سال سوم  شماره 479   یکشنبه   1   ثور    1387-    April  20   -    2008  

درگیری‌های مرگبار در نوار غزه تلفاتی بر جای نهاد

درگیری میان نیروهای شبه نظامی فلسطینی و سربازان اسرائیلی تلفاتی میان طرفین بر جای گذاشته است.
گزارش رسانه ها حاکی از آن است در درگیری ها در نوار غزه، سه شبه نظامی فلسطینی کشته شده و سیزده سرباز اسرائیلی نیز زخمی شدند.
در حمله جداگانه ای، دو فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی در غزه کشته شدند.
کشته شدن شبه نظامیان فلسطینی هنگامی روی داد که گروهی از نیروهای وابسته به حماس سعی کردند تا از گذرگاهی که در کنترل اسرائیل است عبور کنند.
گروه اسلامگرای حماس گفته است که این عملیات را برنامه ریزی کرده است.
موترهای حامل شبه نظامیان حماس، در غبار شدید به گذرگاه کرم شالوم نزدیک شدند.
حداقل دو موتر حامل مهمات منفجر شدند و شبه نظامیان فلسطینی به سوی سربازان اسرائیلی راکت پرتاب کردند که این با واکنش سربازان اسرائیلی روبرو شد و آنها نیز به شلیک پرداختند.
حمله به این گدرگاه، جدیدترین حمله نیروهای شبه نظامی فلسطینی به گذرگاه های تحت کنترل اسرائیل است. این حملات متوجه گذرگاه هایی است که به غزه راه دارند. این حملات ساعاتی پیش از عید فصح، از اعیاد یهودیان صورت گرفت.
سامی ابو زهری از رهبران حماس گفته است که این گروه به حملات خود به این گذرگاه ها ادامه می دهد تا محاصره اسرائیل علیه غزه را نقض کند.
محاصره نوار غزه که تحت کنترل حماس است از سوی اسرائیل ادامه دارد و اسرائیل تنها اجازه ورود حداقل مواد غذایی و برخی تجهیزات را می دهد.
این رهبر حماس افزود که عملیات صورت گرفته، تنها مقدمه ای برای انفجارهایی است که حماس پیشتر نسبت به آن هشدار داده بود.
او گفته است که "اگر سریعا دخالت نشود و غزه نجات نیابد و این محاصره پایان نگیرد، عملیات بعدی بزرگ تر خواهد بود."
محاصره نوار غزه توسط اسرائیل باعث مشکلات زیادی برای مردم نوار غزه شده و زندگی را برای آنها دشوار ساخته است.
سازمان ملل و بسیاری از گروه ها و سازمان های حقوق بشری نسبت به بروز یک فاجعه انسانی در غزه هشدار داده اند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

درگیری در بصره دوباره آغاز شد

منابع خبری در عراق، از آغاز دور جدید از درگیری ها میان نیروهای دولتی و چریکهای محلی در شهر بصره در جنوب عراق خبر داده اند.
واحدهای ارتش عراق، تحت حمایت نیروهای آمریکایی و بریتانیایی مانع عبور و مرور به منطقه حیانیه در مرکز شهر بصره شده اند و اقدام به گشت مسلحانه کرده اند.  یک فرمانده عراقی، حوادث رخ داده را یک عملیات کوچک خواند، اما گزارشها از محل حاکی از مواجه شدن نیروهای دولتی با مقاومتی شدید از سوی نیروهای شبه نظامی هستند.
حیانیه یکی از مقرهای اصلی سپاه مهدی به رهبری مقتدی صدر، شمار می رود و دو هفته قبل نیز صحنه درگیری هایی عمده در این شهر بود.
فرمانده نیروهای عراقی در بغداد ورود نیروهای ارتش به حیانیه را تایید کرد و گفت این نیروها درحال جستجو به دنبال سلاح های غیرمجاز هستند.
این فرمانده گفت مردم محل عمدتا از اقدام نیروهای ارتش حمایت کرده اند، اما اذعان نمود که مخالفتهایی هم با این عملیات صورت گرفته است.  با این وجود منابع محلی از وقوع درگیری هایی سنگین خبر داده اند.
گزارش شده که در گیری ها در نقاط مختلف پراکنده بوده اند. از آغاز اشغال عراق در سال 2003، حفظ امنیت بصره بر عهده نیروهای بریتانیایی بود اما در ماه دسمبر سال گذشته، این مسئولیت به نیروهای امنیتی عراق واگذار شد و واحدهای بریتانیایی در فرودگاه بصره، واقع در حومه شهر، مستقر شدند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تظاهرات‌كنندگان چيني در انگليس از دولت خود حمايت كردند

در آستانه برگزاري رقابتهاي المپيك پکینگ و در اوج تظاهرات ضد چيني اتباع تبت در كشورهاي مختلف و هواداران دولت چين روز شنبه در انگليس دست به تظاهرات گسترده زدند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن، بيش از يك هزار نفر از دانشجويان چين روز شنبه با برپايي تظاهرات در انگليس مراتب اعتراض خود را نسبت به نحوه پوشش خبري عبور مشعل المپيك از لندن در مطبوعات انگليس اعلام كردند .
تظاهرات‌كنندگان كه پارچه نوشته‌هايي در محكوميت اقدامات مطبوعات انگليس در دست داشتند و بر روي پيراهن‌هاي خود نوشته بودند من چين را دوست دارم درمقابل دفتر شبكه تلويزيوني بي‌بي‌سي درمنچستر گردهم آمدند .
شركت‌كنندگان كه از شهرهاي مختلف انگليس آمده بودند تا دراين تظاهرات شركت كنند، از سانسور خبري اين شبكه به هنگام عبور مشعل المپيك از لندن معترض بودند .
آنها معتقد بودند كه تصاوير پخش شده از اين شبكه تلويزيوني، تصاويري كاملا سليقه‌اي و انتخابي بوده است .
در چين نيز تظاهركنندگان چيني روز شنبه در اعتراض به سياست‌هاي فرانسه در قبال ناآرامي‌هاي منطقه تبت و بازيهاي المپيك، تظاهرات ضد فرانسوي ترتيب دادند .
شماري از معترضان به مختل شدن برنامه انتقال مشعل المپيك ‪ ۲۰۰۸پکینگ در پاريس، مقابل فروشگاه فرانسوي  كريفور  اجتماع كردند .
شهرهاي پکینگ و خه في  در ولایت  آن خويي  واقع درشرق چين و ولایت هو بهدرمركز اين كشور شاهد اعتراضات شماري از مردم چين به سياست هاي فرانسه بود .
 هاروي لادسوس  سفير فرانسه در پکینگ روز گشته در واكنش به اعتراضات ضد فرانسوي به خبرنگاران گفت : از حمله معترضان به يكي‌ازمعلولان حامل مشعل المپيك درپاريس بشدت احساس تاسف مي‌كنم .  در همين راستا صدها دانشجو و مهاجر چيني مقيم فرانسه نيز امروز در حمايت از بازي‌هاي المپيك چين در پاريس دست به تظاهرات زدند .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تشكيل اردوگاهاي شكنجه در زيمبابوه


در حالي كه زيمبابوه درحال دست و پنجه نرم كردن با بحران پس از انتخابات رياست جمهوري است، يك سازمان حقوق بشر از وجود اردوگاه‌هاي شكنجه در اين كشور خبر دادند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از هراره، يك سازمان دفاع از حقوق بشر موسوم به هومام رايت واچ فاش كرد، در زيمبابوه اردوگاه‌هايي وجود دارد كه براي شكنجه مخالفان دولت زيمبابوه داير شده‌اند .
اين سازمان ضمن ابراز نگراني ازافزايش موج خشونت‌ها و شكنجه در زيمبابوه از اتحاديه آفريقا خواست تا هر چه سريعتر به اين موضوع رسيدگي كند .
در همين راستا ديده‌بان حقوق بشر روز شنبه اعلام كرد، حاميان رابرت موگابه رييس جمهوري زيمبابوه، با دايركردن يك شبكه از اردوگاه‌هاي شكنجه به ضرب و شتم فعالان مخالف موگابه پرداخته‌اند .
ديده‌بان حقوق بشر كه مقر آن در نيويورك مي‌باشد ،افزود: درپي انتخابات مناقشه‌آميز ماه گذشته در زيمبابوه، افراد مظنون به حمايت از حزب مخالف جنبش تغيير دمكراتيك، با چماق و باتوم چندين ساعت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند . ديده‌بان حقوق بشر اعلام كرد: هدف از اين اقدام‌ها، تنبيه مردم به خاطر راي به حزب مخالف موگابه و واداركردن آنان به حمايت از وي در دوردوم احتمالي انتخابات هستند .
بر پايه اين گزارش افشاي اين خبر زماني اتفاق مي‌افتد كه كميته انتخابات زيمبابوه روز شنبه بازشماري مجدد آراي ‪ ۲۳شعبه اخذ راي انتخابات همگاني اين كشور را كه حدود سه هفته پيش برگزار شد، آغاز كرد .
اين بازشماري در آن دسته از شعب اخذ رايي انجام مي‌شود كه حزب حاكم زانو- پي اف زيمبابوه موفق به كسب اكثريت راي مردم در آنها نشد و از حزب مخالف شكست خورد . با گذشت بيش از سه هفته از انتخابات رياست جمهوري زيمبابوه نتايج انتخابات هنوز به طور رسمي اعلام نشده است و اين در حالي است كه نتايج اوليه شمارش آرا بيانگر تساوي آراي موگابه و مورگان چانگيراي رقيب اصلي او در انتخابات رياست جمهوري ۲۹مارچ  سال ‪۲۰۰۸ است . موگابه، رييس جمهوري ‪ ۸۴ساله زيمبابوه كه از سال ‪ ۱۹۸۰تا كنون قدرت را دردست دارد، اگرچه پيشتراعلام كرده بود، نتايج انتخابات را حتي اگر به نفع وي نباشد، خواهد پذيرفت، اما گزارش‌هاي روز شنبه حاكي از آغاز شمارش مجدد آرا در آندسته از حوزه‌هاي اخذ رايي مي‌باشد كه موگابه از رقيب‌اش در حزب مخالف شكست خورده است .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 خلع سلاح كشورهاي جهان از سلاح‌هاي شيميايي به سال ‪ ۲۰۱۲موكول شد

نهاد بين‌المللي مسوول از بين بردن سلاح‌هاي شيميايي ، سال ‪ ۲۰۱۲را به عنوان ضرب‌الاجل جديد جهاني در اين زمينه تعيين كرد .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لاهه ، سازمان منع سلاح‌هاي شيميايي پس از ۱۰روز بحث و بررسي در كنفرانس لاهه كه به منظور ارزيابي مجدد ماموريت ‪ ۱۱ساله اين سازمان برگزار شده بود، دوره پنج ساله ديگري را به عنوان مهلت مقرر براي خلع سلاح كامل كشورها از سلاح‌هاي شيميايي تعيين كرد .
اين سازمان اعلام كرد كه آلبانيا تنها كشوري است كه سلاح‌هاي شيميايي خود را به طور كامل نابود كرده است .
آمريكا، روسيه، هند و ليبيا كه بزرگترين زرادخانه‌هاي شيميايي جهان را دارند، پيش از اين ضرب‌الاجل‌هايي انفرادي براي خود تعيين كرده بودند كه برخي از آنها زودتر از سال ‪ ۲۰۱۲بود. اين كشورها با اين حال در معاهده تجديدنظر شده تاسيس اين سازمان عضو شده‌اند .
سازمان منع سلاح‌هاي شيميايي اعلام كرد كه ‪ ۳۷درصد از مواد شيميايي با كاربري نظامي و همچنين يك سوم زرادخانه سلاح‌هاي شيميايي در جهان نابود شده‌اند .  بر پايه اين گزارش، آمريكا نيمي از سلاح‌هاي شيميايي و روسيه حدود يك چهارم سلاح‌هاي خود را از بين برده‌اند .  تا كنون ‪ ۱۸۳كشور جهان معاهده منع سلاح‌هاي شيميايي را تصويب كرده‌اند اما ۱۱كشور از جمله چهار كشور خاورميانه شامل مصر، سوريه، لبنان و عراق تا كنون اين معاهده را امضا يا تصويب نكرده‌اند. اسراییل نيز تا كنون اين معاهده را تصويب نكرده است .
سازمان منع سلاح‌هاي شيميايي از زمان تاسيس تا كنون بيش از ‪ ۳هزار مورد بازرسي در ‪ ۸۰كشور عضو انجام داده اما تا كنون هيچ تماسي در اين زمينه با كره شمالي برقرار نكرده است .
سازمان مزبور كه بر اساس معاهده كنوانسيون سلاح‌هاي شيميايي مصوب سال ۱۹۹۷تاسيس شده است، همچنين مسووليت نظارت بر ايمني كارخانجات شيميايي صنعتي در جهان را به عهده دارد .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 سخنرانی پاپ در مجمع عمومی سازمان ملل

 پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر کاتولیک های جهان، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از رهبران جهان خواست بحران های جهانی را به همراه یکدیگر حل کنند.
پاپ بندیکت شانزدهم در آخرین مرحله سفر شش روزه خود به آمریکا گفت جهان هنوز تحت کنترل تصمیمات عده قلیلی است. او از کشور خاصی نام نبرد.
او از دولت ها خواست از مردمان خود در مقابل نقض خطرناک و رنج آور حقوق بشر محافظت کنند و گرنه با مداخله کشورهای خارجی روبرو خواهند شد.
بندیکت شانزدهم سومین پاپی است که در سازمان ملل سخنرانی می کند.
برنامه پاپ در نیویورک، که آخرین شهر توقفگاه او پیش از بازگشت به رم است، شامل دیدار از محل سابق برج های دو قلوی تجارت جهانی و انجام مراسم عشاء ربانی در یانکی استادیوم است.
پاپ در سخنرانی اش در سازمان ملل گفت: وظیفه اولیه هر دولتی این است که از ملتش در برابر نقض خطرناک و رنج آور حقوق بشر محافظت کند.
او ادامه داد: اگر دولتی نتواند چنین حمایتی را تضمین کند، بر جامعه جهانی است که بر اساس شیوه های قانونی پیش بینی شده در منشور ملل متحد و دیگر توافق نامه های بین المللی، دخالت کند.
به گفته پاپ، صدمه اصلی ناشی از بی تفاوتی یا عدم دخالت است.
پاپ گفت مقررات، آزادی را محدود نمی کنند بلکه با ممنوع کردن رفتارها و اقدامات ضد خیر عمومی باعث ترویج آن می شوند.
او گفت توافقات چند جانبه وضعی بحرانی دارند، چون تابع تصمیمات عده قلیلی هستند، در حالی که مشکلات جهانی اقدامات دسته جمعی می طلبند.
پاپ در صحبت از جنگ نیز خواستار جستجویی عمیق تر برای یافتن راه هایی برای پیشگیری و مدیریت درگیری ها از طریق آزمودن همه راه های دیپلماتیک ممکن شد.  به گفته پاپ باید حتی ضعیف ترین نشانه های گفتگو یا تمایل به سازش را تشویق کرد.
پاپ روز پنج شنبه و در مراسم عشاء ربانی که در استادیوم ملی واشنگتن برگزار شد، درباره آزار جنسی کودکان به دست کشیش های کلیسای کاتولیک سخن گفت و بعد از مراسم هم با تعدادی از قربانیان این آزارها، دیداری خصوصی داشت.
پاپ که در اجتماعی 40 هزار نفر سخن می گفت، گفت که برای قربانیان و خانواده هایشان دعا خواهد کرد.
دیدار پاپ با 6 نفر از قربانیان، که به گفته سخنگوی پاپ تعدادی از آنها در طول این دیدار اشک می ریختند، 25 دقیقه به طول انجامید.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

تقاضای کارتر از حماس برای آتش بس

جیمی کارتر رییس جمهوری سابق آمریکا با خالد مشعل رهبر در تبعید جنبش حماس که در سوریه مستقر است دیدار و گفتگو کرده است.این دیدار علیرغم مخالفت دولت اسراییل و آمریکا برگزار شده است. سخنگوی حماس می گوید آقای کارتر از این جنبش خواسته حملات موشکی اش را به اسراییل متوقف کند و برای آزادی اسیر اسراییلی وارد مذاکره شود.  
به گفته حماس هرگونه آتش بس باید دوجانبه باشد و آزادی گلعاد شالیط، سرباز اسراییلی نیز هزینه خواهد داشت.  آقای کارتر پیشتر با بشار اسد رییس جمهوری سوریه دیدار کرده بود. آقای کارتر گفت بر آن نیست که در درگیری میان اعراب و اسراییل میانجی گری کند اما باور دارد که بدون گفتگو با حماس و سوریه صلح ممکن نیست.  اسراییل، آمریکا و اتحادیه اروپا حاضر به ارتباط مستقیم با جنبش حماس نیستند و سیاست هایی را پی گرفته اند تا حماس را منزوی کنند. آقای کارتر که در سال 2002 جایزه صلح نوبل را دریافت کرده بود شخصی است که به عقد اولین پیمان صلح اعراب و اسراییل که در سال 1997 بین اسراییل و مصر بسته شد کمک کرد. آقای کارتر پس از دیدار خود با رهبر حماس از هرگونه اظهارنظری خودداری کرد. با این همه محمد نزال، از مقامات دفتر سیاسی حماس به خبرنگاران گفته پیشنهاد کارتر آتش بس و توقف حملات موشکی علیه اسراییل بود. وی افزود: ما طرفدار آتش بسیم به شرطی که اسراییل هم همین طور باشد. یک مقام عالیرتبه حماس در دمشق به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت آقای کارتر درعین حال از حماس خواسته برای گفتگو بر سر آزادی گلعاد شالیط، سرباز اسراییلی با الی ییشای، معاون نخست وزیر اسراییل دیدار کند.  آقای نزال گفت قرار است رهبران حماس برای گفتگو درباره سرنوشت این سرباز اسراییلی که دو سال پیش در حمله نیروهای این جنبش به اسراییل اسیر شده دیدار کنند:  این گفتگوها درباره جزییات مربوط به آزادی این سرباز از جمله مکانیسم و ما به ازای آزادی او خواهد بود. آزادی که بی هزینه نخواهد بود.  نیروهای مسلح جنبش حماس در ماه جون سال گذشته کنترل غزه را به دست گرفتند و از آن زمان سازمان فتح تنها کنترل کرانه باختری را در دست دارد.  تحریم غزه از سوی اسراییل این منطقه کوچک را منزوی کرده و فقر یک میلیون و نیم سکنه آن را افزایش داده است.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

پاكستان موشك هاتف ‪۶ را آزمايش كرد

ارتش پاكستان روز شنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد كه موشك بالستيك هاتف ‪ ۶ )شاهين ‪ 2) را با موفقيت آزمايش كرده است .
اين چهارمين آزمايش موشكي پاكستان با قابليت حمل كلاهك هسته‌اي طي سه ماه گذشته محسوب مي‌شود .
به گزارش شبكه تلويزيوني دولتي پاكستان، برد اين موشك دو هزار كيلومتر اعلام شده است .
در مراسم آزمايش اين موشك، يوسف رضا گيلاني نخست وزير، احمد مختار وزير دفاع و جنرال طارق مجيد رييس عملیاتی مشترك ارتش پاكستان و ديگر مقام‌هاي نظامي ارشد اين كشور حضور داشتند .  پرويز مشرف رييس جمهوري پاكستان در پيامي، آزمايش اين موشك را نشانه توانمندي كشورش دانسته است .  گيلاني نيز در مراسم آزمايش اين موشك تاكيد كرده كه امور دفاعي براي دولت جديد اولويت دارد و در اين خصوص هيچگونه غفلتي پذيرفته نيست .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ۱۱سرباز مكزيكي درسقوط يك هلی کوپتر  جان باختند


۱۱سرباز مكزيكي از جمله يك مقام نظامی در انجام عمليات مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر، بر اثر سقوط هلی کوپتر  حامل خود جان باختند .
به گزارش شبكه خبري بي.بي.سي، اين سانحه در غرب مكزيك در نزديكي منطقه اورا آپن روي داد و در جريان آن يك سرباز نيز زحمي شد .
بنابر اين گزارش،نيروهاي امنيتي، منطقه سقوط اين هلی کوپتر  را كه از نوع بل ۲۱۲بود، در محاصره و مراقبت خود درآوردند و سخنگوي نيروهاي امنيتي مكزيك ، علت سقوط هلی کوپتر  را از كار افتادن موتور آن اعلام كرد .
به گزارش بي.بي.سي، مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر از زمان به قدرت رسيدن فيليپه كالدرون رييس جمهور مكزيك در دسمبر سال ‪ ۲۰۰۶تشديد شده است .
مقامات مكزيكي براي مبارزه با اين قاچاقچيان، حدود ‪ ۲۵هزار سرباز و نيروهاي پليس را به كانون درگيري‌ها در مناطق اوراآ پن و ميكوآكان اعزام كردند .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 درگيري در سومالیا هشت كشته برجاي گذاشت


در جريان درگيري بين سربازان اتیوپیا و اسلامگرايان ، يك رستوران در موگاديشو پايتخت سومالیا هدف خمپاره قرار گرفت و دست كم هشت كشته برجاي گذاشت .
به گزارش روز شنبه شبكه تلويزيوني العربيه، نظاميان اتیوپیا بامداد روز شنبه با مقاومت اسلامگرا يان روبه رو شدند كه به تيراندازي گسترده بين دو طرف منجر شد .
اين درگيريها موجب پرتاب راکتی به رستوراني در نزديكي محل درگيري شد كه تعداد زيادي غيرنظامي در آن حضور داشتند .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ائتلاف مخالفان دولت چاد شرايط خود را براي همكاري با دولت اعلام كرد


ائتلاف مخالفان دولت چاد موسوم به دفاع از قانون اساسي شرايط خود را براي مشاركت در ساختار جديد دولت رسما تسليم رياست جمهوري چاد كرد .
در پي اعلام آمادگي دولت چاد براي استفاده از مخالفان در تركيب جديد دولت به نخست وزيري يوسف صالح عباس، مهمترين گروه ائتلافي مخالفان شرايط خود را در قالب پرونده‌اي موسوم به پيشنهادات از سرگيري توافق ‪ ۱۳اگست سال ۲۰۰۷ميلادي، تسليم رييس جمهوري كرد .
در اين پرونده مخالفان از دولت خواستند تا با تشكيل كميته‌اي وضعيت فعلي ابن عمر صالح يكي از سركردگان گروه‌هاي مخالف را كه از ماه گذشته ميلادي ناپديد شده است، روشن كند .
برپايه اين گزارش، مخالفان همچنين با تكيه بر لزوم افزايش نيروهاي دفاعي و امنيتي براي جلوگيري از بروز درگيري مسلحانه در كشور، از دولت خواستند تا امنيت افراد تحت تعقيب درگيري‌هاي گذشته را تامين كند .
ائتلاف مخالفان دولت چاد با ابراز خشنودي از تغيير موضع دولت نسبت به مخالفان، از دولت خواست، نشست‌هاي متعددي را براي پيگيري روند اجرايي توافقات قبلي طرفين برگزار كند .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

بهای نفت به رکورد تازه ۱۱۷ دالر در بشکه رسيد


در پی  اخلال و خرابکاری در تأسيسات نفتی نيجريه، بزرگترین صادر کننده نفت آفریقا، بهای نفت، روز جمعه، در بازار های جهانی، افزايش يافته و به رکورد تازه ۱۱۷ دالر رسيد.
بهای نفت سبک شيرين آمريکا، در بازار نيويورک روز جمعه ۳۰  ماه حمل با يک دالر و ۸۳ سنت افزايش به بهای بشکه ای ۱۱۶دالر و ۶۹ سنت رسيد و ساعاتی پس از بسته شدن بازار نیویورک بهای نفت در داد و ستد الکترونیکی به رکورد تازه ۱۱۷ دالر رسید. بهای نفت برنت دريای شمال نيز در بازار لندن به قیمت هر بشکه ۱۱۳ دالر و ۹۲ سنت داد و ستد شد. هم چنین يک گروه شبه نظامی محلی به نام «جنبشی برای آزادی دلتای نيجر»،  مسئوليت حمله به يک شاه لوله نفت شرکت هلندی «رويال داچ شل» را در نيجريه بر عهده گرفت. اين گروه اعلام کرد که حملات مشابه ای را در آينده به تأسيسات نفتی نيجريه وارد می آورد. نيجريه اولين صادرکننده نفت آفريقا  است و در جهان نيز هشتمين صادرکننده نفت محسوب می شود و هر گونه اختلالی در توليد نفت در اين کشور می تواند موجب نگرانی شديد کشورهای مصرف کننده و بلند رفتن بهای جهانی نفت شود.

 

©2007 - www.dailyafghanistan.com All rights reserved