد هماهنگی در سطح منطقه در عرصه سیاسی از مسایل عمده موافقت جلسه بخارست بوده است.
این مطلب را موریدس جوشیمس Ambassador Maurits R.Jochems سفیر کبیر ناتو در افغانستان ، دیروز در مقر تیم PRT مزار شریف به خبرنگاران عنوان کرد.
موصوف گفت : نیروهای ناتو تا زمانی که خود افغانان تقاضا ی ماندن این نیروها در افغانستان را داشته باشند ، این کشور را ترک نخواهند کرد.
وی ابراز داشت که هم اکنون ، ناتو بر سر مسئله اعزام بیشتر نیروهایش در افغانستان بحث دارد که اگر چنانچه لازم باشد ، ناتو نیروهای بیشتر را در این کشور خواهد فرستاد او همچنین گفت که ناتو از این طرح افغانان که امنیت کابل و سایر شهرهای افغانستان را نیروهای ملی به عهده بگیرد استقبال می نماید.
نامبرده افزود : هم اکنون تلاش ها جریان دارد تا در سال روان ، تامین امنیت به دوش نیروهای ملی افغانستان بیفتد.
سفیر کبیر ناتو، مهم بودن هماهنگی میان دولت افغانستان و کشورهای کمک کننده را بسیار مهم ارزیابی کرده و گفت تا زمانی که این هماهنگی به وجود نیاید ، کمک ها در این کشور موثر نخواهد بود.
او بیان داشت:  ما تلاش می ورزیم تا بخاطر استفاده خوب از کمک هایی که صورت می گیرد ، این هماهنگی را ایجاد نماییم.
وی همچنین اظهار داشت که ناتو از دولت افغانستان می خواهد تا در مورد مبارزه با فساد اداری و مواد مخدر کار های موثر را انجام دهد.
موصوف گفت که ناتو، دولت افغانستان را در این راستا پشتیبانی جدی می نماید.مسئول بخش سیاسی و ملکی ناتو در جواب به این پرسش خبرنگار آژانس خبری روز که ناتو در حمایتش از دولت افغانستان در قبال مسئله فساد اداری و مبارزه با مواد مخدر، کم رنگ ظاهر شده است ، گفت : جامعه جهانی فقط نقش کمکی را دارد و بس.
وی ، هدف از سفر خودش به مزار شریف را ، بررسی کارهای تیم PRT و ارگانهای مربوطه خوانده و گفت که می خواهد ، کار های تیم پی آر تی را در سمت شمال مورد مطالعه و ارزیابی قرار دهد.
آقای موریدس، از اهمیت هماهنگی میان تیم پی آر تی و مسئولین دولتی یاد کرده و گفت که اگر این هماهنگی وجود نداشته باشد ، میان آنان فاصله به وجود خواهد آمد.
پیش از این نیز، عطا محمد نور والی بلخ از عدم هماهنگی میان نیروهای دولتی و تیم پی آرتی شکایت داشته و آن را برخلاف مصالح ملی عنوان کرده بود.
گفتنی است که این مقام ناتو، به مدت سه روز می شود که در شهر مزار شریف آمده است.( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تركيه ميزباني نشست مشترك پاكستان و افغانستان را پذيرفت


علي باباجان وزير امور خارجه تركيه، گفت: تركيه، ميزباني نشست روساي جمهوري پاكستان و افغانستان را بر عهده خواهد داشت .
به گزارش روز يكشنبه آناتولي، باباجان روز شنبه در اسلام آباد، پس از گفت و گو با وزير امور خارجه  پاكستان، اين مطلب را اعلام كرد .
وي افزود: تركيه براي توسعه و بهبود مناسبات بين پاكستان و افغانستان تلاش مي‌كند .
باباجان اضافه كرد: در ماه می آينده نشستي با حضور معینان وزراي امور خارجه پاكستان و افغانستان در تركيه برگزار خواهد شد .
علي باباجان اضافه كرد: در پي اين نشست، روساي جمهوري تركيه، پاكستان و افغانستان يك نشست سه جانبه در ماه جون در تركيه برگزار خواهند كرد .

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 افزايش عوايد دستاورد عمده سال گذشته وزارت ماليه خوانده شد


افزايش عوايد دولت  و مجهز ساختن بعضى از گمرکات سرحدى با وسايل  پيشرفته و تطبيق شمارى از پروژه هاى ساختمانى ، از عمده ترين دستاورد هاى سال  گذشته  وزارت ماليه، مى باشد.
انورالحق احدى وزير ماليه کشور، اين مطلب را به تاريخ  اول ثور  در چهاردهمين روز حسابدهى حکومت به ملت ، بيان نمود.
وزارت هاى مختلف و ادارات مستقل  دولتى  مکلف اند که  از تاريخ ١٧ حمل الى اول ثور، گزارش کارکردهاى سال ١٣٨٦ خود را در پروسه مذکور،از طريق رسانه ها به مردم  ارائه نمايند .
وزير ماليه گفت که  عوايد داخلى  سال گذشته،  بيش از ٣٢ مليارد  افغانى بوده که نسبت به سال گذشته ١١،٢ فيصد افزايش داشت .
احدى گفت که  تنظيم برنامه هاى منظم در دفاتر گمرکى سرحدى کشور، جلوگيرى از فساد ادارى در بعضى از ادارات ، نصب دستگاه ها  و ماشين آلات پيشرفته در گمرکات و آموزش کارمندان مستوفيت ها از  عمده ترين دلايل افزايش عوايدداخلى، طى سال گذشته مى باشد.
وزير ماليه گفت که در سال گذشته، ماشين آلات پيشرفته را  در گمرکات  حيرتان مزار شريف-کابل، تورغندى- هرات- اسلام قلعه، هرات- کابل و گمرکات  تورخم- جلال آباد- کابل نصب و فعال ساخته است.   
قرار معلومات موصوف ، اخذ تعرفه هاى گمرکى از اموال وارداتى ، اخذ ماليات مختلف، عوايد مستوفيت ها و غيره، عمده ترين منابع عايداتى کشور را تشکيل مىدهد.
احدى خاطر نشان ساخت که عوايد داخلى کشور در سال گذشته ، ٥٨،٤ فيصد مصارف دولت که شامل معاشات کارمندان  و غيره مى باشد، تکافو نموده است.
موصوف همچنان  افزود که طى سال گذشته، طرح پاليسى  پنجساله اخذماليات  تکميل گرديده و دفتر ماليه دهندگان متوسط درشهر کابل به هدف جمع آورى ماليه، ايجاد گرديده است.
وزير ماليه علاوه کرد که اين وزارت، طى سال گذشته در بخش بازسازى تعميرات مستوفيت هاى ولايات و گمرکات سرحدى و مجهز ساختن گمرکات با وسايل پيشرفته دستآوردهاى خوب داشته است.
به گفته وى ، پکتيا، فراه، بادغيس، خوست، و کاپيسا ولاياتى است که تعمير مستوفيت هاى آن، از بودجه انکشافى وزارت ماليه بازسازى و کار اعمار تعمير مستوفيت هاى ولايات کابل، پروان، لوگر ، کنر ، کندز، بلخ، هرات، هلمند، نورستان، پنجشير و دايکندى در حال تطبيق مى باشد.
همچنان احدى  گفت که در مستوفيت هاى  چون کندهار،هرات، ننگرهار، بلخ و پروان برنامه اصلاحات ادارى   تطبيق شده  و قرار است اين پروسه، طى سال جارى در تمام مستوفيت هاى ولايات کشور مورد اجرا  قرار گيرد.
راه اندازى برنامه هاى آموزشى براى کارکنان آن وزارت و اعزام شمارى ،از کارکنان ماليه براى بلند رفتن تجارب و ظرفيت هاى کارى شان به کشورهاى خارجى کارکرد هاى ديگر آن وزارت ميباشد که وزير ماليه از آن ياد آور گرديد.   
به گفته وى ، در سال گذشته، بودجه عادى بيش از ١٥ مليارد افغانى و بودجه انکشافى، بيش از ٨٩ مليارد افغانى بود که بودجه عادى، بيش از صد فيصد و بودجه انکشافى حدود ٥٦ فيصد به مصرف رسيده است.
اين در حالى است که به اساس گفته وزير ماليه، بودجه عادى سال ١٣٨٥ حدود ٩٨ فيصدو بودجه انکشافى ٥٤ فيصد به مصرف رسيده بود.
وى  نبود ظرفيت کافى در ادارات حکومتى را  عمده ترين دليل عدم مصرف   بودجه  خواند.
همچنان احدى در مورد خصوصى سازى تصدى هاى دولتى گفت که در حال حاضر ٥٦ تصدى در چوکات دولت مى باشد  .
وى گفت که وزارت ماليه ،طى سال هاى ١٣٨٥ و ١٣٨٦  کار خصوصى سازى ٢٣ تصدى دولتى را روى دست گرفته و تاکنون کار خصوصى سازى ١٩ تصدى دولتى، حدود  ٧٠ فيصد تکميل گرديده است.
احدى  خاطر نشان ساخت که در مجموع ٢٤ داوطلبى اموال منقول و غير منقول تصدى هاى دولتى انجام  شده و به ارزش بيش از ٦،٧ ميليون دالر امريکايى، اموال تصدى ها به فروش رسيده است .
تصدى ها تشبث هايى هستند که در چوکات دولت ،کار ميکنند و سرمايه آن، مربوط دولت ميباشدکه فعاليت آنها در چوکات دولت به اساس قانون اساسى کشور، بايد در چوکات سکتور خصوصى تنظيم گردد.    
همچنان احدى گفت که  کار منحل ساختن بانک رهنى و تعميراتى ، بانک انکشاف زراعتى و بانک انکشاف صنعتى نيز در حال تطبيق مى باشد.
همچو بانکها نيز به اساس قانون اساسى کشور که بازار آزاد را  براى سيستم اقتصادى کشور تعيين کرده است ، بايد در چوکات دولت فعاليت نداشته باشد. 
وزير ماليه کشور ، وجود فساد ادارى ،   طرزالعمل هاى کهنه و پيچيده دولتى ،   بيروکراسى، پايين بودن سطح فرهنگ ماليه دهى ، پايين بودن  ظرفيت اداره   دربخش  مصارف بودجه انکشافى و غيره را به عنوان  عمده ترين مشکلات آن ،وزارت ياد نمود.
به اساس گزارش اين وزارت ،  ساده سازى طرزالعمل هاى کارى ادارات حکومتى ، ايجاد برنامه هاى آموزشى ، استفاده از مشاورين افغان در وزارت ها و غيره از عمده ترين  پيشنهادات  وزارت ماليه مى باشد.
مرحله اول و دوم پروسه حسابدهى کارکردهاى يکساله حکومت به ملت ، در سالهاى ١٣٨٥ و  ١٣٨٦ راه اندازى گرديده بود .( پژواک)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آیسا جایزه دومین اداره برتر جهانی را از آن خود ساخت


 اداره حمایت از  سرمایه گذاری خصوصی افغانستان (آیسا)برنده مقام دوم در میان آژانس های تشویق سرمایه گذاری، در نشست جهانی سرمایه گذاری 2008 شد.
این مطلب در خبر نامه  اداره  حمایت سر مایه گذاری افغانستان دیروز یکشنبه (1 ثور ) که به آژانس خبری روز رسیده است، ذکر گردیده است.
نشست جهانی سرمایه گذاری 2008  که در شهر اکره (Accra)  كشور افريقايي گانا بتاریخ 18 اپریل سال جاری دایر گردیده بود ، پالیسی سازان، سرمایه گذاران، و اداره های تشویق سرمایه گذاری بیشتر از 190 کشور جهان اشتراک نموده بودند.
خبر نامه می افزاید که جایزه، مشترکاً توسط انجمن جهانی اداره های تشویق سرمایه گذاری (WAIPA) و كنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (UNCTAD) در نظر گرفته شده بود.
در این کنفرانس اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان( آیسا )منحیث اداره تشویق سرمایه گذاران که در مدت کمی به یک سازمان با معیار های جهانی مبدل گردیده است، جایزه دومین اداره برتر تشویق سرمایه گذاری را از ان خود ساخت .
همچنان بورد سرمایه گذاری موریشس (Mauritius ) از میان اداره های تشویق سرمایه گذاری مقام اول را از آن خود ساخت.
قابل یاد آوریست که اداره حمایت از  سرمایه گذاری افغانستان(آیسا)  در اواسط سال 2003 میلادی منیحیث یک اداره جواز دهی برای کمپنی های که میخواستند در افغانستان سرمایه گذاری کنند، تاسیس گردیده و حال به حیث یک نهاد فعال در عرصه های تشویق و جذب سرمایه گذاری به افغانستان و منبع معلومات برای تاجران عرض وجود کرده است. ( روز نیوز)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

افزایش صادرات میوه و سبزی جات کشور

صادرات میوه و سبزی جات تازه و خشک در سال 1386 نسبت به سال قبل آن رشد 106 فیصدی داشته و با ایجاد فابریکات پروسس و سعی و تلاش تاجران کشور امسال این مقدار افزایش خواهد یافت.
این مطلب را سید عظیم مصطفی هاشمی رییس اداره انکشاف صادرات کشمش، میوه و سبزیجات دیروزدر محفلی که بخاطر بررسی کارکرد های سال گذشته، پلان تدابیری و منظوری تشکیل و بودجه این اداره در مقر وزارت تجارت بر گزار شده بود، بیان نمود.
آقای هاشمی گفت که در سال گذشته بیش از چهل و چهار هزار تن کشمش و مغزیات و بیش از 22 هزار تن میوه به 22 کشور جهان صادر شده است که نسبت به سال 1385 رشد 106 درصدی را نشان میدهد.
همچنان در این محفل ضیا الدین ضیا معین تجارتی وزارت تجارت وصنایع گفت که افغانستان  کشور رو به انکشاف بوده که اقتصاد آن نیز به صادرات وابسته می باشد، و هر قدر کمک های کشور های خارجی نیز افزایش یابد، و تا زمانی که بیلانس تجارت خود را مثبت نسازیم نمی توان ادعا کنیم که اقتصاد ما بهبود پیدا کرده است.آقای ضیا علاوه نمود که واردات کشور حدود 3 میلیارد دالر بوده در حالی که صادرات به 500 میلیون دالر می باشد که این تفاوت بیلانس تادیات را به کسر می آورد همچنان معین تجارتی وزارت تجارت و صنایع گفت  که با ایجاد فابریکه های پروسس و بسته بندی میوه و سبزیجات کشور، قیمت های آن نیز افزایش یابد.وی ضمن ابراز امیدواری گفت که امسال صادرات کشمش کشور به بالاتر از 50 هزار تن برسد.
قابل یاد آوریست که افغانستان یک کشور مصرفی بوده که واردات آن نسبت به صادرات چندین برابر کم بوده و تا زمانیکه صادرات کشور بلند برده نشود، این کشور نمی تواند به خود کفایی برسد.( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دوتن سارق ،٨٦ کيلو گرام چرس ويک موتر سرقت شده بدست پوليس افتاد

پوليس ولايت بلخ از گرفتاري دوتن سارق مسلح در مربوطات ان ولايت به آژانس خبري وخت خبر داد.
سردار محمد سلطانی قوماندان امنيه ولايت بلخ ضمن تائيد اين خبر به خبرنگارآژانس خبظي وخت  دوتن سارق مسلح که در مناطق مختلف ولایت بلخ دست به سرقت های سازمان یافته میزدند از سوی پولیس یکجا با اسلحه شان گرفتار شدند .
وی علاوه کرد که این سارقین در جرایم مختلف جنايی چون سرقت ،راه زنی و اخطتاف دست داشتند که در مربوطات ولسوالی بلخ این ولایت گرفتار شده اند .سردار محمد سلطانی همچنان علاوه نمود  ٨٦کيلو گرام چرس که در یک عراده موتر نوع فنلکوچ دارای نمبر پلیت کابل جاسازي و به سوب کابل انتقال داده ميشدنيز به دست پولیس افتاد. به گفته منبع که موتر حامل چرس ياد شده در منطقه دروازه بلخ توسط پولیس متوقف اما دریور موتر توانست فرار کندوموتر حامل  چرس به قومانداني امينه انتقال گردید.قوماندان امنیه علاوه کرد که یک عراده موتر نوع کرولای که قبلان به سرقت برده شده بود از سوی پولیس دریافت و به مالک آن که غلام علی نام دارد تسلیم داده شد .
به گفته قوماندان امنیه بلخدست آوردهاي ياد شده فعاليت هاي يک هفته يي پوليس بلخ ميباشد.( وخت)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

بهره بردارى سه پروژه عام المنفعه درولايت باميان

سه پروژه عام المنفعه درولايت باميان ، دیروزبه بهره بردارى سپرده شد.
محمد رضا ریيس معارف ولايت باميان ، دیروزبه آژانس خبرى روزگفت: ليسه قرغنتوولايت باميان که داراى پانزده اتاق درسى باتمام محلقات ضرورى آن ازسوى مؤسسه هاى خدماتى ونوسازى وهمچنان مؤسسه حمايت از اطفال کشور انگلستان ساخته شده است، به بهره برداری سپرده شد.
به گفته آقاى رضا ، دراين مکتب براى ٥٥٥ شاگرد دختر وپسر، زمينه تعليم مهياگرديده است وهمچنان ٥ کيلومتر سرک که درجواراين ليسه قرارداشت ، توسط مردم محل هموارکاري گرديده است.
طبق يک خبرديگر: دوصدوهفتادوپنج خانواده درولسوالى يکاولنگ ولايت باميان ازنوربرق سولر ياانرژى آفتابى مستفيد گرديدند.
به گفته سيديونس باصر ریيس احياوانکشاف دهات ولايت باميان ، مصرف اين پروژه ها ، يک ميليون وهفتصد هزارافغانى تخمين گرديده که ازطرف برنامه همبستگى ملي پراخته شده است.( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دور دوم کورس آموزشی  قبل از خدمت  داکتران آغاز شد


دور دوم کورس آموزشی قبل از خدمت ، برای 160 تن از فارغان پوهنتون طبی کشور، دیروز یکشنبه 1 ثور از سوی وزارت صحت عامه آغاز گردید . سید محمد امین  فاطمی  وزیر صحت عامه ، به آژانس خبری روز گفت : در این کورس که برای مدت یک ماه ادامه می یابد،  اساسات صحت عامه به اساس نیازمندی  جامعه مخصوصا مناسب به شرایط افغانستان آموختانده می شود .به گفته وی ، معرفی نمودن اشتراک کنند گان ، به برنامه ها و پالیسی ها ، استراتیژی ها و ر هنمود های صحی وزارت صحت عامه وآشنا نمودن شاملین به ستندرد های شفاخانه ای و کلینیکی ، شامل این برنامه آموزشی می باشد .
آقای فاطمی افزود که برخورد دلسوزانه و مهربانانه داکتران با مریض ، بیشتر از ادویه در صحت یابی مثمر بوده می تواند .وی علاوه کرد که شما آنچه در سوگند نامه خویش ادا نموده اید ،
به آن عمل نمایید ، زیرا آینده سیستم صحی کشور، به دست شماست .در دور اول این کورس  ،   یکصد شصت وهفت تن  از فارغان پوهنتون طبی کابل و سایر پوهنتون های طبی آموزش دیده اند                  و قرار است ، 450 تن از فارغان سال های 1385 و 1386 از این کورس آموزشی در آینده  مستفید گردند. ( روز نیوز)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 .نگهدارى محبوسين افغان در زندانهاى امريکايى خلاف موازين بين المللى خوانده شد


يک نماينده کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان ، نگهدارى محبوسين افغان را در زندانهاى امريکايى خلاف موازين بين المللى خواند وگفت که اين روند حاکميت ملى دولت افغانستان را زير سوال ميبرد .
غلام دستگير هدايت ، نماينده کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان که به   جلسه دیروزى ( اول ثور ) کميسيون عودت کننده گان و مهاجرين ولسى جرگه ، خواسته شده بودبيان داشته و همچنان گفت که براى  اين کميسيون  در شرايط کنونى دوسيه  هاى اعدام نيز قابل تشويش است .
هدايت ،  در مورد به محبوسين افغان درزندانهاى امريکايى درگوانتانامو ،بگرام ،کندهار وديگر ساحات گفت :     اين مسله نه تنها نقض حقوق بشرى است بلکه حاکميت ملى افغانستان را شديداً  زير سوال ميآورد که درافغانستان دولت مستقل وجود دارد اما زندان ها از ديگران است !  
موصوف همچنان اظهار داشت که اين عمل مخالف فيصله هاى بين المللى و پروتوکول هاى ژنيو است .
درحال حاضر ،حدود ٦٠  افغان  درزندان گوانتانامو وحدود ٦٠٠ تن درزندان بگرام مربوط نيروهاى   امريکايى به سر ميبرند .
اين افراد به اتهام فعاليت هاى دهشت افگنى و داشتن ارتباط با طالبان مسلح و گروه القاعده بازداشت شده اند .
هدايت در جلسه دیروزى در مورد ،  فيصله ستره محکمه که به اساس آن    ١٠٠ تن که به جرايم گوناگون مجرم شناخته شده اند ، اعدام خواهند شد گفت :    ما به  تطبيق اعدام مجرمين تا وقتى که درقوانين افغانستان رسميت دارد،  احترام داريم .
اما موصوف افزود:   ما به جريان عملى اين دوسيه ها که درارگانها ى مختلف عدلى وقضايى تحت بررسى است ،انتقاد داريم ودرمورد هر قضيه که ادعا داريم ،استدلال ما قانونى ،مستند وشرعى است .
به گفته هدايت ،کميسيون مستقل حقوق بشر درشرايطى که فساد،واسطه ومشکلات درافغانستان وجود دارد به دوسيه هاى  اعداميان مشکوک اند .
به گفته هدايت، شمارى از محبوسين که به اعدام محکوم شده اند به کميسيون حقوق بشرگفته اند که در دوسيه هاى شان فساد وجود دارد و به  افراد بيگناه،  جزا داده ميشود .
اما عبدالوکيل عمرى رئيس نشرات ستره محکمه ، به تاريخ ٢٩ حمل سال جارى به آژانس خبرى  پژواک گفته بود که جريان محاکمه اين افراد وساير محاکمات کاملاً شفاف ميباشدو افراد مسلکى اند که اين قضايا را دنبال وبررسى ميکنند .
وى افزوده بود:   محاکم افغانستان توانايى آنرا دارند که قضايا را به صورت شفاف ودرست آن فيصله نمايد .  
دوسيه هاى اعدام در حال حاضر منتظر تاييد رئيس جمهورحامد کرزى است .
از رئيس جمهور کشور نيز سازمان ديده بان حقوق بشر خواسته است تا اين پروسه را به تعليق بندازد.
اين سازمان به حُکم اعدام مخالفت نشان داده است .( پژواک)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

صندوق جمعی ملل متحد ، زمینه کاربرای فارغ التحصیلان  دانشگاه طبی کابل را مساعد می سازد


صندوق جمعی ملل متحد (UNFPA ) برای 50 فارغ التحصیل دانشگاه طبی کابل ، زمینه کاررا اماده می سازد . این مطلب را عبیدالله عبید رئیس دانشگاه طبی کابل ،  دیروز یک شنبه (1 ثور ) در کابل بیان نمود .
رییس دانشگاه طبی کابل گفت :  اکنون افغانستان در زمینه سکتور صحی با دشواری های زیاد ی مواجه است  که از جمله ، کمبود منابع بشری است .وی افزود : کمبود داکتران در ولایات دور دست کشور، نسبت به مرکزبیشتر است .داکتر راوش مسول صندوق جمعی ملل متحد  می گوید که انها در ولایات بامیان ،فاریاب ،دایکندی ،بدخشان ولوگر، برای 50 فارغ التحصیل 1386 زمینه کار وآموزش را فراهم می سازد به گفته عبیدالله عبید 75 در صد از خانم ها در کشور، به صورت غیر طبی ولادت می نمایند وشماری از کسانی که نیمه مسلکی اند ، در نقاط دور دست به صفت متخصص ایفا ی وظیفه می نمایند که خود ، سبب ایجاد مشکلات صحی میان شهروندان می شود .
گفته می شود که از 490 فاغ التحصیل سال 1386 ، 50 تن از انها  از سوی صندوق جمعی ملل متحد به وظیفه جذب می شوند .
محمد جمیل فارغ التحصیل طب معالجوی به آژانس خبری روز گفت که وی حاضر است برای مردم اش خدمت نماید .
وی افزود : امیدوار است که در این روند ، کامیاب بدر اید وبرای مردم اش به صورت صادقانه خدمت کند .( روز نیوز)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

جسد مدير انکشاف صادرات هرات دريافت شد


جسد مدير انکشاف صادرات هرات که از سوى افراد مسلح ناشناس اختطاف شده بود،دريافت شد.
سمونوال عبدالرووف احمدى سخنگوى پوليس ساحوى حوزۀ غرب به آژانس خبرى پژواک گفت که سهيل غفورى  پسر ابراهيم غفورى سارنوال در محکمۀ استيناف هرات ،حدود دو نيم ماه قبل ربوده شده بود .
وى افزود که جسد سهيل ٢٣ ساله شب یکشنبه در منطقۀ هفت دربند ولسوالى گذرۀ هرات ،بدست پوليس افتيده و به شفاخانۀ حوزوى سپرده شده است.
داکتر برکت الله محمدى مسوول بخش عاجل شفاخانۀ حوزوى هرات گفت که طبق بررسى هاى تيم صحى، مرمى بر سر و سينۀ مقتول اصابت کرده و از معاينات طبى معلوم ميشود که احتمالاً يکماه قبل به قتل رسيده باشد، زيرا  جسدش پوسيده شده است.
سيد سليمان فاطمى رئيس ادارۀ انکشاف صادرات افغانستان  با تقبيح اين عمل گفت که قرار است جسد غفورى، دیروز در هرات به خاک سپرده شود.
خان جان الکوزى معاون  هيئت مديرۀ اتاق تجارت و صنايع افغانستان به آژانس خبرى پژواک گفت که سهيل غفورى مدير انکشاف صادرات در هرات بود و تاجران بخش خصوصى را کمک ميکرد.
الکوزى قتل غفورى را ناشى از  بى توجهى دولت و پوليس خوانده، افزود که قتل وى  اثر بد بر تجارت گذاشته و تهديد جدى براى تجارت افغانستان است .
موصوف خاطر نشان ساخت که قرار است اتاق تجارت رسماً به رياست دولت، وزارت داخله و نهادهاى امنيتى اعتراض نموده و مراتب نگرانى شديد خود را ابراز نمايد.
وى متذکر شد که قرار گزارشات، اختطافگران نخست مبلغ يک ميليون و بعداً نيم ميليون دالر،از خانوادۀ غفورى خواسته بودند اما فاميلش توانايى پرداخت پول را نداشت تا آنکه از سوى رباينده گان به قتل رسيد.
زلمى احمدى آمر تحقيق قتل و جرح در څارنوالى هرات نيز، عاملين قتل را تقبيح کرده، با تاييد درخواست پول از خانوادۀ سهيل، گفت که نامبرده از هرات به سوى غوريان ميرفت که در مسير راه، اختطاف گرديده بود.
اما مسوولين امنيتى هرات ميگويند که يکتن را دستگير نموده اند که مظنون به سردستۀ گروپ اختطافگران است.
سخنگوى پوليس ساحوى حوزۀ غرب ،از وى بنام اکبر نشين ياد کرده، گفت که نامبرده شب یکشنبه در موتر کرولا مخفيانه به جاى ميرفت که در جادۀ محبس ناحيۀ اول شهر هرات، بدست پوليس افتيده است.
وى ادعا کرد که اکبر نشين سردستۀ گروپ اختطافگر بوده و از وى تحقيق ميشود که آيا در اختطاف مدير انکشاف صادرات دست دارد  و يا خير!
در ماه حوت سال  گذشته،  پسر ١١ سالۀ يک متخصص قلب در شفاخانۀ حوزوى هرات نيز، از سوى افراد مسلح ناشناس از شهر هرات به ولسوالى گذره اختطاف شده بود که در ماه جارى، دوباره رها گرديد.
نا امنى و اختطاف باعث اعتراض  واعتصابات اتحاديه هاى داکتران ، قضات ، کسبه کاران و صنعتکاران هرات شده بود.
بعداً پوليس ،عمليات تصفيوى را در ولسوالى گذره به راه انداخت  و طى آن ٤ تن به شمول حفيظ الله بلند آب يک سرگروپ مسلح غير قانونى را با ٣ تن از افرادش  به قتل رسانده و هشت تن به شمول عزيز گُنگ  يک سرگروپ افراد مسلح غيرقانونى ديگر را   دستگير نمود.
غلام حضرت حضرتى ولسوال گذره  که در حملۀ  ماه حوت، توسط افراد مسلح ناشناس در گذره کشته شد،در وقت حياتش  گفته بود که درجريان دوسال گذشته ، حداقل ١٤ گروه مسلح  در گذره  شكل گرفته و توسط آنها اضافه از٣٠ تن افراد سرشناس و نظامى دراين ولسوالى به قتل رسيده اند كه دراين ميان ،مى توان از قتل  ٦ تن از نيروهاى امنيتى داخلى و ٦ تن از موسفيدان محل  نام برد .( پژواک)

 

©2007 - www.dailyafghanistan.com All rights reserved